Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Złote Myśli forumowiczów

Geno

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie,mam problem z rozkminieniem tego tematu

:roll:

Taki więzienny slang.

wcale nie ...wcale nie :D ... bo :

Daro - mikrofonu szaman z "O co kaman" robi rozkminke utworów (niby muzycznych , ale muzyką tego czegoś to bym nie nazwała :roll: )...więc "rozkminka" jak najbardziej w slangu młodzieżowym jezd :lol:

...więc "rozkminka" jak najbardziej w slangu młodzieżowym jezd :lol:

eeeee tam, kmin to roślina i kasztan roślina. Jak Szwejk mówił, że idzie się wykasztanić to dyć nie był to slang młodzieżowy... :D

:D :D :D

ale faktu to nie zmienia, mianowicie takiego, że slangu nie łapię :cry: , znaczy się, ze niby zgred????, pewnie w slangu to sie tera i zgreda inaczej okresla :roll:

...więc "rozkminka" jak najbardziej w slangu młodzieżowym jezd :lol:

eeeee tam, kmin to roślina i kasztan roślina. Jak Szwejk mówił, że idzie się wykasztanić to dyć nie był to slang młodzieżowy... :D

:D :D :D

ale faktu to nie zmienia, mianowicie takiego, że slangu nie łapię :cry: , znaczy się, ze niby zgred????, pewnie w slangu to sie tera i zgreda inaczej okresla :roll:

kiedys zadzwonił do domu kolega mojego ojca i mówi "malka, rzuć wapno na druty " :o no chwilę trwało nim rozkminiłam.

I to niby slang młodzieżowy niezrozumiały jest :roll:

wcale nie ...wcale nie :D ... bo :

Daro - mikrofonu szaman z "O co kaman" robi rozkminke utworów (niby muzycznych , ale muzyką tego czegoś to bym nie nazwała :roll: )...więc "rozkminka" jak najbardziej w slangu młodzieżowym jezd :lol:

Niestety nie masz racji, go młodzieżowego slangu to stwierdzenie przedostało się z więziennej grypsery. Pewnie dlatego tak bardzo nie lubię tego określenia.

http://www.zgapa.pl/zgapedia/Gwara_wi%C4%99zienna.html

Również pan projektant instalacji był przeciwny ze względu na nieprawidłowe działanie wentylacji grawitacyjnej przy podłogówkach.

:o To chyba "cytata" roku :lol:

a ja chce takie mieć "grawitacyją wentylację w podłogówkach " - ja chcę.....spełni ktos moje marzenie ???