Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tu się gada

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pewnie o mnie moi wykonawcy mówią, że jestem gorsza od kaca po DWUtygodniowym weselu :wink: Ale w nosie to mam. Nie lubic mnie mają, tylko chałupę mi dobrze postawić. 8)

Ale fakt. Upierdliwa jestem do granic własnych :wink: możliwości 8) Ostatnio mówią o mnie "prezesowa". Zdaje się, że uszczypliwie... :roll: :wink: :roll:

I wiesz, co? Ta upierdliwość się opłaca. Bo wczoraj montowali ostatni słup od konia i postawili go na suficie z pustaków stropowych zamiast na podwójnej, specjalnie w tym celu położonej, belce... Mówię grzecznie, bo oni naprawdę mili są i kochani, że przepraszam, ale wydaje mi się że ta belka (cytuję) na moje oko jest o 80 cm w lewo, i że przepraszam, że się czepiam, ale czy pan mógłby, dla spokojności mojej kobiecej duszy, zejśc na parter i jeszcze raz zmierzyć odległość tej belki od ściany zewnętrznej... Facet, jeśli westchnął, to bardzo cicho, zlazł z rusztowania, wziął metr i poszedł zmierzyć. Po czym wrócił na górę, zmierzył jeszcze raz i... wybijał słup i przestawiał o 78 cm w lewo... DASZ WIARĘ? :o Żeby być sprawiedliwą, dodam, że mnie przeprosił za swój błąd i podziękował że dopilnowałam, że zaćmienie miał jakieś. Ale że to i tak by wyszło, bo kierbud by to przyuważył na pewno i suma summarum przestawiliby ten słup....

Hmmm... zauważyłby kierbud albo nie... :roll: :( A mnie kiedyś słup wpadłby do salonu. Razem z dachem. Mów co chcesz, pańskie oko konia tuczy. 8)

maszyna do pieczenia chleba.Wsypujesz mąkę ,drożdże lub zakwas dodajesz różne dodatki ,ustawiasz na jaki chleb dałaś skladniki. Włączasz teraz lub ustawiasz czas na którą ma być chleb i to wszystko :p .Wstajesz i czujesz zapach chleba :lol: . Mam maszynę micromax która ma dwa pojemniki na chleb,co prawda kiedyś częściej piekłam do czasu,aż przyszedł pierwszy rachunek za prąd,teraz piekę 2x w tygodniu. Ale chleb jest pyszny wg mnie najlepszy jest cebulowy z masłem czosnkowym. Zabezpieczenie logistyczne na wieś zabiorę. :lol:

qrcze, ale ty perfekcyjna pani domu jesteś! :o :lol: Podziwiam!

:D Ja mam maszynę do chleba na dole w budce piekarza :wink: Kiedyś piekłam w foremce w piekarniku taki cudowny chleb na darowanym od zaprzyjaźnionej mamy kumpla zakwasie. Pyszny był! Ze słonecznikiem i innymi pysznościami. ale to strasznie tuczące jest! Człowiek zeżarł tego chleba więcej niż kupnego przez cały tydzień! :o

Ale fajnie że taki chlebek sobie robicie. Pychotka musi być! :lol: Tylko że Ty pewnie jesteś z gatunku chudzielców co wszystko mogą jeść w ilościach dowolnych i po was to spływa :wink: :roll:

Skoro se już tak gadamy, to teraz z innej beczki: Asia, zróbże se kobieto :wink: avatar. Łatwiej i przyjemniej będzie się szukać Twoich postów na forum. Szukasz w sieci obrazka, którego wygląd i treść Ci odpowiada. Ściągasz na kompa. Zmniejszasz do rozmiarów max 100x100 pikseli, zapisujesz. Wysyłasz na swój serwer zdjęciowy jak każde zdjęcie z budowy. Logujesz się na forum, wchodzisz na swój PROFIL i na samym dole wklejasz adres avatara ( właściwości zdjęcia )

Nie chciałabyś? :lol: :roll: :lol:

ale spróbuję chociaż zapytać o cenę :wink: ,żebym później nie wyrzucała sobie ,że nie spytałam,że to ,że tamto. Jak dowiem się jakie kwoty wchodzą w rachubę to powiem z czystym sumieniem i bardziej realnie, dziękuję :cry: niestety nie stać mnie. Ale póki co idę spać

Pa M. pozdrawiam i miłego dnia jutrzejszego życzę :)

będę czekała na nastepne relacje z budowy(zapewne nie wytrzymasz i jutro pojedziesz).

Aha dajesz taśmę klejącą do membran?

Nie daję. Kiedyś o tym napiszę ( II część doktoratu z membran to będzie :wink: )

Powiem tyle, że gdybyś chciała kleić membranę zgodnie ze sztuką to drugie tyle co na membranę powinnaś wydać na taśmę. Ja tyle nie mam :cry: Dla samej wodoszczelności spinanie zszywkami wystarczy.

Też padam do wyrka. Dzięki za pogaduchy, kolorowych snów :lol:

Aśka, jeśli jesteś,:lol: to melduję posłusznie, :wink: że trzy strony dachu pokryte. Czwarta jutro. Rynny zamontowane. Nie miałam aparatu więc zdjęć niet :( Zrobiłam kilka komórką ale aparat nie chce czytać karty z komórki. :evil: Koniecznie chce tą kartę formatować usuwając wszystkie dane... Nie o to mi przecież chodziło... :roll: :cry: