Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kamień graniczny, który dostaje nóg

Recommended Posts

Na mój koszt geodeta wytyczył działkę. Obok mojej działki jest pusta działka, na której uprawiane są marchewki i inne, czyli okresowo ciągnikiem pole jest orane. W zeszłym roku wyrąbany został jeden kamień graniczny. W tym roku kolejny. Ile razy jeszcze mam sprowadzać geodete, żeby wkopywał ten kamień? Czy na każdym kroku musi wyłazić z ludzi natura Kargula i Pawlaka- orać po granicy (nawet za- bo płot mam na mojej działce, więc jadą po mojej działce i kamieniach)?

..........Ile razy jeszcze mam sprowadzać geodete, żeby wkopywał ten kamień?.......

a któż to może wiedzieć... ;)

..................... Czy na każdym kroku musi wyłazić z ludzi natura Kargula i Pawlaka- orać po granicy (nawet za- bo płot mam na mojej działce, więc jadą po mojej działce i kamieniach)?

a to już chyba pytanie retoryczne.... ;)

Na to sposób jest prosty, zakup granicznika granitowego bądź betonowego o długości około 1m i wkopanie go na dużą głębokość, tak aby był zakopany około 40 - 30 cm pod ziemia. Takie graniczniki są np na granicy lasów państwowych z użytkami rolnymi.

Problem:

1. Potrzeba faceta z krzepą, żeby wykopał dziurę w ziemi o głębokości półtora metra :)

Ja planuje zrobić takie cuda na swojej działce dla potomnych, graniczniki w liczbie sztuk 4 już posiadam, jeszcze tylko butelki szklane i jakieś listy intencyjne :) Ot takie zboczenie zawodowe.

Na to sposób jest prosty, zakup granicznika granitowego bądź betonowego o długości około 1m i wkopanie go na dużą głębokość, tak aby był zakopany około 40 - 30 cm pod ziemia....

a pod kamieniem TO ;)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/2e/Landmine.jpg/581px-Landmine.jpg

Gość M@riusz_Radom
I się potem dziwić, że znikają. Oprze się taki jeden z drugim pasąc krowę, i nagle ani słupka, ani chłopa, krowa przestała mleko dawać i kury we wiosce przestały znosić jajka....

Pamiętasz "Brzdąca" z Ch.Chaplinem? i tłuczenie okien by Charlie-szklarz miał robotę???

Może geodeta jest z rodziny "oracza"?? :):):)

Swoją drogą musi to być mistrz orki...a nie można mu powiedzieć,że następna naprawa kamienia na jego koszt?

Niszczenie znaków geodezyjnych jest przestępstwem i podlega karze nawet pozbawienia wolności..nie pamiętam żeby ktoś dostał wyrok za coś takiego,w każdym razie jest to karalne...