racer 05.03.2010 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Pasunęli się nawet do zamurowania wentylacji !!! - złośliwej. bo niektóre to złe są z charakteru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 05.03.2010 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Witajcie, dzień się zaczął cudownie – za sprawą Mistrza Ciętej Riposty FM. Umieszczam w „cytatach” i „śmiechu” – bo warto zachować dla potomnych, a w „rzeczowym” wątku się zgubi. … ale żeby doradzić co i jak trzeba to zobaczyć, bo dop... się do właścicela zawsze zdąży, kwestia czy zrobi karczemną awanturę, wyzwalając w sobie zwierzę, ściśle mówiąc bydlę, czy rzeczowo przedstawi argumenty za, nie dające podstaw do wypowiedzenia przez właściciela drogi znamiennych słów naszego wołodyjowskiego Prezydenta: "odejdź czlowieku niskiego stanu stąd" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.03.2010 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Wszystkich Was oszukał!!!!! Przy paczcie się pierwszemu zdjęciu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 05.03.2010 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 ubiegłeś mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 05.03.2010 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 układ zamknięty i otwarty prośba o schemat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 05.03.2010 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 układ zamknięty i otwarty prośba o schemat Czyżby dwa w jednym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 06.03.2010 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Żałuję, że cię spytam. Nie lubie takich głupio-madrych cwaniaczków. a odpowiedz na tę zaczepkę Ryśka jest zajefajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 06.03.2010 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 gotowanie na gazie lepiej smakuje ja to wyczuwam ... nooooooooooooo ... toż to w kulinariach ... wydarzenie na skalę światową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 06.03.2010 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Awaria CWU - szukam pomysłów na przyczynę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 06.03.2010 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Awaria CWU - szukam pomysłów na przyczynę Najprościej to rurę jakąś przewiercić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 06.03.2010 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 tak jak pewnie nie czujesz gotowania na kuchni opalanej drzewem ... no nie mam takiego "czuja" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 06.03.2010 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 tak jak pewnie nie czujesz gotowania na kuchni opalanej drzewem ... no nie mam takiego "czuja" żałujesz, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 06.03.2010 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 tak jak pewnie nie czujesz gotowania na kuchni opalanej drzewem ... no nie mam takiego "czuja" żałujesz, prawda? Oczywiście ... drzewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r-32 07.03.2010 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Cały stolec jest zwiatrowany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 07.03.2010 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 .... Najwygodniejszy jest prąd, ale w drugiej taryfie. I tu się robi problem bo staję się niewolnikiem tej taryfy starając się korzystać z urządzeń elektrycznych tylko w tańszych okresach. Spowoduje to depresje maniakalną. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 07.03.2010 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 tak jak pewnie nie czujesz gotowania na kuchni opalanej drzewem ... no nie mam takiego "czuja" A że z punktu widzenia fizyki i chemii to kompletny idiotyzm, to już inny szczegół. I powiedzcie mi teraz jeszcze kucharze , że gotowanie jest procesem fizykochemicznym to się uśmieję. No dobrze a co jak kuchnia na drewno nie tylko grzeje ale i jednocześnie wędzi ? To będzie jeszcze gotowanie, czy już wędzenie? Dlatego ja nie gotuję wody na gazie, bo cząsteczki gazu gwałtownie zakręcają w prawo a fotony zmieniają smak herbaty. Pierdzielona plazma -kompletnie zmienia smak schabowego. Proponuję Nobla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 07.03.2010 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 tak jak pewnie nie czujesz gotowania na kuchni opalanej drzewem ... no nie mam takiego "czuja" A że z punktu widzenia fizyki i chemii to kompletny idiotyzm, to już inny szczegół. I powiedzcie mi teraz jeszcze kucharze , że gotowanie jest procesem fizykochemicznym to się uśmieję. No dobrze a co jak kuchnia na drewno nie tylko grzeje ale i jednocześnie wędzi ? To będzie jeszcze gotowanie, czy już wędzenie? Dlatego ja nie gotuję wody na gazie, bo cząsteczki gazu gwałtownie zakręcają w prawo a fotony zmieniają smak herbaty. Pierdzielona plazma -kompletnie zmienia smak schabowego. Proponuję Nobla. ... ieeeeetam ... można jeszcze użyć ciekłego azotu do procesów "gotowania" ps - "z korą" to sobie jeszcze możesz uwędzić "na gorzko" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekcmarecki 07.03.2010 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 tak jak pewnie nie czujesz gotowania na kuchni opalanej drzewem ... no nie mam takiego "czuja" A że z punktu widzenia fizyki i chemii to kompletny idiotyzm, to już inny szczegół. I powiedzcie mi teraz jeszcze kucharze , że gotowanie jest procesem fizykochemicznym to się uśmieję. No dobrze a co jak kuchnia na drewno nie tylko grzeje ale i jednocześnie wędzi ? To będzie jeszcze gotowanie, czy już wędzenie? Dlatego ja nie gotuję wody na gazie, bo cząsteczki gazu gwałtownie zakręcają w prawo a fotony zmieniają smak herbaty. Pierdzielona plazma -kompletnie zmienia smak schabowego. Proponuję Nobla. Nie chcę przynudzać, bo to nie ten wątek, ale kiedyś miałem okazję poznać gościa, który w to święcie wierzył i twierdzi, że on czuje różnicę. Wtedy chodziło o różnicę w smau potrawy przyrządzonej na kuchni w której paliło się drewnem, a na kuchence elektrycznej. Gość czuł w potrawie pole elektromagnetyczne . Ja też czułem różnicę. Ale to wspomnienia z dzieciństwa . Teraz po latach myslę, że ogromny wpływ mógł mieć tu lekki zapach dymu z drewna w kuchni, kiedy potrawy były na drewnie gotowane. Taki zapach wędzonki. Mniam... mniam... chętnie wracam wspomnieniami do tego domu i ludzi. Nie mam jednak możliwości dogłębnego i organoleptycznego zbadania tej niezwykle smacznej sprawy, bo przez 7 m-cy w roku mieszkam sam i bazuję na mikrofalówce i kuchence elektrycznej, a przez pozostały czas nie mysle o tym, bo gotuje żonka. Ale kiedyś w dalekiej przyszłości, na pewno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 07.03.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 tak jak pewnie nie czujesz gotowania na kuchni opalanej drzewem ... no nie mam takiego "czuja" A że z punktu widzenia fizyki i chemii to kompletny idiotyzm, to już inny szczegół. I powiedzcie mi teraz jeszcze kucharze , że gotowanie jest procesem fizykochemicznym to się uśmieję. No dobrze a co jak kuchnia na drewno nie tylko grzeje ale i jednocześnie wędzi ? To będzie jeszcze gotowanie, czy już wędzenie? Dlatego ja nie gotuję wody na gazie, bo cząsteczki gazu gwałtownie zakręcają w prawo a fotony zmieniają smak herbaty. Pierdzielona plazma -kompletnie zmienia smak schabowego. Proponuję Nobla. Nie wiem . Mi się wydaje, że cos w tym może być, tylko jeszcze tego nie odkryliśmy. Nie chcę przynudzać, bo to nie ten wątek, ale kiedyś miałem okazję poznać gościa, który w to święcie wierzył i twierdzi, że on czuje różnicę. Wtedy chodziło o różnicę w smau potrawy przyrządzonej na kuchni w której paliło się drewnem, a na kuchence elektrycznej. Gość czuł w potrawie pole elektromagnetyczne . Ja też czułem różnicę. Ale to wspomnienia z dzieciństwa . Teraz po latach myslę, że ogromny wpływ mógł mieć tu lekki zapach dymu z drewna w kuchni, kiedy potrawy były na drewnie gotowane. Taki zapach wędzonki. Mniam... mniam... chętnie wracam wspomnieniami do tego domu i ludzi. Nie mam jednak możliwości dogłębnego i organoleptycznego zbadania tej niezwykle smacznej sprawy, bo przez 7 m-cy w roku mieszkam sam i bazuję na mikrofalówce i kuchence elektrycznej, a przez pozostały czas nie mysle o tym, bo gotuje żonka. Ale kiedyś w dalekiej przyszłości, na pewno... ... częściowo się z Tobą zgadzam ... jednak w "cytacie chodziło o "kuchnię opalaną drzewem" (zapewne z korzeniami) a nie jak poprawnie piszecie zresztą drewnem ... no cóż, niektórzy mają nawet "drzewniane drzwi" ps - pola magnetycznego niestety nie czuję w potrawach gotowanych na kuchni nawet indukcyjnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekcmarecki 07.03.2010 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Pewnie tak! Ale tekst Pepega przypomniał mi tamten dom i tamtych ludzi. Wspomnienia z dzieciństwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.