Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tu się gada

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Musze przyznać racje Twojemu mężowi

rany boski ile tego jest głowa pęka......proszę nie czytaj tego!!

ja przeczytałem i już mam zagwozdkę, co prawda więźba była sucha ale licho nie śpi, a pierwszej warstwy wełny tez nie mam położone i co tym promieniowaniem skoro minęło już prawie pół roku??

No i sam widzisz! :-? Jak ja mam spać spokojnie? :cry: :roll:

To co, uchlać się tak, co by se mózg zresetować, żeby nie pamiętać co czytałam, :wink: czy denerwować super wykonawcę z doświadczeniem i kazać mu impregnować krokwie i kontrłaty drewnochronem, żeby być spokojna? :roll: Te płatwie, łaty i całą resztę niech sobie robi czym chce... 8) Wiesz, oni mają impregnować to drewno na budowie. Na świeżo, co by było wiadomo jakie drewno przyszło z tartaku i aby porządnie wysmarowane było z każdej strony, również po cięciu :roll:

ja zmykam oczka juz się kleją ;) a jutra trzeba iść z dzieciakami ze szkoły sadzić las

madmegs z budową to chyba nie warto brać sobie wszystkiego do serca, ja też mam sporo błędów ale cóż jakoś trza dalej budować.

Dobranoc

No masz rajta... wykończę się normalnie :o :cry:

Też lecę w kimono :wink: bo rano dzieci do szkoły, ja do pracy... Jak każdy z nas :p

Karaluchy pod poduchy :wink: :lol:

Nasza membrana to aquatec95 firmy mdm i też na stronie firmowej nie znalazłam nic o ostrożności w sprawie impregnacji roztworem z solą . Podobno widać na niej jakieś napisy,

ja tak mało jestem na budowie,że wiem praktycznie wszystko ze słyszenia.

Pogodę masz świetną na dokończenie budowy domu! :p

A co tam słychać na niej zdążą dekarze postawić szkielet dachu przed Świętami

jak pisałaś? I czy to nie za szybko czasami? Wszystko zdąży związać?

Pozdrawiam i trzymam kciuki :D

Niech moc i pogoda będzie z Tobą

Dzięki Asia :):):)

Co do konstrukcji dachu - to muszę zawierzyć fachowcom :roll: W zasadzie dlaczego nie? :roll: :lol: W końcu, tfu tfu psia dupa 8) , nie dali dotąd powodu do wątpienia w ich umiejętności i wiedzę :lol: :roll:

A tej soli to znalazłam co nieco i do dziennika wkleiłam :roll:

Zdecydowanie muszę mniej czytać 8) :oops: Tylko jasniejszy odcień farby trzeba będzie kupować, co by dobrze w swojej roli wyglądać :wink: :wink:

Magda, muszę stwierdzić,że masz nosa do wyszukiwania rzeczy skrzętnie ukrytych przed nieświadomymi niczego inwestorami :evil: .

Poczytam i dowiem się co nieco. Ale z tego co przeczytałam, nie wiem czy dobrze zrozumiałam,że nie wolno używać świeżo impregnowanej więźby.

Ciekawe ile musi takie drzewo odleżeć,żeby można było je bezpiecznie używać

bez obawy,że zniszczy membranę.

pozdrawiam

A ile dokłasnie przywieżli Ci kubików i w jakiej cenie?

Oczywiscie jeśli to nie tajemnica poliszynela

Tajemnica nie jest 8)

Ale dopiero po świętach będę płaciła to się dowiem ile czego i za ile. :roll:

Zamawialiśmy wstępnie 11 m3 po 720 zł netto za kubik. Ale podobno coś się tam nie zgadzało, bo cięli wg projektu. No i przebąkiwania jakieś słyszę na temat transportu... :cry:

Zapłacę, to Ci powiem.

Gadałam dzisiaj z więźbiarzami - rodowici górale, tak kole pięćdziesiątki - zęby zjedli na więźbach ponoć :wink: :o - mówią, że drewno prima klasa, w dodatku już suche :o :lol: To chyba dobrze, nie? :roll: :lol:

Muszę teraz jeszcze pozałatwiać telefonicznie klika rzeczy, położyć dziecka spać i zaraz siadam do pisania :)

Sezonowane,bo chyba tak się mówi na zeszłoroczne drzewo lepiej się zaimpregnuje tym czym zamierzasz? Nie będzie poddawało się tak łatwo naprężeniom,przeciążeniom itd... :)

Widzisz Madzia sam miód malina,z tą więźbą,tym bardziej,że masz taką ekipę :D

Pozdrowienia dla nich, powiedz im,ze będę patrzyła na ich pracę :wink:

Heheh, na pewno się ucieszą, jak im powiem, że pół Polski patrzy im na ręce. :wink: Chociaż, ze zdziwieniem zakonotowałam, że nie wzdrygali się jak robiłam fotki. Zdaje się, że są pierwsi :lol: :wink: Inni na widok aparatu nieruchomieli tyłem do mnie i pewnie cierpli w sobie 8)

No, ale nie chwalmy dnia przed zachodem słońca ani, jak to mówią, teściowej przed śmiercią :wink:

Z ciekawości -jaki kolor słupów i podbitki wybrałaś? :roll:

Kasia ma pinię. Też taki będę mieć. :lol: Nawet się Jej zapytałam, bo głupio mi tak od niej zrzynać, zwłaszcza, że będę mieć taką samą dachówkę. :oops: Zgodziła się, kochana nie? :lol: Sama bym lepszego koloru nie wybrała. 8) Wiesz, są tacy, co im przeszkadza, jak coś od nich odgapisz. :-? Mnie to nie przeszkadza, ba! potraktowałabym to jako komplement, gdyby ktoś chciał naśladować mój wybór. :lol: Ale szanuję to, że niektórych to mierzi. No wiesz, wiadomo, że nie można się dać zwariować, w końcu możliwości wyboru są zawsze ograniczone i nie da się mieć jedynego na świecie niepowtarzalnego domu. :roll: Żeby był inny od wszystkich ludzkich gustów. Jakiś koszmarek musiałby to być. :roll: :wink: