Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Złote Myśli forumowiczów

Geno

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Trochę długie i wyciągnięte z kontekstu:

A ja nie wiem dlaczego stosuje sie zaprawe budując dom z bloczków betonu komórkowego (czy np ceramiki) , zamiast poukładać je jedne na drugich bez żadnego spoiwa łączącego je nawzajem !!!

A niektorzy upieraja sie i ostro naskakuja na takich ktorzy łacza te sciany zaprawą

I wogóle tak atakują innych.

Nie podają swoje źródła na podstawie których wywodzą swoje twierdzenia. !!!

Nie jestem ani zwolennikiem ani przeciwnikiem łączenia bloczków z ktorych stawia się ściany czymkolwieki, sam nawet połączyłem je zaprawą ale chciałbym tutaj konkretnych przykładów dlaczego należy to robić. !!!!

Argumenty że BK niepolaczony niczym sprawi ze cala sciana sie zawali nie przemawia do mnie- ciekawe jak skoro sa cieżkie a potem jeszcze bedzie strop i wiezba i ciezka dachówka - to przeciez ta zaprawa co je zcala nie jest potrzebna !!!! będą stały ( no chyba ze ktoś mocno kopnie ale w domu to sie ścian nie kopie bo to niekulturalnie )

Trochę długie i wyciągnięte z kontekstu:

A ja nie wiem dlaczego stosuje sie zaprawe budując dom z bloczków betonu komórkowego (czy np ceramiki) , zamiast poukładać je jedne na drugich bez żadnego spoiwa łączącego je nawzajem !!!

A niektorzy upieraja sie i ostro naskakuja na takich ktorzy łacza te sciany zaprawą

I wogóle tak atakują innych.

Nie podają swoje źródła na podstawie których wywodzą swoje twierdzenia. !!!

Nie jestem ani zwolennikiem ani przeciwnikiem łączenia bloczków z ktorych stawia się ściany czymkolwieki, sam nawet połączyłem je zaprawą ale chciałbym tutaj konkretnych przykładów dlaczego należy to robić. !!!!

Argumenty że BK niepolaczony niczym sprawi ze cala sciana sie zawali nie przemawia do mnie- ciekawe jak skoro sa cieżkie a potem jeszcze bedzie strop i wiezba i ciezka dachówka - to przeciez ta zaprawa co je zcala nie jest potrzebna !!!! będą stały ( no chyba ze ktoś mocno kopnie ale w domu to sie ścian nie kopie bo to niekulturalnie )

Leżę na ziemi :lol: :o

Nie nooooo.... Gość sobie chyba jaja robił.

Oczywiście że sobie jaja robił - po to aby pokazać że robimy pewne rzeczy nawet nie zastanawiając się dlaczego.

Zauważ że choć :

Argumenty że BK niepolaczony niczym sprawi ze cala sciana sie zawali nie przemawia do mnie
to jednak :
sam nawet połączyłem je zaprawą
:wink: