Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Złote Myśli forumowiczów

Geno

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja myślę że źle kombinujesz. Dachówke możesz dać tańszą cementową - jej jakość jest porównywalna z ceramiczną. Ale pape należy dać najlepszą: to ona decyduje o szczelności dachu.

A propo wyjmowania z kontekstu to można i tak:

Ja myślę że źle kombinujesz. Dachówke możesz dać tańszą cementową - jej jakość jest ... najlepszą: to ona decyduje o szczelności dachu. ... warto dać tanią i prawdopodobnie kiepską folie czy papę

Pierwszy cytat jest prawidłowy. I tak dokładnie jest.

Drugi "cytat" to nie cytat tylko zwykła manipulacja słów.

A oto całość:

Gdyby tak bylo to ten interes by byl naprawde malo oplacalny, 12 zl za metr papy to dramat. Ja zamierzam dac pape podkladowa tez termozgrzewalna ale nie za taka kase. Mysle o papie z dolnej polki za 5-6zl za metr.

Ja myślę że źle kombinujesz. Dachówke możesz dać tańszą cementową - jej jakość jest porównywalna z ceramiczną. Ale pape należy dać najlepszą: to ona decyduje o szczelności dachu.

A widziałeś kiedyś zamki w cementowej i w ceramicznej?

Skoro papa decyduje o szczelności dachu, to tym co jej nie mają leje się na głowę? To może pod dachówkę dać gont bitumiczny?!?

Dlaczego nie wolno stosować perlitu i podobnych materiałów do wypełniania ceramiki jest sprawą oczywistą. Wynikiem takiego działania jest pogorszenie oporu cieplnego. Ceramika wypełniona perlitem "mniej grzeje" fundament, chłodniejszy fundament plus cyrkulacja powietrza z wnetrza domu powoduje wykralanie sie wilgoci. Mokra ceramika z perlitem to żaden izolator.

To nie jest takie proste jak wydaje się niektórym. Ściana 1w też ma pewnie swoje wady i ich szukam właśnie i dlatego pytam.

Całkiem możliwe, że będę miała ten nieszczęsny styropian, kto wie? Ale muszę poczytać, popytać, bo sama nie jestem tak doświadczona i uczona, by stwierdzić co będzie lepsze.

Choć zdaję sobie sprawę, że i tak decyzję bedę musiała podjąc sama.

Daj wełnę zamiast styro.

A myślisz, że o tym nie myślałam. Ale tu jest kwestia ceny i dobrych fachowców, którzy położą wełnę dobrze. Ale może przemyślę sprawę jeszcze raz.

Tylko kiedyś chciałam silkę i wtedy wełna obowiązkowo a teraz chcę porotherm i tu może styropian wsytarczy (jak będzie dobra wentylacja :)).

Do budowy jeszcze "kupa" czasu, ale teraz czeka mnie adaptacja dlatego mam mętlik w głowie.

Był już porotherm 25 plus styropian, ale parę dni temu pomyślałam "moze 1w" i znowu mam mętlik.

przejaw kuchennej patologii-to juz nawet zlew w kuchni nalezy ukrywac? bo wstyd....miec zlew w kuchni- a feeeee

ja pójde o krok dalej-każe sanitariaty i wannę w łazience ukryc w szafie! A goscie niech na półkach kibla szukają!

Był już porotherm 25 plus styropian, ale parę dni temu pomyślałam "moze 1w" i znowu mam mętlik.

no bardzo zabawne, naprawdę nie widzę w tym nic zabawnego, możecie mnie oświecić?

Trafiłaś do Złotych Myśli. Nie marudź. To zaszczyt.