madmegs 06.04.2009 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Jasne, że pytać Naleśnika Zaraz do niego lecę A wogóle to Sopelkiewicz ( całkiem słusznie zdaje się ) powiedział, że moje problemy budowlane są z tego, że za dużo czytam i wogóle w nadmiarze za bardzo interesuję się szczegółami. Budowałabym jak normalna baba, to bym nie miała takich dylematów i spałabym spokojnie No i bądź tu człowieku mądry! po co w szkole nam tłukli do łbów, ze czytanie to skarb, a wiedza to pierwszy krok do sukcesu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 06.04.2009 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Aśka, choćże tu do mnie, zapraszam , nie będziemy jak głupie z ozorem latać po wszystkich stronach Usiądźmy w jednym miejscu i pogadajmy jak lu... jak kobiety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 06.04.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Moje połówka,też mówi,że budowanie byłoby o wiele łatwiejsze gdybym ja o wiele mniej czytała,więcej kumała i jeszcze więcej forsy miała na to co chcę ,a czego z racji braku gotówki mieć nie będę . Ale co tam w końcu ja krucha istota jestem,marny puch Dzięki za zaproszenie, z chęcią Naleśnikowi już zadałam pytanie ,mam nadzieję,że znajdzie czas i odpowie na nurtujące nas pytanie No bo w końcu gdzie nie spojrzysz tam zielona więźba, a nie wszyscy dach deskują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 06.04.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Już jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 06.04.2009 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 No właśnie :) Widzę, że rozumiemy się znakomicie Słuchaj, ja o tych roztworach solnych czytałam CHYBA na instrukcji kładzenia folii Marma. Akurat biorę inną, jakąś eurotop czy coś ( firmowaną przez Fakro) ale przeciez te folie to chemicznie jeden pies. Te trójwarstwoe. jakiś polipropyle, etylen czy jak mu tam... film ( ten dziurkowany ) i spodnia strona nośna... Więc jak tej szkodzi sól, to reszcie też? Mnie się w domu pdf nie otwiera więc nie mogę sprawdzić ale może Ty looknij, linka Ci dam. Jest tam o tym czy nie? http://www.marma.com.pl/pl/2,9,180/180/ na tej stronie jest instrukcja kryci pdf 7 04 2007 i tam to chyba było. Albo gdzie indziej? Lookniesz? Please! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 06.04.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 I oby Twoje słowa się spełniły Na razie się waham, czy wpisać ich na stronę wykonawców z Kwidzyna.Póki co byłby to pierwszy wpis,ale jak już to wpisałabym ciurkiem na czarną trójmiejską. A co mi tam ,poczekam do piątku i będzie wpis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 06.04.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Madzia na zdjęciu, gdzie kładą tą folię dachową wstępnego krycia Marma, krokwie,łaty i kontrłaty są zielone.Więc ja nie rozumiem.Wracam i szukam o tym roztworze soli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 06.04.2009 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 oki czekam. Zapalę se w takim razie i zaraz wracam. Bo ja nałóg jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 06.04.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Znam ten ból, właśnie myślałam o tym.Tylko ja wychodzę na dwór, całe szczęście,że już cieplej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 06.04.2009 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Ja na balkon albo do kuchni Sopelkiewicza nie ma, do soboty chyba wywietrzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 06.04.2009 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 No i co? Znalazłaś tam o tej soli? W linku, nie na dworze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 06.04.2009 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Chyba masz daleko na ten dwór... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 06.04.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Znalazłam tam coś takiego: Wykonawcy powinni w trakcie pracy unikać impregnowania drewna na dachu. Z tego wynika,że nie można impregnować,jak jauż jest membrana,ale nic nie piszą o roztworze soli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 06.04.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Chyba masz daleko na ten dwór... Za drzwiami balkonowymi Ale patrzyłam na stronę eorotopu i tam też nic nie znalazłam, o tym,że nie polecają impregnować więźby środkiem z dodatkiem soli. I bąz tu madrą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 06.04.2009 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 ja na eurotop nie patrzyłam. Taką mi dali w hurtowni. 135 gr gęstości i 3000 paroprzepuszczalności. Podobno zajebista Ale o tym roztworze solnym gdzieś czytałam... Może na innej stronie... Może na Folnecie? Dam sobie głowę obciąć, że tak pisali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 06.04.2009 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Ile robisz stopni kominiarskich i ławek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 06.04.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Nasza membrana jest biała i przypomina dzierkowany pergamin z mnóstwem małych dziurek,jest beż żadnych napisów (chyba) i tak się zastanawiam jak dekarz rozpozna gdzie góra a gdzie dół? Bo wszędzie piszą,że napisami daje sie do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 06.04.2009 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 A tu? Chciałoby Ci się looknąć? Bo tu znowu pdf... http://www.folnet.pl/docs/poradnik_folnet.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 06.04.2009 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 A jaką masz membranę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 06.04.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Nie pamiętam nazwy,jutro spojrzę to napiszę,na stronie folnetu też nie znalazłam niczego o impregnacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts