Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Złote Myśli forumowiczów

Geno

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

.... zarządca wodociągu kazał mi wybudować blisko 300 m przyłącza kilka hydrantów pomimo, że 50 m od wybudowanego domu mieszka moja teściowa.

Jaki wpływa może mieć teściowa na długość przyłącza, autor postu wyjawia dopiero po napisaniu jakichś 5 centymetrów tekstu.

.... zarządca wodociągu kazał mi wybudować blisko 300 m przyłącza kilka hydrantów pomimo, że 50 m od wybudowanego domu mieszka moja teściowa.

Jaki wpływa może mieć teściowa na długość przyłącza, autor postu wyjawia dopiero po napisaniu jakichś 5 centymetrów tekstu.

Ale można się tego domyśleć i bez tego - że chciałby ciągnąć od niej, tak? (jakkolwiek dziwnie by to nie zabrzmiało, szczególnie gdy teściowa w kontekście brrrr :) )

Jeszcze kilka lat temu, gdy eskalacja pirackich ataków na statki nie osiągnęła takich rozmiarów jak dziś, to jednym z zaleceń dla załóg statków przepływających przez zagrożone akweny było przygotowanie hydrantów i rozciągnięcie linii wodnych w celu użycia ich jako swego rodzaju armatek wodnych... 8)

Niebawem pewnie umieszczę namiary Pana(ktory za 3000 zl gubi dzienniki budowy)

Ja bym Ci za połowe tej kasy zgubił dziennik, przepłaciłeś.

Po przeczytaniu cytowanego wątku, musiałem wytrzeć monitor z drobinek krakersa :wink:

Szkoda by był prwrywać tę licytację

Zgłaszam swoją osobę do zgubienia dziennika za 1/3 kwoty wyjściowej.

PROMOCJA !!! Dojazd do Tychów po dziennik gratis. Zgubię dziennik we wskazanej miejscowości woj. śląskiego. :p

Na piecu temp wyjściowa jest ustawiona na 50 stopni. Grzejniki mam na maksa odkręcone. Temperatura powracająca jest oczywiście niższa. Mówisz że przez miesiąc spaliłeś 313m2. Powierzchnie masz podobne jak ja myślę że też powinienem spalać ok 10m3 na miesiąc a nie jak teraz 17m3.

Na ogrzanie domu zużywa raptem 17m3 gazu miesięcznie i jeszcze narzeka :o :o :o

W głowie się ludziom poprzewracało :roll: :roll: :roll:

trochę czasu już na świecie jestem i jak pamięć mi sięga latek 20 do tyłu nie pamiętam aby nasz rżąd zrobił jedną ustawę taką jaką powinna być czy dotyczącą budowy jak i życia coodziennego wiecznie buble ale jedno jest pewne za każdym razem trafiają w zwykłego człowieka zamiast nas hronić podrzynają nam żyły może ktoś pamięta dobrą ustawę i się pochwali

trochę czasu już na świecie jestem i jak pamięć mi sięga latek 20 do tyłu nie pamiętam aby nasz rżąd zrobił jedną ustawę taką jaką powinna być czy dotyczącą budowy jak i życia coodziennego wiecznie buble ale jedno jest pewne za każdym razem trafiają w zwykłego człowieka zamiast nas hronić podrzynają nam żyły może ktoś pamięta dobrą ustawę i się pochwali

o holera 8)