Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tu się gada

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

cieszę się ogromnie :p ,popierniczają Twoi dekarze, do pełni szczęścia brakuje zdjęć. może jutro lub pojutrze się uda.

Ale nic nie piszesz jak podoba Ci się Twój dach :roll: ,czy wygląda tak jak sobie wyobrażałaś? :wink:

Fajnie, że jesteś :)

No to powiem Ci w tajemnicy 8) , że dach jest piękny! Chyba... Zdaje się, ze się rozbestwiłam przy tej ekipie i wymagania mi ponad miarę wzrosły. Mam parę uwag ( na tle estetycznym, nie konstrukcyjnym ) ale trzymam dziób na kłódkę i poczekam aż skończą. Bo całkiem możliwe, że gdybym się odezwała, to byłoby zwykłe czepianie się :oops:

Cztery dachówki mam jakby nierówno :roll: :oops: :-? :wink:

Poza tym krzywo takerem przybili membranę wokół ona ( zszywki nie są równo ułożone, heheh :wink: 8) )

Poza tym wypalili 3 dziury petami w membranie :evil: Ja rozumiem nałóg, ale dlaczego na moim dachu :-? :roll: Obiecali zakleić. :roll:

To tyle...

A i okno na schodach mam nie tak wysoko jak chciałam. Summa summarum chyba będzie lepiej, bo da się otworzyć, ale nie o to prosiłam, nie? :roll: Opisze to jak będę miała zdjęcia bo "na sucho" trudno to wytłumaczyć :roll:

dzwoniłam do sklepu Sadolina mają pinie,ale teraz zastanawiam się,czy kolor tikowy lub też tekowy (jakoś tak :oops: ) nie byłby lepszy, wysyłają,a jakże jednak słono kosztuje taka wysyłaka ok 100zł :cry: , niezależnie od wielkości zamówienia. Jutro podzwonię po hurtowniach w Kwidzynie ,zobaczę może przez przypadek mają Sadolin pinię lub tikowy :roll:

tak nałóg nałogiem, ale nie naszym kosztem :cry: .właśnie miałam iść na balkon,ale jak zasiadam przed kompem i zacznę czytać , trudno się potem oderwać :lol:

Ja o tej porze to olałam. Wzięłam sobie petownicę i petko i piszę paląc. Miodzio :lol: :wink: :lol: Okno mam otwarte i staram się kopcić na zewnątrz... Mam nadzieję że do niedzieli jak małżonek wróci, uda mi się wszystko wywietrzyć. 8) Najwyżej zasłony jutro wrzucę do prania co by ukryć dowód zbrodni :wink: 8)

czyli niepotrzebnie sie martwiłaś,choć to było do przewidzenia ,ze po pomalowaniu drugiej warstwy ,kolor bedzie ciemniejszy :) ,pamiętaj o uwiecznieniu koloru na zdjęciu :roll:

Na razie uwieczniony na komórce i prawie po ciemku, ale ie omieszkam w weekend zrobić fotek aparatem w pełnym słońcu. Natomiast drewno było cudne surowe, po pomalowaniu, moim skromnym zdaniem, nie jest już takie piękne :roll:

Nie daję. Kiedyś o tym napiszę ( II część doktoratu z membran to będzie :wink: )

Powiem tyle, że gdybyś chciała kleić membranę zgodnie ze sztuką to drugie tyle co na membranę powinnaś wydać na taśmę. Ja tyle nie mam :cry: Dla samej wodoszczelności spinanie zszywkami wystarczy.

Czyli są spinane takerem :roll: . To taki duży zszywacz tapicerski :oops: ?

I są mocowane do łat, kontrłat i krokwi z zachowaniem 15cm zakładki?

Pytam się cobym wiedziała na zaś jak poprawnie powinno być zrobione :wink:

Jezus maria, nie wiem :o :roll: Mam Plastmo, na stronie firmy pisza że są w rozmiarach 100, 125, i 150. Pisałam, ze zamawiałam je przez telefon, więc nie mam jeszcze faktury... Ale małe i zgrabne są. Pewnie 100 albo 125. :roll: Na zdjęciu ( zbliżenie ) wyglądają na wielkie, ale gołym okiem - są wąskie pod dachem... A jakiej firmy Ty masz rynny?