pepe28 31.03.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 CześćMam zamiar kupić drzwi zewnętrzne firmy call z Suwałk szukam ludzi którzy posiadają takie drzwi dębowe i czy jest sie do czego przyczepić po jakims czasie w ich użytkowaniu. Bo słyszałem że nie są takie najgorsze.Z góry dzięki za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba7070 31.03.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Mam zakupione drzwi z tej firmy, dębowe, wzór 251, na temat firmy słyszałam dobre opinie, poza tym mają bardzo fajne wzornictwo i duży wybór, jeśli chodzi o drzwi zewnętrzne. Mam nadzieję, że w użytkowaniu sprawdzą się w 100%, jeszcze nie mam zamontowanych... Przeprowadzka dopiero w sierpniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zołza 31.03.2008 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 my mamy nie pamietam jaki numer ale są solidne i jesteśmy bardzo zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkady1978 31.03.2008 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Zdecydowanie polecam. To jedne z najlepszych drzwi z jakimi miałem do czynienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirat 01.04.2008 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Mam i ja Takie to oto jak na foto poniżej model SUMOWO (ale bez tej kołatki) , zamontowane niecałe 4 lata temu. Fajne , dobre, nic sie z nimi nie dzieje niedobrego, polecam. http://www.calsc.com.pl/files/image/drzwi/zewnetrzne/Sumowo.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe28 10.04.2008 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Cześć PiratMam pytanko czy wiesz że te drzwi nie są w całości dębowe czy to w czymś przeszkadza bo tu w sumie kilka jest modeli z dolnej półki jak się dowiedziałem w środku podobno szkielet drewniany i styropian bądz też wata?i jak są wykonane czy starannie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tylko bez nazwisk. 14.04.2008 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Cześć Pirat Mam pytanko czy wiesz że te drzwi nie są w całości dębowe czy to w czymś przeszkadza bo tu w sumie kilka jest modeli z dolnej półki jak się dowiedziałem w środku podobno szkielet drewniany i styropian bądz też wata? i jak są wykonane czy starannie? Wybierając, któryś z modeli Cala polecam te, które w nazwie mają cyfrę, a nie tzw. jeziorne (ich nazwy pochodzą od jezior: Długie, Garbaś, Okragłe, Roś, Sumowo, Zelwa. Sa po prostu inaczej skonstruowane. Aha, nie kupujcie w marketach, bo dla nich są trochę inaczej robione. W Calu jest tez możliwe wprowadzanie pewnych modyfikacji wzorów, ale o to pytajcie w salonach. Pozdr sprzedawca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hubik_1975 16.04.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Mamy drzwi CALa, drugi sezon, nic sie nie dzieje, drzwi wyglądają jak nowe. Opinie jakoby wersje robione dla marketów były gorsze to bzdura - chyba że mówimy o dedykowanych wzorach robionych tylko dla marketów. W 2006 roku uśmiałem się do rozpuku na Bartyckiej, gdzie najkrótszy termin oczekiwania na drzwi był w granicach 9 tygodni - standardowe drzwi bez naświetli, żadnen wymysł. Pojechałem do Praktikera na Okęciu i od ręki kupiłem ten sam model CALa bez żadnych histerii terminowych. Tam też drzwi trzeba zamawiać, ale mają kilka sztuk na stanie i jeśli pasują to można od razu zabrać. Są to te same modele co w pozostałych punktach sprzedaży.Reasumując, polecam drzwi CAL.H. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garnek3 06.01.2010 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Drzwi CAL to tragedia. Niedość że każdy element drzwi w innym odcieniu ( tak to jest kiedy zamawia się produkt widząc tylko wzór a potem przywożą 2 gatunek ) to na dodatek strasznie przemarzają - zamróz między futryną a skrzydłem do 1/4 wysokości drzwi. Dodatkowo dopłaciłem za zamki lockpol i to też był błąd , wkładka popsuła się po 2 dniach. Do sprzedawcy dzwoniłem kilkakrotnie i nic - zero interwencji. Nie wierzcie w coś takiego jak gwarancja firmy CAL. Nie wiem jak się wkleja zdjęcie bo bym pokazał jak wyglądają drzwi za prawie 4000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zołza 06.01.2010 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 a ja mam własnie model sumowo i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 06.01.2010 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Odnośnie modyfikacji to my zamówiliśmy takie: http://www.drzwi-cal.pl/drzwi_zewnetrzne/cal_402.html bez tej choinki i nalkejki ozdobnej (zostanie tylko wgłębienie) i kolor RAL 7016. Jak już przyjadą to wkleję fotkę, ale to za miesiąc pewnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lemur6666 30.04.2010 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 (edytowane) Niestety my drzwi z firmy Cal otrzymaliśmy z nabłyszczeniami lakieru - jak stwierdzono przy oględzinach są to "odparzenia" folii - i (sic!) "takie rzeczy się zdarzają". Jednak firma CAL odmówiła wymiany oferując naprawę. Ponadto w oficjalnej odpowiedzi sugeruje, że ślady te mogły również powstać w wyniku nadmiernego działania promieni słonecznych na zapakowane drzwi przy braku wentylacji... Edytowane 30 Kwietnia 2010 przez lemur6666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wito2008 01.05.2010 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 mam drzwi dębowe drugi albo trzeci sezon i jest ok i gdyby nie to że jakaś ekipa po zapaćkaniu farbą próbowała wyczyścić rozpuszczalnikiem to byłoby ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazal 21.05.2010 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Drzwi zewnętrzne "Cal" cieszyły się dobrą opinjią, do czasu nabycia drzwi zewnętrznych "Cal - 261". Po rozpakowaniu kartonu stwierdziłem brak na jednym z boków skrzydła uszczelki, wkładka górnego zamka wystaje ok, 4mm posa obrys skrzydła do wewnątrz, automatycznie strona zewnętrzna pokazuję "wpadnięcie wkładki" do środka. Montażysta autoryzowanego sklepu sprzedaży wykonywał podstawowe błędy montażu ramy, odbiegając od pionu. Po połączeniu ramy z naświetlem wkrętami, pozostawił "dziury" w ramie, które miały schować łeb tej śruby. Kiedy uszczelkę dostarczono w kopercie drogą pocztową, była na tyle zdeformowana, ze nie nożna ją było prawidłowo zamontować. Kiedy zgłosiłem moje niezadowolenie w firmie "Cal", otrzymałem odpowiedz; "że takie są standardy produkcyjne".(:(: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 21.05.2010 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Sprawa wystającej /wpadniętej/ wkładki to kwestia techniczna. Te drzwi mają taką konstrukcję i nie da się tego inaczej zrobić. Górny zamek jest klasy C i by spełniał oczekiwania anywłąmaniowości jest "cofnięty" głębiej niż zamek podklamkowy. Stąd różnica w wystawaniu wkładek (wiem, bo sam miałem z tym ostatnio przejścia z Klientem:( ) Technicznie rzecz biorąc nie jest to wada. Wizualnie - kwestia gustu. Sprawa może wygląda gorzej, kiedy jest zastosowana tania klamka "wewnątrzna" która nie trzyma "za krótkiej" wkładki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lemur6666 26.05.2010 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 A ja nie polecam Firmy CAL. W lutym zamówione - jeszcze nie mamy. Oto dlaczego: Przyszły w końcu marca. Po zamontowaniu okazało się, że są przebarwienia.Jak się później okazało to odparzenia folii, w którą zapakowane były drzwi. Widoczne pod kątem po przekątnej skrzydła. Podobno "tak się zdarza".Skoro "tak się zdarza" dlaczego producent temu nie zapobiega ? Najpierw czekaliśmy 3 tyg na wizję lokalną potem kolejne 3 tygodnie na odbiór imontaż skrzydła tymczasowego. Obecnie czekamy 2 tygodnie na naprawione drzwi. Ekipa dzwoni w sam dzień przyjazdu (nie umawiają się wcześniej -inwestor musi rzucić wszystko bo CAL przyjeżdża) Trudno przewidzieć jak to się skończy i kiedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 28.05.2010 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 ach te markety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 29.05.2010 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Myślisz Charlie że to były drzwi z marketu? Nie brałem tej możliwości pod uwagę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedronx 17.05.2011 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Proszę o opinie o drzwiach CAL. Jak się Wam spisują po latach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 17.05.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Brak informacji jest na forach dobrą wiadomością. Gdyby się spisywały bardzo źle, to internet byłby pełny negatywnych opinii. Ale spokojnie - poczekajmy na głosy użytkowników. Z tym, że mam prośbę - niech piszą wszyscy (nawet Ci co nie zauważają, że mają drzwi) a nie tylko użytkownicy z problemami (bo o to zawsze najłatwiej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts