aleksandra1 31.03.2008 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Na mój koszt geodeta wytyczył działkę. Obok mojej działki jest pusta działka, na której uprawiane są marchewki i inne, czyli okresowo ciągnikiem pole jest orane. W zeszłym roku wyrąbany został jeden kamień graniczny. W tym roku kolejny. Ile razy jeszcze mam sprowadzać geodete, żeby wkopywał ten kamień? Czy na każdym kroku musi wyłazić z ludzi natura Kargula i Pawlaka- orać po granicy (nawet za- bo płot mam na mojej działce, więc jadą po mojej działce i kamieniach)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 31.03.2008 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 wbetonuj sobie tuż obok dwumetrowy słupek stalowy żeby był widoczny...tylko zrób to dobrze żeby złomiarze go nie wyciągnęli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 31.03.2008 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 ..........Ile razy jeszcze mam sprowadzać geodete, żeby wkopywał ten kamień?....... a któż to może wiedzieć... ..................... Czy na każdym kroku musi wyłazić z ludzi natura Kargula i Pawlaka- orać po granicy (nawet za- bo płot mam na mojej działce, więc jadą po mojej działce i kamieniach)? a to już chyba pytanie retoryczne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 31.03.2008 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 A czy ruszanie kamieni granicznych nie jest przypadkiem karane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 31.03.2008 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Na to sposób jest prosty, zakup granicznika granitowego bądź betonowego o długości około 1m i wkopanie go na dużą głębokość, tak aby był zakopany około 40 - 30 cm pod ziemia. Takie graniczniki są np na granicy lasów państwowych z użytkami rolnymi. Problem: 1. Potrzeba faceta z krzepą, żeby wykopał dziurę w ziemi o głębokości półtora metra Ja planuje zrobić takie cuda na swojej działce dla potomnych, graniczniki w liczbie sztuk 4 już posiadam, jeszcze tylko butelki szklane i jakieś listy intencyjne Ot takie zboczenie zawodowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trurl 31.03.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Na to sposób jest prosty, zakup granicznika granitowego bądź betonowego o długości około 1m i wkopanie go na dużą głębokość, tak aby był zakopany około 40 - 30 cm pod ziemia.... a pod kamieniem TO http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/2e/Landmine.jpg/581px-Landmine.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 31.03.2008 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 I się potem dziwić, że znikają. Oprze się taki jeden z drugim pasąc krowę, i nagle ani słupka, ani chłopa, krowa przestała mleko dawać i kury we wiosce przestały znosić jajka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 31.03.2008 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 ale mamy wtedy za to gotowy wykop pod kolejny, większy i solidniejszy słupek graniczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 31.03.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Pamiętasz "Brzdąca" z Ch.Chaplinem? i tłuczenie okien by Charlie-szklarz miał robotę??? Może geodeta jest z rodziny "oracza"?? :) Swoją drogą musi to być mistrz orki...a nie można mu powiedzieć,że następna naprawa kamienia na jego koszt? Niszczenie znaków geodezyjnych jest przestępstwem i podlega karze nawet pozbawienia wolności..nie pamiętam żeby ktoś dostał wyrok za coś takiego,w każdym razie jest to karalne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawEla 31.03.2008 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 za oskar0259:http://www.policja.pl/portal/pol/33/590/Niszczenie_znakow_granicznych_art_277.html http://administracja.infor.pl/niezbednik/akty-prawne/DZU.2005.240.0002027/USTAWA-Prawo-geodezyjne-i-kartograficzne.html w tej ostatniej ustawie art. 38 i 39. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts