Aedifico 16.04.2008 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Mój KB też powiedział, żeby zbroić*, mimo dobrego ubicia piachu. Koszt siatki wyszedł ok. 200zł, więc nie zastanawialiśmy się. * chudy beton I jest mocniejsza niz II, ale nie to najwazniejsze. Dwojka to popioly, murarz bedzie klal na czym swiat stoi, bo musi ciagle mieszac w kalfasie zaprawe, zeby popioly nie opadaly na dno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 16.04.2008 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Gdyż lepiej się mile rozczarować niż negatywnie zaskoczyć. Moj domek mi sie podoba-czy to znaczy, ze jestem mile rozczarowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 16.04.2008 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Dowiedzieliśmy się, że taryfę normalną można podłączyć w chwili, gdy dom jest już na tak zaawansowanym etapie, że masz gdzie skrzynkę schować, a więc gdy mury stoją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 16.04.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 ktoś ma w podpisie taką sentencję: "Budowa domu jest trudniejsza niż przybicie galaretki do ściany" nie dość, że mądra (sentencja) to bardzo ładna (ktoś) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 17.04.2008 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Podobno są już na rynku takie rozwiązania, które wyeliminują ewentualnie przeciekający taras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izabela.16 18.04.2008 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 uff szukałam i szukałam ale mojej złotej mysli na szczescie nie znalazlam.... a swoja droga... ktos opisie mial cos o przycinaniu na miare i o wpychaniu na "chama":) czy jakos tak....i to bylo dosc pouczajace,ah ta teoria i praktyka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 18.04.2008 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 dreny były ale nikt się tym nie przejmował, wykopali fundamenty, dreny przebili i koniec tematu teraz sąsiad się będzie budował, on teraz przebije dreny przede mną nikt nic nie mówił o pisaniu do melioracji, o jakiś dokumentach czy też przesuwaniu domu bo dreny idą może połowa z was mnie zniszczy psyhicznie ale mnie to nie interesowało, że mi jakieś dreny przez działkę idą bo niemiałem czasu się tym przejmować, trzeba było robić i się robiło no ale jak chcesz mieć wszystko OK i być wporządku ze wszystkimi to chodź, łatw i płać jak ja bym się miał wszystkim przejmować, że okna za duże, że ściany inaczej niż w projekcie, że garaż powiększony to bym, się do usranej śmierci nie wybodował bo by mnie urzędy wykończyły ale życzę powodzenia, nie jestem przeciw tylko mam inne podejście W zasadzie co akapit, to "złota myśl" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 18.04.2008 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 w kwestii formalnej:żeby ktoś nie pomyślał, że to jest nie fair odbieram ten temat jako li tylko ZM, a nie piętnowanie naiwnych bądź głupich tekstów proponuję każdemu tak to odbierać, a jak znajdzie swoje, to niech się zastanowi, a nie napina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 18.04.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 A słyszał ktoś z Was o szlifowaniu płytek... podłogowych? Tzw fazowanie płytek jest dość trudne i raczej lepiej zlecić to firmie specjalistycznej - tak czy owak to dość spora kwota. Wykończenia fazowane sprawdzają się lepiej w gresie niż w terakocie - bo są bardziej kruche i narażone na wyszczerbienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 18.04.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Jak dla mnie odpowiedź jest prosta: Wełna jest lepsza, ale droższa. Dom ocieplany styropianem to tak jak siding - dom obłożony plastikiem... ... chce zminimalizować ryzyko na grzyba w pokojach to wybierze wełnę. Ja osobiście wybrałam wełnę, Natomiast jak wełna będzie się sprawdzała w użytkowaniu to tego jeszcze nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 18.04.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Kto założył ten temat ? Geno ? Fajna zabawa, bo ktoś coś napisał ?Czy to forum dla nieomylnych geniuszy ?Głupia zabawa, kolejny temat psującyto forum. Do wywalenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 18.04.2008 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Kto założył ten temat ? Geno ? Fajna zabawa, bo ktoś coś napisał ? Czy to forum dla nieomylnych geniuszy ? Głupia zabawa, kolejny temat psujący to forum. Do wywalenia. w kwestii formalnej: żeby ktoś nie pomyślał, że to jest nie fair odbieram ten temat jako li tylko ZM, a nie piętnowanie naiwnych bądź głupich tekstów proponuję każdemu tak to odbierać, a jak znajdzie swoje, to niech się zastanowi, a nie napina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 18.04.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Amen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 18.04.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu... uwielbiam ten opis forumowicza kiedy się pojawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 18.04.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu... uwielbiam ten opis forumowicza kiedy się pojawia jeszcze trochę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 18.04.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 ku... miałem rację, że ktoś się napnie, ale że palacz hes kocham Ciebiie, masz napięcie przed... retro grzej po bandzie, bo zbieranie opr za śmieszne hasełko pod nickiem się mi znudziło (i to już dawno) od tej pory sorry za błędy, coś mnie dopadło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 18.04.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 A słyszał ktoś z Was o szlifowaniu płytek... podłogowych? Tzw fazowanie płytek jest dość trudne i raczej lepiej zlecić to firmie specjalistycznej - tak czy owak to dość spora kwota. Wykończenia fazowane sprawdzają się lepiej w gresie niż w terakocie - bo są bardziej kruche i narażone na wyszczerbienia. Oj faktycznie, jakoś mi się nie bardzo udało wysłowić. Ale jednak trochę wyrwane to z kontekstu, co jeszcze pogorszyło sprawę, bo dotyczyło nie podłogowych, tylko na ścianę - docinanych i szlifowanych po kątem 45 st. - i że gres lepiej to znosi, bo twardszy - a wyszło tak jakoś - odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 18.04.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Lapsusy językowe wszystkim się zdarzają, mnie też. Ale żeby zaraz się obrażać przy zacytowaniu? Ludzie, taż nie jesteśmy pomniki historii!!! Trochę więcej pokory i samokrytycyzmu. Jesteśmy tylko ludźmi i nic co ludzkie nie jest nam obce. PS. Ciekawe, kto nie zaśmiewał się z "humoru z zeszytów szkolnych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 18.04.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 oczywiście mnie pomijasz, z powodu nieomylności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 18.04.2008 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 oczywiście mnie pomijasz, z powodu nieomylności co, nie zaśmiewałeś się? przecież chyba gazety czytujesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts