Maredan 05.09.2003 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 Witam, Czy ktoś z Państwa posiada w swym domu kocioł na drewno? Mam na myśli kocioł który przed spaleniem drewna doprowadza do jego tzw. 'zgazowania'. Jest w Polsce kilku (nastu?) dystrybutorów tego typu kotłów i chciałbym zorientować się na temat ich wad/zalet.Czy rzeczywiście taki kocioł wystarczy 'załadowywać' raz-dwa razy na dobę?Co w przypadku stosowania niedokładnie wysuszonego drewna? Czy spada jedynie wydajność, czy ma to również wpływ na żywotność kotła? (tak twierdzi jeden z producentów).Zastanawiam się nad zainstalowaniem takiego kotła u siebie w domu i stąd moje pytania. pozdrawiamMarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_K 05.09.2003 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 Witam!Był na forum bardzo rozbudowany wątek dot. kotłów zgazowujących drewno. Sam byłem (i nadal jestem) tym zainteresowany, ponieważ od początku lata robiłem rozpoznanie, a za dwa tygodnie mają mi taki kocioł instalować. Ostatnie wpisy w tym wątku były zdaje się w lipcu, wątek miał temat "Chętnie pomogę", znajdź go, warto go przeczytać. Znajdziesz w nim odpowiedzi na swoje pytania i dużo innych informacji. PozdrawiamPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 05.12.2014 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Zapraszamy do obejrzenia filmu z cyklu Muratora: Czym ogrzewać dom. Odcinek o doświadczeniach z grzaniem kotłem zgazowującym drewno: Zobacz inne filmu murator.tv - Telewizji Budowlanej Muratora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts