kamlotek 15.04.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Gratulacje Magda Domownik to nie byle jaka osoba . I jaka odpowiedzialna,doświadczona W związku z tym ja z pytaniem. Czy mogłabyś mi powiedzieć ile mb łat i kontrłat pójdzie na dach o jakiej grubości? Oraz daska okapowa ile mb bedzie miała i jakiej będzie grubości? A co do zdjęć to szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 15.04.2009 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Już Ci mówię Tylko do projektu "se" looknę deska okapowa: 4x20 cm - około 52 mb Kontrłatki 2,5x5 cm - około 250 mb Łatki 4x5 cm - około 600 mb To i cała reszta więźby jest dostosowana do III strefy wiatrowej i IV strefy śniegowej. (Krokwie przekrój 8x18 cm Murłaty 14x14 cm Płatwie koszowe 16x22 cm słupy ( nogi konia ) 16x16 cm i jeszcze jakieś jętki 7x18 cm - 6 szt) - metraż też chcesz? Mam nadzieję, że pomogłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 15.04.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Dzięki za szybką odpowiedź A o jakich słupach 16x16 (nogach konia) piszesz? Też będziesz miała takiego konia jak Kasiaw w krecikowej chatce? Bo w orginale nie ma chyba żadnego konia? Bynajmniej nie widziałam, ani u Bungoi ani u Anety czy Marty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 15.04.2009 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Tak, takiego jak u Kasi. U nas IV strefa więc ta podpora dla więźby niezbędna ponoć. U Was tak nie wali śniegiem, więc macie luzik. Zresztą zauważ jaką mamy gruba w porównaniu z projektem tą więźbę. Projekt jest robiony dla I strefy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 15.04.2009 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 A w innym temacie - Ty nie wiesz jak się blokuje w GG wiadomości od nieznajomych? Młodej muszę zablokować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 15.04.2009 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Asia, sorry, ale ja się już zmywam Pranie się skończyło, lecę je wieszać, zupę na jutro dzieciom muszę dokończyć i może trochę bym pospała? Do 5.30 rano już niedaleko Kolorowych snów i powodzenia jutro we wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 15.04.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Co do GG dokładnie nie wiem,ale jest tam gdzieś w opcjach lub ustawieniach opcja odbieraj wiadomości lub połączenia od osób którzy są na liście kontaków ,klikając w to powinnaś zablokować dostęp nieznajomym. Chyba,że Młoda kogoś doda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 15.04.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Dobranoc, trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 15.04.2009 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Dzięki i papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 15.04.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 nie ta minka ,przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek72 15.04.2009 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 gratuluje wieżby... zobaczysz jaka będzie radocha jak ją przykryjesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 16.04.2009 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 madmegs piszesz ..... Jaką mam śliczną więźbę!!!! Jestem taka happy!!! Jutro wiecha ponoć. Jak ja tez sie cieszyłam z kazdej ułozonej ściany , a dachu to juz było cos wspaniałego . Radość , radośc i Ty ciesz sie nadal z postepów. gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 17.04.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 No to gratulujemy dachu!!! Wiezby znaczy sie Zapros szybko tego faceta, niech Ci zajrzy w sprzet, cobys szybko zdjecia wkleila!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 17.04.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 madmegs i myślisz, że my Ci tak na słowo uwierzymy? Dawaj fotki i to z każdej strony domu A na poważnie, to gratuluję więźby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 17.04.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Jest więźba ....gratki super czekamy na fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 17.04.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 i jak sprzęt naprawiony? bo czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 20.04.2009 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 21.04.2009 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 JESTEM :) Mój nieoceniony sąsiad postawił mi nowy system w kompie i właśnie go testuję Jeśli to czytasz Locky - DZIĘKI!!!!!!!!!!!!!! A teraz o budowie: Podziało się mnóstwo, głównie dobrego Zaraz spróbuję napisać posta i jakieś fotki wkleić, a tymczasem mam KUPĘ pytań i może kto je przeczyta w międzyczasie i poradzi coś Pytania: 1. Czym otynkować komin? Myślę o tynku żywicznym, czyli tzw. mozaikowym. Tylko nie wiem jaki kolor do antracytowego dachu Rynny są czarne bo grafit wyglądał ( na zdjęciu) jak zwykła rura kanalizacyjna Słupy , podbitka ( kiedyś ) i deska okapowa są w kolorze "czereśnia". Dlaczego? Napisze o tym w poście. Niby wszystko w sklepach jest, a jak przyszło kupić 5 l jakiejkolwiek lakierobejcy w kolorze pinia to NIMA! Tynk będzie jakiś kremowy to jakie kominy???? Kremowe czy grafit????? 2. Jedno okno dachowe wyjdzie mi od frontu - niesymetrycznie bo przy samym brzegu wewnętrznym ( bliżej drzwi wejściowych) tej wystającej ściany co garaż tam miał być.... Dawać, tak pod samą ścianą, czy dać z boku, ale mi okno nad łóżkiem małżeńskim wyjdzie... To co, gdzie dam kaloryfer? Nad głowę? 3. Dawać te stopnie kominiarskie czy nie? Cienko z kasą, więc mnie nie kusi... Tylko czy dachówkom nic nie będzie jak do komina będą po nich w buciorach łazić? Liche te dachówki mi na oko wyglądają... Chociaż pewnie się nie znam... 4. Robić ten wyłaz na półmetrowym strychu i mieć tam mostek termiczny, czy olać? RATUJCIE!!!!!!!! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 21.04.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Wstyd Magda,żeby tak długo trzymać w niepewności! Ani widu ,ani słychu Chwała sąsiadowi,że w końcu dzięki niemu zobaczę co nieco Co do Twoich pytań 1) kolor tynku może być w kolorze słupów i podbitki lub zbliżonym.Bo kremowe kominy chyba zbyt szybko się zabrudzą 2) co do okien dachowych ,mam ten sam problem.I wymyśliłam,że 1 okno będzie od frontu,a 2 z drugiej strony( u mnie od północy). Bo niestety 2 okna się chyba nie zmieszczą od frontu. 3) Co do stopni,to chyba lepiej dać,bo nie są znowu aż takie drogie,a szkoda niszczyć dachówki. Nie każdy kominiarz jest wagi piórkowej 4) Ja jeszcze wyłazu nie mam kupionego,choć się cały czas zastanawiam.Ale wszystko wskazuje na to,że sobie odpuścimy. Po co komu jak piszesz mostek termiczny za własne pieniądze Nie wiem czy Ci pomogłam,czy jeszcze bardziej namieszałam . Ale mam nadzieję,że pomogłam. Lecę spojrzeć,czy już są jakieś nowe wpisy i zdjęcia w dzienniku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 21.04.2009 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Dzięki, pewnie, że pomogłaś! A wpisy? Są Leć Ja lecę zgrywać dalsze zdjęcia. Jak skończę, to looknę co u Ciebie. Masz już tą więźbę? Co do kominów - takie pomarańczowe jak podbitka też się chyba będą brudzić....Od pyłu węglowego... Dlatego zastanawiam się czy nie dać ciemnego.... Tylko jak to będzie wyglądać. Tydzień bez netu jestem. Kiedy ja zdążę wszystko opisać, odwiedzić znajomych na forum i jeszcze posurfować w poszukiwaniu tynkowanych kominów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts