Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Złote Myśli forumowiczów

Geno

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

wow!!! :o

Jakoś chyba nie bywam na tej części muratora. Nie spotkałam na "Najczęściej zadawane pytania!!!"...

To chyba z wątków "psychologicznych" (???), a ja jako, że to właśnie mój "podstawowy fach", to tam rzadko zaglądam. :-?

Bo to chyba jednak nie cytat z Forum Muratora (przynajmniej do czasu umieszczenia bo przez bobiczka :lol: ).

No chyba, że takie teksty odchodzą na CZACIE.

Ja bym się tym nie przejmował. Kazał położyć kilka warstw betonowej szprycy. Nająć starego tynkarza - on będzie wiedział o co chodzi. Pani inspektor ma rację. Takie kwiatki na budowie to częste zjawisko. Beton dookoła tych wystających prętów i tak nie pracuje - w tym miejscu belka jest rozciągana...

Znaczy się beton w ogóle wokół prętów nie jest potrzebny :lol:

(...)

Znaczy się beton w ogóle wokół prętów nie jest potrzebny :lol:

W tym wypadku beton jest elementem dystansowym... można się bez niego obyć... wystarczy tylko zagęścić pręty zbrojenia takiej belki... Takie belki nawet już występują w sprzedaży.... cheba się to nazywa HEB :wink: W takiej belce pręty tak poukładali ściśle że tworzą jednolitą strukturę i żaden beton nie jest już potrzebny...

:lol: :lol: :lol:

znalazlam taki watek, deskowanie dachu czy folia:

"Nie no ludzie , włamania przez dach to są ewenementy , nigdy co prawda o tym nie słyszałem , ale może są nie wiem .Jeśli jakiś furiat zapragnie włamać sie przez dach ( skończony debil to musiał by być ) to żadne tam deski nie powstrzymają go .

Tylko alarm jest tu pomocny ,sprawdzony sasiad lub groźny pies .W przypadku wlamania z użyciem helikoptera lub desantu spadochronowego ,pies jest bezuzyteczny"

znalazlam taki watek, deskowanie dachu czy folia:

"Nie no ludzie , włamania przez dach to są ewenementy , nigdy co prawda o tym nie słyszałem , ale może są nie wiem .Jeśli jakiś furiat zapragnie włamać sie przez dach ( skończony debil to musiał by być ) to żadne tam deski nie powstrzymają go .

Tylko alarm jest tu pomocny ,sprawdzony sasiad lub groźny pies .W przypadku wlamania z użyciem helikoptera lub desantu spadochronowego ,pies jest bezuzyteczny"

Nie,no,gościu pięknie napisał! Dobry tekst,ale jak najbardziej słuszny :D

na chudziaka poszło 8 m3 B15 ...
nie podoba mi się współpraca z kierbudem - szanuje człowieka ale mnie wk... ostatnio

chodzi o komunikację- jest fatalna, dodatkowo odnoszę wrażenie że nabrał za dużo budów, i nie za bardzo wszystko pamięta - bo za każdym razem pyta się o to samo - np z czego będzie budowany dom ...

choć widać co leży na placu....

Na szczęście wczoraj w nocy padało -ale i tak mąż o 24.00 pojechał polać strop ...

TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa

PRAKTYKA jest wtedy gdy wszysko działa a my nie wiemy dlaczego

My łączymy Teorią z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego

...piękna myśl... i jakże prawdziwa... :wink:

:lol: :lol: :lol:

ps. ośmieliłem się podać autora i chyba mi to wybaczy :wink:

Cytat:

Jeżeli się zdecydujecie na 2 taryfy to pamiętajcie o rozmowie w ZE aby zamontowano wam zegar sterujący astronomiczny, jest to bardzo ważne, zegar astronomiczny przestawia się automatycznie przy zmianie czasu letni-zimowy, zimowy- letni, w większości domostw nie montują takich zegarów a wiadomo z czym to jest związane jak domownik praktycznie nie wie w jakich godzinach ma tanią taryfę.

To z postu o taryfach w ZE

Skoro zacząłem o innych forach i poradach , to jeszcze mały przykład z nocnego (chyba) czacika. Też mi się podoba. Troszkę tam wulgaryzmów, ale nie moje jakby co. Cytuję tylko :D

czesc

ile masz lat ?

23

a ja 24

opisz mi siebie

2 nogi, 2 rece glowa itd

masz photo?

nie

jakie masz zainteresowania ?

chyba nie mam zadnych, kiedys komputery ale teraz to moja praca

wiec chyba nie zainteresowanie

jesteś dziewicą ?

no w sumie nikt mnie jeszcze w dupe nie walil....

lubisz sex ?

a znasz kogos kto nie lubi ?

nie

podniecisz mnie ?

jak ?

przez powiedzenie podniecających zdań

podaj przyklad

opowiedz po prostu co byś zrobiła gdybys była ze mną sam na sam

pewnie powiedzialbym "spierdalaj czekoladowy nosku" i poszedl bym

dalej....

powiedziałbym ?

a kiedy kurwa matole powiedzialem ze jestem kobieta !

Widziales kiedys kobiete o ksywie Kretilla !?

kończy sie na a

Maradona też kończy sie na a durniu...

koniec zarejestrowanej rozmowy

:D