Madzia i Maciek 31.03.2008 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Czy ktoś z Was drodzy forumowicze mógłby się podzielić swoimi doświadczeniami co do płyty indukcyjnej? Jakie są jej wady, a jakie zalety, w porównaniu z tradycyjną ceramiczną?Widziałem taki wynalazek - dwa przednie pola indukcyjne, dwa tylne tradycyjne. Czy jest sens kupowania takiej płyty, czy lepiej całą indukcyjną?Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 11.04.2008 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Jeżeli chodzi o wygodę to na pewno indukcyjna. mam od miesiąca i jest super. Był watek około miesiąc lub dwa temu,pamiętam bo sama brałam udział w wątkach dot,. zakupu sprzętu agd. . Co do szkodliwego oddziaływania to nie wiem, ale podobnie jak z telefonami komórkowymi czy mikrofalą, nie ma dowodów że szkodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek_Z 11.04.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Dla nas jedną z największych zalet jest bardzo szybka reakcja na zmniejszanie i zwiększanie temperatury - reaguje nawet szybciej niż kuchenka gazowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analena 11.04.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Kupowanie płyty w połowie indukcyjnej i w połowie ceramicznej jest bez sensu. Nie wiem kto to wogóle wymyśił To oczywiste, że indukcujna jest lepsza, mniej płacisz za prąd, a szybciej gotujesz. Poza tym, część nieindukcujna po kilku latach będzie nosiła wyraźne ślady zużycia, natomiast indukcyjna będzie w stanie idealnym. s. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOMINIK97 12.04.2008 03:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 NIE KUPUJ TEGO BADZIEWA połowa ceramika połowa indukcjia ja mam 3 miesiące i tylko indukcyjna polecam super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 12.04.2008 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 mamy cala indukcyjna,nie powiem, ze polaczenie indu.-ceram. jest zupelnym nieporozumieniem, ale to na pewno dosyc pokrętne polaczenie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 15.04.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Od kilku miesięcy używamy płyty indukcyjnej Boscha. Nie zamieniłabym jej na nic innego . Jej główną zaletą (dla mnie) jest to, że jak coś wykipi, to się nie przypala - wystarczy przetrzeć wilgotną ścierką . Drastycznego skrócenia czasu gotowania, w porównaniu z kuchenką gazową, nie zauważyłam niestety . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 15.04.2008 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Szkoda, że raczej nie mogę mieć indukcyjnej. Moje garnki Zeptera sprzed 9-10 lat raczej się nie nadają - magnes się do nich nie przyciąga. A szkoda mi je wywalić, bo były drogie i są (jak to Zeptery) w idealnym stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laparia 16.04.2008 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Jakiej firmy polecacie płyty indukcyjne. Czy cena ma tutaj jakieś znaczenie. Rozpiętość cenowa jest ogromna od 1500 wzwyż. Czy te droższe modele to tylko większa ilość fukcji którą na dobrą sprawę się nie wykorzystuje. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 16.04.2008 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 TEKA jest chwalona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 16.04.2008 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 mam taką : 2 indu i 2 ceramiczne-tata będzie miał rozrusznik serca i nie powinien korzystać z indukcji. Na codzien uzywam oczywiscie pol indukcyjnych - dwa mi wystarczają. Z czterech korzystam tylko od swięta bo wiele potraw robie w piekarniku. warto dodac, ze taka kombinowana jest duzo tansza niz cala indukcyjna-ale to nie było dla nas akurat istotne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziulka84 16.04.2008 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 my kupilismy mastercooka 2 pola indukcyjne 2 ceramiczne, w piatek montuja nam kuchnie wiec zobaczymy co sie sprawdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulka 16.04.2008 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 mam taką : 2 indu i 2 ceramiczne-tata będzie miał rozrusznik serca i nie powinien korzystać z indukcji. Na codzien uzywam oczywiscie pol indukcyjnych - dwa mi wystarczają. Z czterech korzystam tylko od swięta bo wiele potraw robie w piekarniku. warto dodac, ze taka kombinowana jest duzo tansza niz cala indukcyjna-ale to nie było dla nas akurat istotne możesz napisać jaką konkretnie masz płytę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 16.04.2008 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 mam taką : 2 indu i 2 ceramiczne-tata będzie miał rozrusznik serca i nie powinien korzystać z indukcji. Na codzien uzywam oczywiscie pol indukcyjnych - dwa mi wystarczają. Z czterech korzystam tylko od swięta bo wiele potraw robie w piekarniku. warto dodac, ze taka kombinowana jest duzo tansza niz cala indukcyjna-ale to nie było dla nas akurat istotne możesz napisać jaką konkretnie masz płytę? mastercooka:) jest dosc popularna na tym forum, zresztą jak szukałam ti tylko ta wpadła mi w łapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 16.04.2008 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 to ja jeszcze poproszę o odpowiedź na takie pytanie: co jest tańsze w eksploatacji: gaz czy indukcja?? gaz niby tańszy od prądu, no ale.... ? Ma ktoś takie porównanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 16.04.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 gaz jest oczywiście tańszy, ale...1. nie wiadomo do kiedy;2. jeśli liczyć z kosztami przyłaczenia to wychodzi różnie, czasem mało ciekawie3. i znów wszystko zalezy od intensywności uzytkowania rozłożonej w dodatku na co najmniej parę lat. Podsumowanie: to nie tak prosto wyliczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 16.04.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 co jest tańsze w eksploatacji: gaz czy indukcja?? gaz niby tańszy od prądu, no ale.... ? Ma ktoś takie porównanie?? Zdecydowanie gaz . Gotujemy tyle samo, co w starym mieszkaniu. Tam kuchenka gazowa i rachunki za gaz na poziomie 10 zł/miesiąc. Tutaj płyta indukcyjna i rachunki za prąd duużo wyższe. Ale gaz ma sporo innych wad. Dla mnie w kuchni najgorszy był ten tłusty osad na szafkach. Teraz tego nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.