Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tu się gada

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Widzę Madziu,że materiały też macie z Leiera, ale zapewne z Tarnowa?

Schody wyglądają solidnie, tym bardziej,że szybko robione :p (widać,że ekipa zna się na rzeczy). Mam pytanie, czy izolację poziomą dajecie pod wszystkie ściany na piętrze, czy tylko pod ściany wewnętrzne? Pozdrawiam i czekam na kolejne fotorelacje :D

Tak, Asia, ściany są Leier P+W 25 cm. Pewnie z Tarnowa :roll:

Co do schodów, to wiadomo, że to prowizorka, ale dokładnie taki strome, tylko wyheblowane i polakierowane spotyka się w domkach letniskowych typu "brda" ( taki trójkątny namiocik z drewna :wink: )

Teraz spróbuję wrzucić zdjęcia i napisać co się działo, bo działo się oj działo :o :lol: :o :lol:

pozdrówki M.

Witam Pięknie budujecie ! Pisze z Olsztyna - my też chyba wybierzemy Skrzata. Pytanko. Może nie doczytałem ale czym będziecie ogrzewać swój domek? Pozdrawiam

Artur

Witaj Artur :)

Miło Cię tu gościć.

Odnośnie ogrzewania - jeszcze nie wiemy czym będziemy grzać nasz domek... wiem, że dziwnie to brzmi, ale to zależy od tego, czy będzie można doprowadzić gaz czy nie. I dlatego budując - przygotowujemy się na różne ewentualności:

1) gaz - podłączyć piec można w "garażu" do komina spalinowego ocieplanego lub przy piecu z zamkniętą komorą spalania - rura przez ścianę zewnętrzną

2) węgiel - jak wyżej z tym kominem, są w :garażu" dodatkowe drzwi na zewnątrz do wynoszenia popiołu i takich tam...

3) oprócz tego w salonie jako alternatywne źródło ciepła będzie kominek, zapewne z płaszczem wodnym

pozdrawiam M.

ja też jestem w szoku, od stropu w góre na 100% masz lepiej wykonany domek, no i zaraz nas prześcigniesz :D

Hej Martusia :)

Szok, jak widać na domu różnicę między parterem a piętrem, nie? :o Mam nadzieję, że teraz będzie już wszystko dobrze :lol:

A z tym prześciganiem, to bez przesady :wink: Ja w tym roku kończę na dachu :roll: Ale przecież nigdzie mi się nie spieszy 8)

pozdrawiam M.

Dachówka wybrana?

Napisz, nie trzymaj w niepewności :lol:

Hejka Asia :)

Wybrana, wybrana :lol: Wytrzymaj jeszcze do wieczora, położę dzieci spać, to wszystko opiszę w dzienniku :lol: 8) O ile komp mi się nie zbiesi :roll: :evil: Sorry teraz nie mogę, ale już harpie nade mną wiszą, bo im przerwałam grę na cartoon :-? :wink:

pozdro :)

M.

Dzien dobry. Przyszłam zobaczyć o czym tu się gada. Pozdrawiam i życze wszystkiego dobrego :)

Witam serdecznie :lol:

Ano gada się tu głównie o sprawach budowlanych, chociaż z dziewczynami nieraz poklachałybyśmy o duperelach, ale chłopaki trzymają tutaj fason, więc nam głupio.... :oops: :wink: :wink: :wink: :wink:

Dziękuję za życzenia :lol: Każde dobre słowo mile widziane :D

Pozdrówki

M.

madmegs !! zapierniczacie na budowie aż miło :)

oby tylko pogoda i zdrowie dopisywało a będzie dobrze

pozdrawiam

cześć naLeśnik :lol: No zapierniczamy, zapierniczamy, aż furczy :lol: :wink: W zasadzie zapier...tego ...niczam jednoosobowo, bo akurat mąż mi zamiejscowo pracuje i słomiana wdowa jestem :cry:, ale spoko, na razie daję radę 8) Najważniejsze to, jak mówisz, pogoda i zdrowie, a do tego dużo pozytywnych wzmocnień i będzie ok :lol:

pozdrawiam ciepło M.

Dachówka wybrana?

Napisz, nie trzymaj w niepewności :lol:

Asia, Roben będzie, YUUUUUHUUUUU!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Nadal w to nie wierzę, ale zrobiłam to!!!!! :o :lol: :o :lol: Poszłam po bandzie i kupiłam ceramiczną! :D

Mam tylko nadzieję, że na resztę mi starczy... :roll:

Pozdrówki i dobranoc. :lol:

Lecę z nóg. A rano trzeba wstać i iść zarabiać pieniądzory :-? :wink:

Słuchajcie, spotkaliście się z taką opinią, że krokwi i kontrłat nie można impregnować roztworem na bazie soli, jeśli się daje membranę? :o :o :o Ja tak na ulotce producenta wyczytałam :o :roll: A z tego co widzę, to prawie wszyscy mają "zieloną" więźbę :roll: Pytałam w tartaku - to jest produkt solny...

Głupsza jestem z każdym dniem... :roll: :oops: :roll:

Co sądzicie? ( o tej soli oczywiście, nie o mojej głupocie :wink: :oops: )

pozdrówki

M.

O chol...a, a to :o :o :o

Ja co prawda membranę zamawiałam,niby najlepszą jaką mieli w hurtowni,

ale nie wczytywałam się w żadną ulotkę :oops:

Muszę nadrobić moją błogą nieświadomość :oops:

Ale ten zielony płyn do impregnacji musi być i obojętnie czy jest zielony, różowy czy innego koloru. No bo niby co ma chronić tą więżbę przed wszelkim dźiadostwem przez najbliższe sto lat?

Madzia najlepiej trzeba się spytać Naleśnika on jest chyba leśnikiem,więc niech nam odpowie na to pytanie. Jak myślisz? Zapytać się?

Pozdrawiam :p