ggomul 31.03.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 wykonawca namawia mnie na wykonanie stropu drewnianego, czy ktoś ma jakieś doswiadczenia w tym temacie, alternatywą jest teriva z wypełnieniem z B.K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 31.03.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Drewniany wcale przy dzisiejszych cenach nie wypada taniej, więcej za to problemów przy wykończeniu. My zmieniliśmy nad częścią domu projektowany drewniany na Terivę, zwłaszcza, że wykorzystujemy stryszek na pokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 31.03.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Czekaj - nie doczytałam wcześniej - jak teriva z wypełnieniem z BK, przecież te gary się zalewa betonem z gruchy ?! Beton Komórkowy to takie bloczki do murowania scian. Bądź jest też strop prefabrykowny z BK Ytong, bez zalewania, ale cholernie drogi i prawie nikt nie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ggomul 31.03.2008 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 ja mam zamówioną terivę z wypełnieniem z betonu komórkowego, produkujce to firma Prefbet Śniadowo http://www.prefbet.pl. Zapomniałem dodać że pomieszczenia nad stropem będa użytkowane, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 31.03.2008 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 No to tylko zostaje sprawdzić ceny (jeśli Ci na tym zależy) - czy lepiej prefabrykowany, czy lepiej zalewać. Według moich informacji zalewany tańszy, ale nie znam cen prefabetu. Użytkowość taka sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ggomul 31.03.2008 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 ze względu na szybkość, oraz praktycznie brak kosztów deskowania, ja zdecydowałem się na prefabrykowany, ew, stąd też pytanie na drewniany ale widzę że nie ma co kombinowac i lepiej położyć Terivę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 01.04.2008 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 wykonawca namawia mnie na wykonanie stropu drewnianego, czy ktoś ma jakieś doswiadczenia w tym temacie, alternatywą jest teriva z wypełnieniem z B.K. skoro występuje już wykonafca i dyskusje są z nim nie z projektantem to rozumiem że występuje już projekt zatwierdzony pozwoleniem na budowę w takim wypadku ta dyskusyja raczej jest bez sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts