DorciaIQ 08.08.2008 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Musze przelecieć cały ten temat, może jest gdzieś mój tekst Myślałam że przelatuje się tylko to co się rusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 08.08.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 A ja, gdybym jeszcze raz rozpoczynał budowę, to żonę ( wybacz, jeżeli to przeczytasz - to do żonki) trzymałbym najdalej jak by się dało od jakichkolwiek prac związanych z inwestycją. Niestety nie zrobiłem tego i moja budowa przeciągnęła się przynajmniej o 1,5 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 08.08.2008 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 2 umywalki to konieczność!!!!!! w jednej zawsze moczą się majtki żony bo za delikatne do pralki a w drugiej można sie umyć, no i pisuar koniecznie u nas w domu jest 3 chłopa i tylko 1 kobitka rano sikać sie chce wszystkim na raz a malzonka cos grubszego i co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 08.08.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 A przy okazji: wiesz, że styropian i wełna nie daje ŻADNEGO efektu w ocieplaniu budynków ? Dzięki za reklamę. Tak, to moje, polecam lekturę całości, szczególnie podanych tam zagranicznych linków: ( to oczywiście tylko dla tych, którzy potrafią sięgnąć trochę dalej poza programy typu OZC ) http://forum.muratordom.pl/sciana-3-warstwowa-ze-styropianem,t137240.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 08.08.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Cytat - tytuł wątku: "zdjęcia ocielenia poddasza" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 08.08.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Dzięki za reklamę. Tak, to moje, polecam lekturę całości, szczególnie podanych tam zagranicznych linków: ( to oczywiście tylko dla tych, którzy potrafią sięgnąć trochę dalej poza programy typu OZC ) po co zaraz zagraniczne, polskie równie dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 10.08.2008 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Musze przelecieć cały ten temat, może jest gdzieś mój tekst Myślałam że przelatuje się tylko to co się rusza Ten cytat się nie liczy,hehheeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DeeM 11.08.2008 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Przepraszam autorkę, wiem że nie ma głupich pytań, ale.....: Czy myszy jedzą wełne? Bo styropian ponoć tak. A jeśli tak, to która bardziej im "smakuje"? Szklana czy skalna? :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 11.08.2008 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Przepraszam autorkę, wiem że nie ma głupich pytań, ale.....: Czy myszy jedzą wełne? Bo styropian ponoć tak. A jeśli tak, to która bardziej im "smakuje"? Szklana czy skalna? :lol: to akurat nie jest głupie pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 11.08.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 to niekoniecznie mają być GŁUPIE cytaty byleby były ŚMIESZNE. a to było śmieszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 11.08.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Przepraszam autorkę, wiem że nie ma głupich pytań, ale.....: Czy myszy jedzą wełne? Bo styropian ponoć tak. A jeśli tak, to która bardziej im "smakuje"? Szklana czy skalna? :lol: to akurat nie jest głupie pytanie Właśnie! Nie takie głupie, bo mój kot przeczytał ten temat i teraz mi spać nie daje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 11.08.2008 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Odnośnie deskowania i papy: Wynika z tego, że deski nie mogą być na pióro i wpust bo muszą być między nimi szczeliny w celu odprowadznenia wilgoci do szczeliny wentylacyjnej. Jeśli robisz dolną szczelinę wentylacyjną to wtedy zapewne nie ma to znaczenia ale trzeba się zastanowić jak będzie ona działać w okolicach okien połaciowych, kominów, wykuszy. Dochodzi jeszcze to, że taka szczelina może odprowadzać ciepło z wełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 11.08.2008 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Brzmi sensownie. Co w tym złotego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 11.08.2008 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 że na deskach jest papa, która i tak nie jest przepuszczalnaże ciepło jest odprowadzane z wełny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 11.08.2008 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Co do wełny to rzeczywiście się zgodzę, ale o papie we wklejonym przez Ciebie fragmencie nie było ani słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 12.08.2008 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Co do wełny to rzeczywiście się zgodzę, ale o papie we wklejonym przez Ciebie fragmencie nie było ani słowa. podałem kontekst cały wątek jest tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 14.08.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Są dwie szkoły. Jedna twierdzi, że po załączeniu wywiewu nad kuchnią (wentylator w okapie) to kotlet powinien lewitować nad patelnią a w kuchni powinien być dźwięk startującego Junkersa (taki samolot! )..... Lubię teksty adama Tak fajnie pisze, że prawie widzę tego fruwającego kotleta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 15.08.2008 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 najcieplejsza sciana będzie z bali drewnianych, jeżeli chodzi o mur, to najcieplejszy będzie z pełnej cegły. nie wierz w te mity o izolacji powietrznej w porotonach - ceramika budowlana z perforacją, to wynik oszczędności na glinie producentów, a nie unowoczesnienie produktu tak, by lepiej izolowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 15.08.2008 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 te współczesne chałupki z plastiku i betonu, mało nie wytrzymają 100 lat. ich jedynym plusem jest to, że są tak naszpikowane chemią i syfem rakotwórczo-radioaktywnym, że świecą w nocy - czyli oszczędzasz na prądzie za światło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 15.08.2008 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 te współczesne chałupki z plastiku i betonu, mało nie wytrzymają 100 lat. ich jedynym plusem jest to, że są tak naszpikowane chemią i syfem rakotwórczo-radioaktywnym, że świecą w nocy - czyli oszczędzasz na prądzie za światło. A pod tym odnośnik do strony intermetowej reklamującej cegły ceramiczne formowane ręcznie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts