kamlotek 21.04.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 to zależy jaki odcień czereśni będziesz miała. Są przecież też i ciemne odcienie czereśni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 21.04.2009 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 moja jest pomarańczowa zaraz wkleję zdjęcia. Miało być PODOBNE do pinii, której za cholerę nie mogłam nigdzie przez 3 dni kupić. A czas naglił. Qrde, kapitalizm mamy, niby wszystko jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 21.04.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 jedyne co mogę wydusić,to PIĘKNĄ MASZ WIĘŹBĘ NA DACHU Czekam na dalszą relację Co do koloru czereśni,są różne odcienie jasne,ciemne,przypominające pinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 21.04.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 sorki za powtórzenie z tym kolorem ,myślałam,że tamto nie poszło bo komp misię zawiesił.Ale on się uparł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 21.04.2009 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 jedyne co mogę wydusić,to PIĘKNĄ MASZ WIĘŹBĘ NA DACHU Czekam na dalszą relację Co do koloru czereśni,są różne odcienie jasne,ciemne,przypominające pinię Dziękuję Też straaaasznie mi się podoba :lol: :lol: A u Ciebie też, widzę, że ruszają z więźbą Trzymam zatem mocno kciuki!!! :):):) pozdróweczki M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 22.04.2009 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Jak dojrzałam,że jest kolejny wpis w Twoim dzienniku Mówię hola-hola oglądanie tych zdjęć musi mieć specjalną oprawę,więc sparzyłam swoją ulubioną kawkę i z pełnym namaszczeniem zasiadłam i oglądałam Prawie gardło sobie poparzyłam tak mnie wciągnęło, a kawa gorąca. Madzia co ja Ci będę słodziła, dobrze wiesz jak jest,że że że Twoi cieśle dekarze zapierniczają,że aż u mnie na kujawach czuć porywy wiatru od ich roboty. Ale efekty widać dach jest super. Zapewne dziś lub jutro zaczną kłaść dachówkę. Co do koloru na desce okapowej, na pewno będziesz malowała jeszcze raz, więc będzie ciemniejsza Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 22.04.2009 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 waldek72, maryna, kotecek, TomKa, kamlotek, naLeśnik kochani dziękuję za gratki i wogóle a sąsiad sprawił się dobrze i zdjęćka wklejone. Zapraszam do oglądania i komentowania. TomKa, naprawdę obfotografowałam więźbę i nie tylko z każdej strony ( w sumie 362 zdjęcia ) ale nie mam takich mocy przerobowych, żeby choć 10% z tego pokazać na forum. Ale naprawdę się starałam... Zresztą kto chciałby (oprócz mnie oczywiście ) oglądać każdą belkę... pozdróweczki M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 22.04.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 a co nam szkodzi ogladać razem zTobą każdą belkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 22.04.2009 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Jak dojrzałam,że jest kolejny wpis w Twoim dzienniku Mówię hola-hola oglądanie tych zdjęć musi mieć specjalną oprawę,więc sparzyłam swoją ulubioną kawkę i z pełnym namaszczeniem zasiadłam i oglądałam Prawie gardło sobie poparzyłam tak mnie wciągnęło, a kawa gorąca. Qrcze, no to nic, tylko lody Ci musze postawić dla ochłody gardziołka, skoro sprawca jestem. Sprawczyni, znaczy się http://www.strykowski.net/zdjecia_desery_ciastka_kawa_fotografia/Lody_mix_3_253.jpg :) Madzia co ja Ci będę słodziła, dobrze wiesz jak jest,że że że Twoi cieśle dekarze zapierniczają,że aż u mnie na kujawach czuć porywy wiatru od ich roboty. Ale efekty widać dach jest super. Zapewne dziś lub jutro zaczną kłaść dachówkę. Co do koloru na desce okapowej, na pewno będziesz malowała jeszcze raz, więc będzie ciemniejsza Pozdrawiam Aaaaa! To temu w telewizorni mówili o niespodziewanych porywistych wiatrach wiejących ostatnio na Kujawach buziaki PS Jak ruszą z dachem u Ciebie to u nas będzie halny zapewne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 22.04.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 inna opcja nie wchodzi w grę ,oby tylko było tak solidnie jak u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 22.04.2009 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 aha,zapomniałam się spytać kiedy będą kładli dachówkę? nie zapomnij o bierzącej fotorelacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 22.04.2009 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 będzie, będzie...spokojna Twoja nieuczesana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 22.04.2009 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 a czym w końcu macie zaimpregnowaną tą więźbę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 22.04.2009 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 aha,zapomniałam się spytać kiedy będą kładli dachówkę? nie zapomnij o bierzącej fotorelacji Nie wiem. Zaczęli dzisiaj albo zaczną jutro. Odpuściłam sobie dzisiaj wyjazd na działkę, bo moja marna osoba nijak nie chce się roztroić. Chęci są. Ale wiesz, fizyczny brak możliwości. Poza tym użeram się z tynkiem żywicznym na kominy. Wszędzie na zamówienie A jak mówię, że potrzebuję jedno góra dwa wiaderka, to mnie po kiju spuszczają. Wrrr. A propos fotorelacji, dobrze że przypominasz Baterie do "ojparatu" muszę naładować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 22.04.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 więźba jest zaimpregnowana środkiem FOBOS M4,na szczęście nie zawiera BOR,który właśnie szkodzi membranie .Tak mi wytłumaczono w firmie produkującej moją membranę. Ale na wszelki wypadek lepiej nie kłaść na świerzą impregnację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 22.04.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Jutro mam zamiar zadzwonić do Sadolinu i zapytać się o Sadolin extra pinia,dziś weszłam na ich stronę i tam pinia jeszcze jest w ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 22.04.2009 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 "FOBOS M-4 ma postać granulatu proszkowego barwy białożółtej, będącego mieszaniną soli nieorganicznych z niewielkim dodatkiem soli organicznych - potęgującym działanie biochronne. Jest produktem przeznaczonym do konsewacji drewna w celu zabezpieczenia przed działaniem ognia, grzybów domowych, grzybów pleśniowych oraz owadów – technicznych szkodników drewna. Nadaje drewnu cechę niezapalności. Jednocześnie nie obniża wytrzymałości drewna, nie powoduje korozji stali. Do impregnacji stosuje się roztwory wodne preparatu. Zawartość substancji biologicznie czynnych w przeliczeniu na 1 kg preparatu: tetraboran disodowy – 26 g, czwartorzędowe związki amoniowe, benzylo-C12-C16-alkilodimetylo, chlorki - 17 g, butylokarbaminian 3-jodo-2- -propynylu - 1,3 g. g." Hmmm... Asia, może lepiej poczekać aż wyschnie. Strzeżonego....pan bóg strzeże. Ja tam chemik nie jestem ale z tego co pamiętam to borany to właśnie sole boru. Z tego się robi boraks na robale właśnie. Ja miałam Altaxin sól przeciwogniową i robalową i tam na przykład był kwas borowy i czteroboran sodu dziesięciowodny.... To chyba jest ten tetraboran disodowy... Chociaż, nie... dziesięciowodny to chyba jakiś wodzian by był... Qrde, trzeba się było uczyć, a nie na wagary latać Teraz mam braki... W każdym razie dawali to tam, gdzie membrana nie dotyka. Ale całkiem możliwe, że się nie znam. Sorry, nie chcę Cię tu stresować, nie od tego jestem, tylko od przyjacielskich pogaduszek Nie gniewasz się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 22.04.2009 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Jutro mam zamiar zadzwonić do Sadolinu i zapytać się o Sadolin extra pinia,dziś weszłam na ich stronę i tam pinia jeszcze jest w ofercie. Daj znać co się dowiesz. Bo mi w sklepach mówili, że Sadolin wycofuje ten kolor z produkcji, bo słabo idzie Chyba, że to sklepy wycofują się ze sprzedaży... Asia, mówię Ci, wściekła jestem taka o ta czereśnię, że nie pytaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 22.04.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 NO co Ty A swoją drogą skąd Ty to wytrzasnęłaś tak szybko ? Dziś mijają dwa tygodnie od impregnacji,zanim położą membranę minie ok 1,5-2 tygodnie. Więc mam nadzieję,że szlag ani żadne sole nie zeżrą membrany Od impregnacji do położenia minie ok 4 tygodni,tyle musi wystarczyć i oby wystarczyło Ale Madziu wszelkie komentarze i uwagi są jak najbardziej wskazane i pożądane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 22.04.2009 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Myślę, że pół miesiąca przeschnie i będzie spoko. Najbardziej podobno jest żrący, jak mokry. Będzie dobrze! W końcu łaski nie robi, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts