kamlotek 06.04.2009 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 To było by na tyle Czas udać się na spoczynek ,dobranoc Pozdrawiam i powodzenia na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 06.04.2009 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 No ja Tobie też życzę kolorowych snów I powodzenia z tartakiem. Trzymam kciuki :) Dzięki za pogaduchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 06.04.2009 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Musze przyznać racje Twojemu mężowi rany boski ile tego jest głowa pęka......proszę nie czytaj tego!!ja przeczytałem i już mam zagwozdkę, co prawda więźba była sucha ale licho nie śpi, a pierwszej warstwy wełny tez nie mam położone i co tym promieniowaniem skoro minęło już prawie pół roku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 06.04.2009 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 ja zmykam oczka juz się kleją a jutra trzeba iść z dzieciakami ze szkoły sadzić las madmegs z budową to chyba nie warto brać sobie wszystkiego do serca, ja też mam sporo błędów ale cóż jakoś trza dalej budować. Dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 06.04.2009 22:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 No i sam widzisz! Jak ja mam spać spokojnie? To co, uchlać się tak, co by se mózg zresetować, żeby nie pamiętać co czytałam, czy denerwować super wykonawcę z doświadczeniem i kazać mu impregnować krokwie i kontrłaty drewnochronem, żeby być spokojna? Te płatwie, łaty i całą resztę niech sobie robi czym chce... Wiesz, oni mają impregnować to drewno na budowie. Na świeżo, co by było wiadomo jakie drewno przyszło z tartaku i aby porządnie wysmarowane było z każdej strony, również po cięciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 06.04.2009 22:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 ja zmykam oczka juz się kleją a jutra trzeba iść z dzieciakami ze szkoły sadzić las madmegs z budową to chyba nie warto brać sobie wszystkiego do serca, ja też mam sporo błędów ale cóż jakoś trza dalej budować. Dobranoc No masz rajta... wykończę się normalnie Też lecę w kimono bo rano dzieci do szkoły, ja do pracy... Jak każdy z nas Karaluchy pod poduchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 07.04.2009 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Nasza membrana to aquatec95 firmy mdm i też na stronie firmowej nie znalazłam nic o ostrożności w sprawie impregnacji roztworem z solą . Podobno widać na niej jakieś napisy, ja tak mało jestem na budowie,że wiem praktycznie wszystko ze słyszenia. Pogodę masz świetną na dokończenie budowy domu! A co tam słychać na niej zdążą dekarze postawić szkielet dachu przed Świętami jak pisałaś? I czy to nie za szybko czasami? Wszystko zdąży związać? Pozdrawiam i trzymam kciuki Niech moc i pogoda będzie z Tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 07.04.2009 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Dzięki Asia :) Co do konstrukcji dachu - to muszę zawierzyć fachowcom W zasadzie dlaczego nie? W końcu, tfu tfu psia dupa , nie dali dotąd powodu do wątpienia w ich umiejętności i wiedzę A tej soli to znalazłam co nieco i do dziennika wkleiłam Zdecydowanie muszę mniej czytać Tylko jasniejszy odcień farby trzeba będzie kupować, co by dobrze w swojej roli wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta84 07.04.2009 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 NO MAGDA Powiem Ci że dawno u ciebie nie byłam, wchodze a tu normalnie SZOK Jaki Ty masz już ładny domek !!!!!! No i więźba już jedzie SUPER!!!! No to czekamy na fotki ! DUZOOOO fotek Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 07.04.2009 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Magda, muszę stwierdzić,że masz nosa do wyszukiwania rzeczy skrzętnie ukrytych przed nieświadomymi niczego inwestorami . Poczytam i dowiem się co nieco. Ale z tego co przeczytałam, nie wiem czy dobrze zrozumiałam,że nie wolno używać świeżo impregnowanej więźby. Ciekawe ile musi takie drzewo odleżeć,żeby można było je bezpiecznie używać bez obawy,że zniszczy membranę. pozdrawiam A ile dokłasnie przywieżli Ci kubików i w jakiej cenie? Oczywiscie jeśli to nie tajemnica poliszynela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 07.04.2009 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Tajemnica nie jest Ale dopiero po świętach będę płaciła to się dowiem ile czego i za ile. Zamawialiśmy wstępnie 11 m3 po 720 zł netto za kubik. Ale podobno coś się tam nie zgadzało, bo cięli wg projektu. No i przebąkiwania jakieś słyszę na temat transportu... Zapłacę, to Ci powiem. Gadałam dzisiaj z więźbiarzami - rodowici górale, tak kole pięćdziesiątki - zęby zjedli na więźbach ponoć - mówią, że drewno prima klasa, w dodatku już suche To chyba dobrze, nie? Muszę teraz jeszcze pozałatwiać telefonicznie klika rzeczy, położyć dziecka spać i zaraz siadam do pisania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 07.04.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 No to dobrze,że wyschniete i dobrze świadczy o góralach,że się takiego nie boją. Bo z regóły słyszałam,że dekarze wolą świeżo ścięte,gdyż łatwiej im go obrabiać,czy jak tam zwać? Układać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 07.04.2009 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 No właśnie Ty wiesz, że moje słupy JUŻ są popękane? Podobno mam drewno zeszłoroczne, wysezonowane A przecież wszyscy robią z takiego prosto z lasu Mówię Ci - z każdym dniem robię się coraz bardziej ogłupiała Zdecydowanie za dużo wiedzy jak na mój mały blond czerep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 07.04.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Sezonowane,bo chyba tak się mówi na zeszłoroczne drzewo lepiej się zaimpregnuje tym czym zamierzasz? Nie będzie poddawało się tak łatwo naprężeniom,przeciążeniom itd... Widzisz Madzia sam miód malina,z tą więźbą,tym bardziej,że masz taką ekipę Pozdrowienia dla nich, powiedz im,ze będę patrzyła na ich pracę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 07.04.2009 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Heheh, na pewno się ucieszą, jak im powiem, że pół Polski patrzy im na ręce. Chociaż, ze zdziwieniem zakonotowałam, że nie wzdrygali się jak robiłam fotki. Zdaje się, że są pierwsi Inni na widok aparatu nieruchomieli tyłem do mnie i pewnie cierpli w sobie No, ale nie chwalmy dnia przed zachodem słońca ani, jak to mówią, teściowej przed śmiercią Z ciekawości -jaki kolor słupów i podbitki wybrałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 07.04.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Podoba mi się kolor pinia Sadolin Extra,widziałam taki chyba u Kasi, Naleśnik ma też wg mnie ładny kolor podbitki. Muszę się wrócic do jego dziennika i wyszukać, jaki to kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 07.04.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Wyłączam się, muszę jeszcze dokończyć parę rzeczy na jutro. Trzymaj się Madzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 07.04.2009 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Kasia ma pinię. Też taki będę mieć. Nawet się Jej zapytałam, bo głupio mi tak od niej zrzynać, zwłaszcza, że będę mieć taką samą dachówkę. Zgodziła się, kochana nie? Sama bym lepszego koloru nie wybrała. Wiesz, są tacy, co im przeszkadza, jak coś od nich odgapisz. Mnie to nie przeszkadza, ba! potraktowałabym to jako komplement, gdyby ktoś chciał naśladować mój wybór. Ale szanuję to, że niektórych to mierzi. No wiesz, wiadomo, że nie można się dać zwariować, w końcu możliwości wyboru są zawsze ograniczone i nie da się mieć jedynego na świecie niepowtarzalnego domu. Żeby był inny od wszystkich ludzkich gustów. Jakiś koszmarek musiałby to być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 07.04.2009 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Wyłączam się, muszę jeszcze dokończyć parę rzeczy na jutro. Trzymaj się Madzia Papa Dzięki, że jesteś podróweczki M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 08.04.2009 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Dobre rady w dobrej cenie ! Pozwolisz,że zastosuję te same rozwiązania u nas, jak w końcu będę miała więźbę ? Czekam na zdjęcia i trzymam kciuki aby dachówka dotarła w umówionym czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts