Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Złote Myśli forumowiczów


Geno

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie, dzień się zaczął cudownie – za sprawą Mistrza Ciętej Riposty FM. :lol:

Umieszczam w „cytatach” i „śmiechu” – bo warto zachować dla potomnych, a w „rzeczowym” wątku się zgubi. :D

 

… ale żeby doradzić co i jak trzeba to zobaczyć, bo dop... się do właścicela zawsze zdąży, kwestia czy zrobi karczemną awanturę, wyzwalając w sobie zwierzę, ściśle mówiąc bydlę, czy rzeczowo przedstawi argumenty za, nie dające podstaw do wypowiedzenia przez właściciela drogi znamiennych słów naszego wołodyjowskiego Prezydenta: "odejdź czlowieku niskiego stanu stąd"

 

:lol: :lol: :lol: :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość Pepeg z Gumy
tak jak pewnie nie czujesz gotowania na kuchni opalanej drzewem

... no nie mam takiego "czuja" :lol: :wink:

A że z punktu widzenia fizyki i chemii to kompletny idiotyzm, to już inny szczegół. :evil: :evil:

I powiedzcie mi teraz jeszcze kucharze , że gotowanie jest procesem fizykochemicznym to się uśmieję.

 

No dobrze a co jak kuchnia na drewno nie tylko grzeje ale i jednocześnie wędzi ? :o :o

To będzie jeszcze gotowanie, czy już wędzenie? 8)

Dlatego ja nie gotuję wody na gazie, bo cząsteczki gazu gwałtownie zakręcają w prawo a fotony zmieniają smak herbaty.

Pierdzielona plazma -kompletnie zmienia smak schabowego.

Proponuję Nobla.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

tak jak pewnie nie czujesz gotowania na kuchni opalanej drzewem

... no nie mam takiego "czuja" :lol: :wink:

A że z punktu widzenia fizyki i chemii to kompletny idiotyzm, to już inny szczegół. :evil: :evil:

I powiedzcie mi teraz jeszcze kucharze , że gotowanie jest procesem fizykochemicznym to się uśmieję.

 

No dobrze a co jak kuchnia na drewno nie tylko grzeje ale i jednocześnie wędzi ? :o :o

To będzie jeszcze gotowanie, czy już wędzenie? 8)

Dlatego ja nie gotuję wody na gazie, bo cząsteczki gazu gwałtownie zakręcają w prawo a fotony zmieniają smak herbaty.

Pierdzielona plazma -kompletnie zmienia smak schabowego.

Proponuję Nobla.

... ieeeeetam ... można jeszcze użyć ciekłego azotu do procesów "gotowania" :lol: :wink:

ps - "z korą" to sobie jeszcze możesz uwędzić "na gorzko" :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

tak jak pewnie nie czujesz gotowania na kuchni opalanej drzewem

... no nie mam takiego "czuja" :lol: :wink:

A że z punktu widzenia fizyki i chemii to kompletny idiotyzm, to już inny szczegół. :evil: :evil:

I powiedzcie mi teraz jeszcze kucharze , że gotowanie jest procesem fizykochemicznym to się uśmieję.

 

No dobrze a co jak kuchnia na drewno nie tylko grzeje ale i jednocześnie wędzi ? :o :o

To będzie jeszcze gotowanie, czy już wędzenie? 8)

Dlatego ja nie gotuję wody na gazie, bo cząsteczki gazu gwałtownie zakręcają w prawo a fotony zmieniają smak herbaty.

Pierdzielona plazma -kompletnie zmienia smak schabowego.

Proponuję Nobla.

 

:roll: Nie chcę przynudzać, bo to nie ten wątek, ale kiedyś miałem okazję poznać gościa, który w to święcie wierzył i twierdzi, że on czuje różnicę. Wtedy chodziło o różnicę w smau potrawy przyrządzonej na kuchni w której paliło się drewnem, a na kuchence elektrycznej. Gość czuł w potrawie pole elektromagnetyczne :lol: :lol: 8) . Ja też czułem różnicę. Ale to wspomnienia z dzieciństwa :lol: . Teraz po latach myslę, że ogromny wpływ mógł mieć tu lekki zapach dymu z drewna w kuchni, kiedy potrawy były na drewnie gotowane. Taki zapach wędzonki. Mniam... mniam... chętnie wracam wspomnieniami do tego domu i ludzi.

Nie mam jednak możliwości dogłębnego i organoleptycznego zbadania tej niezwykle smacznej sprawy, bo przez 7 m-cy w roku mieszkam sam i bazuję na mikrofalówce i kuchence elektrycznej, a przez pozostały czas nie mysle o tym, bo gotuje żonka. Ale kiedyś w dalekiej przyszłości, na pewno... :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

tak jak pewnie nie czujesz gotowania na kuchni opalanej drzewem

... no nie mam takiego "czuja" :lol: :wink:

A że z punktu widzenia fizyki i chemii to kompletny idiotyzm, to już inny szczegół. :evil: :evil:

I powiedzcie mi teraz jeszcze kucharze , że gotowanie jest procesem fizykochemicznym to się uśmieję.

 

No dobrze a co jak kuchnia na drewno nie tylko grzeje ale i jednocześnie wędzi ? :o :o

To będzie jeszcze gotowanie, czy już wędzenie? 8)

Dlatego ja nie gotuję wody na gazie, bo cząsteczki gazu gwałtownie zakręcają w prawo a fotony zmieniają smak herbaty.

Pierdzielona plazma -kompletnie zmienia smak schabowego.

Proponuję Nobla.

 

Nie wiem :-? . Mi się wydaje, że cos w tym może być, tylko jeszcze tego nie odkryliśmy. Nie chcę przynudzać, bo to nie ten wątek, ale kiedyś miałem okazję poznać gościa, który w to święcie wierzył i twierdzi, że on czuje różnicę. Wtedy chodziło o różnicę w smau potrawy przyrządzonej na kuchni w której paliło się drewnem, a na kuchence elektrycznej. Gość czuł w potrawie pole elektromagnetyczne :lol: :lol: 8) . Ja też czułem różnicę. Ale to wspomnienia z dzieciństwa :lol: . Teraz po latach myslę, że ogromny wpływ mógł mieć tu lekki zapach dymu z drewna w kuchni, kiedy potrawy były na drewnie gotowane. Taki zapach wędzonki. Mniam... mniam... chętnie wracam wspomnieniami do tego domu i ludzi.

Nie mam jednak możliwości dogłębnego i organoleptycznego zbadania tej niezwykle smacznej sprawy, bo przez 7 m-cy w roku mieszkam sam i bazuję na mikrofalówce i kuchence elektrycznej, a przez pozostały czas nie mysle o tym, bo gotuje żonka. Ale kiedyś w dalekiej przyszłości, na pewno... :wink:

... częściowo się z Tobą zgadzam :) ... jednak w "cytacie chodziło o "kuchnię opalaną drzewem" (zapewne z korzeniami) a nie jak poprawnie piszecie zresztą drewnem :wink:

... no cóż, niektórzy mają nawet "drzewniane drzwi"

ps - pola magnetycznego niestety nie czuję w potrawach gotowanych na kuchni nawet indukcyjnej :cry: :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...