Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tu się gada

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

madmegs napisał:

Jutro uzupełnię o nowe mrożące krew w żylakach wpisy ...

obiecanki cacanki...

Poczekam,poczekam,swoją cierpliwość poćwiczę

dziewczyny, SORRY, jestem w trakcie bitwy (tej od scen z żylakami :wink: ) Sprawa miała się zakończyć w piątek, ale się przeciągnęla :evil: i nadal rozstrzygają się losy finalu. Jak tylko będzie koniec - napiszę. I ani słowa wcześniej, żeby nie zapeszyć. Tfu tfu! 8)

Wybaczcie.

Madmegs ja siać ferment poza tematem przyszłam- jakie masz plany na 6 marca? W Warszawie Florence gra

siej siej ... 8)

No to ci tylko powiem, że jestem szczęśliwą posiadaczką biletów, sztuk dwie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: i póki co jest to jedyne, co trzyma mnie obecnie przy życiu i mam nadzieję, w miarę zdrowych zmysłach :roll: 8)

A co? Czyżbyś miała takie same plany względem tegoż Wielkiego Dnia? :roll: :lol:

pozdróweczki wsjem :D

Wasza niedobra i niesłowna :oops:

M.

Dobry wieczór :) C

Ciekawe czy kto tu zagląda? :roll: :wink:

Wpadłam tylko powiedzieć, że zdjęcia ściągam i posta piszę, w międzyczasie łeb farbuję, bo z tego ostatniego zamieszania i ciągłego pośpiechu, odkryłam naturalny kolor włosów. :o Bez ulepszaczy. I nie powiem, żeby mi przypadł do gustu... :cry:

Lecę do łazienki bo coś mi spływa po szyi :evil:

Ja zaglądam :lol:

Ciebie czas i ZE goni,aby zrobić tą instalację. A wiesz już jaką będziesz miała taryfę :roll: Budowlaną czy zwykłą? Nie zgadzaj się na budowlaną,upieraj się na zwykłą. My w piątek odbieramy decyzję nadania numeru domu i jak zdążymy to w ZE zmieniamy umowę. Prawda,że cieszy człowieka to,że zdolny małżonek zaoszczędził na robociżnie :wink:

Pozdrawiam :lol: ,muszę iść zobaczyć jak tam galaretka do ciasta itd :wink:

Ja też wpadłam, widziałam kable :o No na tyle na ile się na kablach znam - no to pięęękne są :lol: :lol: :lol: Ale już masz pierwszy niezaprzeczalny plus forum murator. Jak te kable się pochowa, przyjdą tynki i inne fanaberie, a na koniec dziurkę w ścianie będzie trzeba zrobić, to będzie ściągawka gdzie te kable. Swego czasu moi rodzice podjęli jedyną słuszną decyzję o porzuceniu mieszkania na rzecz własnego domu, ale zakupili wtórnie. Odświeżyli w środku, Pan Starszy się wziął za rekonesan przed docieplaniem z zewnątrz i... spacyfikował instalację na części jednego piętra :lol:

Z tymi papierami to znów pozmieniali z jakimiś certyfikatami energetycznymi czy coś jeszcze?

A w kwestii fermentu i planów Wielkiego Dnia- NO BA :lol: ale TYLKO i WYŁĄCZNIE przez Ciebie i indoktrynację muzyczną. Nie wiem jeszcze ile to kosztuje, ale od pewnego czasu pod silnym wpływem Monah spełniam się lampowo i żrę śnieg, więc już gorzej nie będzie :lol:

Ja zaglądam :lol:

Ciebie czas i ZE goni,aby zrobić tą instalację. A wiesz już jaką będziesz miała taryfę :roll: Budowlaną czy zwykłą? Nie zgadzaj się na budowlaną,upieraj się na zwykłą. My w piątek odbieramy decyzję nadania numeru domu i jak zdążymy to w ZE zmieniamy umowę. Prawda,że cieszy człowieka to,że zdolny małżonek zaoszczędził na robociżnie :wink:

Pozdrawiam :lol: ,muszę iść zobaczyć jak tam galaretka do ciasta itd :wink:

No my od początku mamy mieć taryfę zwykłą, z pominięciem budowlanej i stąd cały ten cyrk chyba...

Numer domu juz będziecie mieli? :o :lol: U nas dopiero po odbiorze budynku dają....:roll: Chyba fajnie jest mieć numer domu. :D

buziaki M.

Ja też wpadłam, widziałam kable :o No na tyle na ile się na kablach znam - no to pięęękne są :lol: :lol: :lol: Ale już masz pierwszy niezaprzeczalny plus forum murator. Jak te kable się pochowa, przyjdą tynki i inne fanaberie, a na koniec dziurkę w ścianie będzie trzeba zrobić, to będzie ściągawka gdzie te kable. Swego czasu moi rodzice podjęli jedyną słuszną decyzję o porzuceniu mieszkania na rzecz własnego domu, ale zakupili wtórnie. Odświeżyli w środku, Pan Starszy się wziął za rekonesan przed docieplaniem z zewnątrz i... spacyfikował instalację na części jednego piętra :lol:

Z tymi papierami to znów pozmieniali z jakimiś certyfikatami energetycznymi czy coś jeszcze?

A w kwestii fermentu i planów Wielkiego Dnia- NO BA :lol: ale TYLKO i WYŁĄCZNIE przez Ciebie i indoktrynację muzyczną. Nie wiem jeszcze ile to kosztuje, ale od pewnego czasu pod silnym wpływem Monah spełniam się lampowo i żrę śnieg, więc już gorzej nie będzie :lol:

dokumentacja fotograficzna to podstawa :D ja jeszcze zamierzam rozrysować to sobie na takich rzutach ścian jakby...:roll: Bo ja lubię w ścianach wiercić 8)

Co do Energetyki, to oni teraz chca drugiej pieczątki inzyniera z uprawnieniami budowlanymi oprócz pieczątki wykonawcy z uprawnieniami elektrycznymi. Zgroza, mówie ci! :o Szukamy kolejnego chlopa i powiem, że nielatwo jest :cry:

Co do Flo- strasznie okropnie niesamowicie się cieszę, że też idziesz! :lol: :lol: :lol: Troche się co prawda dziwnie czuję jako Indoktrynator Muzyczny :wink: 8) ale w imie Florence,? Co mi tam! 8) :lol:

Bilety sa po 110 zł i wogóle to ty masz zajebiście bo bliziutko, nie musisz się tłuc pociągami z drugiego końca naszej umiłowanej ojczyzny :wink: Co najwyżej bilet na autobus zakupisz... :wink:

Co do Wielkiej Zarazy :wink: - nie dziwię się że jesz śnieg 8) :lol: Piękne te lampy! Ja, kiedy dotrę do wykończeniówki, przez monah będę miała w menu śnieg naprzeminnie (w zależności od pór roku 8) ) z deszczówką, tudzież suchym chlebem od dobrych ludzi... :roll: :wink: Szara szajba kosztuje :roll: O Starckach i innych palgach :wink: nie wspomne ! 8)

To co? Widzimy się w stodole? :lol:

To była cała batalia,o nadanie tego numeru,a jeszcze więcej,żeby ZE zgodził się nam zmienić taryfę tylko na podstawie nadania tego numeru. Bo jeszcze w listopadzie ZE miał całą listę wszelkiej maści papierów ,aby móc zmienić taryfę.

naLeśnik,co słychać u Ciebie,bo termin już minął. Już jest ,czy jeszcze czekacie na Bartusia :roll:

...... Chyba fajnie jest mieć numer domu. :D

jasne że fajnie :)....tylko trzeba go jeszcze chociaż powiesić na domku a z moim tempem cienko to widzę ;)

NaLeśnik! :o Wszelki duch pana boga chwali! :wink: :lol:

Spoko z wieszaniem, dobrze jest mieć 8) taka przynależność administracyjną do miejsca czuć :lol:

A z ciekawości - jaki masz numer? :roll: :lol: