aneta84 23.04.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Przyszłam zobaczyć co tam słychać u Ciebie Magda i normalnie oczy na wierzch mi wyszły Ty masz już dach Gratulacje :) jaki ładny skrzacik sie odrazu zrobił No to czekam z niecierpliwością na zdjecia ułozonej dachówki Pozdrawiam Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 23.04.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 cieszę się ogromnie ,popierniczają Twoi dekarze, do pełni szczęścia brakuje zdjęć. może jutro lub pojutrze się uda. Ale nic nie piszesz jak podoba Ci się Twój dach ,czy wygląda tak jak sobie wyobrażałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 23.04.2009 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Będą Anetka, będą już wkrótce. Jutro , najpóźniej w sobotę, lecę jak kot z pęcherzem i cykam fotki. Przy okazji skoszę trawę, bo wielka ponad kostkę Nie będę kleszczom życia uprzyjemniać pozdrówki M. PS Dolna łazieneczka śliczna! Jak mają się sprawy z górną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 23.04.2009 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 cieszę się ogromnie ,popierniczają Twoi dekarze, do pełni szczęścia brakuje zdjęć. może jutro lub pojutrze się uda. Ale nic nie piszesz jak podoba Ci się Twój dach ,czy wygląda tak jak sobie wyobrażałaś? Fajnie, że jesteś No to powiem Ci w tajemnicy , że dach jest piękny! Chyba... Zdaje się, ze się rozbestwiłam przy tej ekipie i wymagania mi ponad miarę wzrosły. Mam parę uwag ( na tle estetycznym, nie konstrukcyjnym ) ale trzymam dziób na kłódkę i poczekam aż skończą. Bo całkiem możliwe, że gdybym się odezwała, to byłoby zwykłe czepianie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 23.04.2009 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Acha, Asia, Ty, co Ty z tym wiekiem u Kasi tak? I że młoda jest? A my co? Gropy jakieś stare, czy jak? Co z tego że kadłub nieco może przywiędły, skoro dusza wciąż niepoprawnie młoda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 23.04.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Magda jesteś nieoceniona w swoim pocieszaniu,ale masz rację A co z tą estetyką nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 23.04.2009 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Cztery dachówki mam jakby nierówno Poza tym krzywo takerem przybili membranę wokół ona ( zszywki nie są równo ułożone, heheh ) Poza tym wypalili 3 dziury petami w membranie Ja rozumiem nałóg, ale dlaczego na moim dachu Obiecali zakleić. To tyle... A i okno na schodach mam nie tak wysoko jak chciałam. Summa summarum chyba będzie lepiej, bo da się otworzyć, ale nie o to prosiłam, nie? Opisze to jak będę miała zdjęcia bo "na sucho" trudno to wytłumaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 23.04.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 dzwoniłam do sklepu Sadolina mają pinie,ale teraz zastanawiam się,czy kolor tikowy lub też tekowy (jakoś tak ) nie byłby lepszy, wysyłają,a jakże jednak słono kosztuje taka wysyłaka ok 100zł , niezależnie od wielkości zamówienia. Jutro podzwonię po hurtowniach w Kwidzynie ,zobaczę może przez przypadek mają Sadolin pinię lub tikowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 23.04.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 tak nałóg nałogiem, ale nie naszym kosztem .właśnie miałam iść na balkon,ale jak zasiadam przed kompem i zacznę czytać , trudno się potem oderwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 23.04.2009 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 a propos pinii - ja mam tą nieszczęsną czereśnie, ale po dwukrotnym malowaniu nawet przypomina pinię Chociaż tikowy czy tekowy też ładny. Głębszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 23.04.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 czyli niepotrzebnie sie martwiłaś,choć to było do przewidzenia ,ze po pomalowaniu drugiej warstwy ,kolor bedzie ciemniejszy ,pamiętaj o uwiecznieniu koloru na zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 23.04.2009 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 tak nałóg nałogiem, ale nie naszym kosztem .właśnie miałam iść na balkon,ale jak zasiadam przed kompem i zacznę czytać , trudno się potem oderwać Ja o tej porze to olałam. Wzięłam sobie petownicę i petko i piszę paląc. Miodzio Okno mam otwarte i staram się kopcić na zewnątrz... Mam nadzieję że do niedzieli jak małżonek wróci, uda mi się wszystko wywietrzyć. Najwyżej zasłony jutro wrzucę do prania co by ukryć dowód zbrodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 23.04.2009 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 czyli niepotrzebnie sie martwiłaś,choć to było do przewidzenia ,ze po pomalowaniu drugiej warstwy ,kolor bedzie ciemniejszy ,pamiętaj o uwiecznieniu koloru na zdjęciu Na razie uwieczniony na komórce i prawie po ciemku, ale ie omieszkam w weekend zrobić fotek aparatem w pełnym słońcu. Natomiast drewno było cudne surowe, po pomalowaniu, moim skromnym zdaniem, nie jest już takie piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 23.04.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Nie daję. Kiedyś o tym napiszę ( II część doktoratu z membran to będzie ) Powiem tyle, że gdybyś chciała kleić membranę zgodnie ze sztuką to drugie tyle co na membranę powinnaś wydać na taśmę. Ja tyle nie mam Dla samej wodoszczelności spinanie zszywkami wystarczy. Czyli są spinane takerem . To taki duży zszywacz tapicerski ? I są mocowane do łat, kontrłat i krokwi z zachowaniem 15cm zakładki? Pytam się cobym wiedziała na zaś jak poprawnie powinno być zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 23.04.2009 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Dokładnie tak. A nad oknami jest jakby podwójna membrana, która wywijają nad okno, co by śnieg, którego by ewentualnie nawiało, nie dostał sie do środka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 23.04.2009 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Magda jeszcze jedno pytanie. Jakie masz rynny 125 czy 150? Ja mam 150 i boję się czy nie bedą zbyt wielkie i niezgrabne ,choć takie są podane w projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 23.04.2009 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Jezus maria, nie wiem Mam Plastmo, na stronie firmy pisza że są w rozmiarach 100, 125, i 150. Pisałam, ze zamawiałam je przez telefon, więc nie mam jeszcze faktury... Ale małe i zgrabne są. Pewnie 100 albo 125. Na zdjęciu ( zbliżenie ) wyglądają na wielkie, ale gołym okiem - są wąskie pod dachem... A jakiej firmy Ty masz rynny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 23.04.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 zabij,ale nie pamiętam firmy,wiem tylko,że są cynkowane i trzeba je pomalować.Od czasu afery z gazem Kamlot na działkę wyrusza tylko z kompletem dokumentów włącznie z fakturami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 23.04.2009 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Nie dziwię się Ja mam rynny plastikowe. Sopelkiewicz odmówił malowania rynien na starość. Najwyżej będziemy wymieniać na nowe. Wiadomo, blacha ocynkowana jest na wieki, plastik na chwilę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 23.04.2009 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 na zawsze ? jak się o nie dba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts