retrofood 28.06.2008 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 teraz jest na samum dole .... obok pieca... ma ok 1.5-2m dlugosci i ok 50-70cm srednicy i jest zawieszony w powiterzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZBYSZEK_SK 28.06.2008 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Ja myślę że źle kombinujesz. Dachówke możesz dać tańszą cementową - jej jakość jest porównywalna z ceramiczną. Ale pape należy dać najlepszą: to ona decyduje o szczelności dachu. A propo wyjmowania z kontekstu to można i tak: Ja myślę że źle kombinujesz. Dachówke możesz dać tańszą cementową - jej jakość jest ... najlepszą: to ona decyduje o szczelności dachu. ... warto dać tanią i prawdopodobnie kiepską folie czy papę Pierwszy cytat jest prawidłowy. I tak dokładnie jest. Drugi "cytat" to nie cytat tylko zwykła manipulacja słów. A oto całość: Gdyby tak bylo to ten interes by byl naprawde malo oplacalny, 12 zl za metr papy to dramat. Ja zamierzam dac pape podkladowa tez termozgrzewalna ale nie za taka kase. Mysle o papie z dolnej polki za 5-6zl za metr. Ja myślę że źle kombinujesz. Dachówke możesz dać tańszą cementową - jej jakość jest porównywalna z ceramiczną. Ale pape należy dać najlepszą: to ona decyduje o szczelności dachu. A widziałeś kiedyś zamki w cementowej i w ceramicznej? Skoro papa decyduje o szczelności dachu, to tym co jej nie mają leje się na głowę? To może pod dachówkę dać gont bitumiczny?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 29.06.2008 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Dlaczego nie wolno stosować perlitu i podobnych materiałów do wypełniania ceramiki jest sprawą oczywistą. Wynikiem takiego działania jest pogorszenie oporu cieplnego. Ceramika wypełniona perlitem "mniej grzeje" fundament, chłodniejszy fundament plus cyrkulacja powietrza z wnetrza domu powoduje wykralanie sie wilgoci. Mokra ceramika z perlitem to żaden izolator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 30.06.2008 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 No ok.wiem dlatego właśnie zastanawiam się nad nie kładzeniem styropianu a budową ściany 1W, wtedy na pewno powietrze będzie świerzsze, bo będzie przepływ przez ściany. Jak jest styropian to nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 30.06.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Wiedziałam, że moja wypowiedź się tu pojawi, ale przekonuję się o tym na własnej skórze. W tamtym wątku opisałam sytuację przed i po ociepleniu bloku i nikt mi nie wmówi, że styropian nie wplywu na wilgoć w domu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 30.06.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 więc po co pytasz, nie dawaj i tyle, rób ścianę 1W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 30.06.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 nikt mi nie wmówi, że styropian nie wplywu na wilgoć w domu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 30.06.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 To nie jest takie proste jak wydaje się niektórym. Ściana 1w też ma pewnie swoje wady i ich szukam właśnie i dlatego pytam.Całkiem możliwe, że będę miała ten nieszczęsny styropian, kto wie? Ale muszę poczytać, popytać, bo sama nie jestem tak doświadczona i uczona, by stwierdzić co będzie lepsze.Choć zdaję sobie sprawę, że i tak decyzję bedę musiała podjąc sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 30.06.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Daj wełnę zamiast styro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 30.06.2008 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Daj wełnę zamiast styro. A myślisz, że o tym nie myślałam. Ale tu jest kwestia ceny i dobrych fachowców, którzy położą wełnę dobrze. Ale może przemyślę sprawę jeszcze raz. Tylko kiedyś chciałam silkę i wtedy wełna obowiązkowo a teraz chcę porotherm i tu może styropian wsytarczy (jak będzie dobra wentylacja ). Do budowy jeszcze "kupa" czasu, ale teraz czeka mnie adaptacja dlatego mam mętlik w głowie. Był już porotherm 25 plus styropian, ale parę dni temu pomyślałam "moze 1w" i znowu mam mętlik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 30.06.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Idźcie sobie dyskutować o wyższości świąt bożego narodzenia nad wielkanocnymi do innego wątku. Ja tu wchodzę, żeby poczytać śmieszne cytaty, na nudne dysputy macie całą resztę forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 30.06.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Sorki Pomylił mi sie temat, miało być odpowiedziane w innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 30.06.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Był już porotherm 25 plus styropian, ale parę dni temu pomyślałam "moze 1w" i znowu mam mętlik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 30.06.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Był już porotherm 25 plus styropian, ale parę dni temu pomyślałam "moze 1w" i znowu mam mętlik. no bardzo zabawne, naprawdę nie widzę w tym nic zabawnego, możecie mnie oświecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 30.06.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 przez Was już któryś raz ogladam te krasnale ale ten co leży koło tego z nożem w plecach też nie jest chyba całkiem ubrany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 30.06.2008 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 widze! jednak tego z penisem nie przebije - wyjatkowo oblesne Hmmm! Głodnemu chleb na myśli ? To nie penis, tylko giftzwerg pomyka na oklep na prosiaczku. Juz ja tam wiem co widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 30.06.2008 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 przejaw kuchennej patologii-to juz nawet zlew w kuchni nalezy ukrywac? bo wstyd....miec zlew w kuchni- a feeeee ja pójde o krok dalej-każe sanitariaty i wannę w łazience ukryc w szafie! A goscie niech na półkach kibla szukają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 30.06.2008 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Nie folia, tylko papa. Folia zaraz przestanie istniec jak przyjdzie ciezar na nia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 30.06.2008 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Był już porotherm 25 plus styropian, ale parę dni temu pomyślałam "moze 1w" i znowu mam mętlik. no bardzo zabawne, naprawdę nie widzę w tym nic zabawnego, możecie mnie oświecić? Trafiłaś do Złotych Myśli. Nie marudź. To zaszczyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 30.06.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Był już porotherm 25 plus styropian, ale parę dni temu pomyślałam "moze 1w" i znowu mam mętlik. no bardzo zabawne, naprawdę nie widzę w tym nic zabawnego, możecie mnie oświecić? Trafiłaś do Złotych Myśli. Nie marudź. To zaszczyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts