madmegs 23.04.2009 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Dokładnie. Gdybym miała w planie na kwiecień 2009 r. rynny na pewno wzięłabym stalowe. Niestety nasze rynny "wyszły" przypadkiem. Mieliśmy robić dach bez rynien. Ale są. Jakie są takie są. Nie są złe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 23.04.2009 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 nie ,nie są złe bo niby dlaczego miały by być. Dobranoc[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 23.04.2009 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 A ile wyszła Cię więźba i dachówka. I folia. I rynny. Z ciekawości pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 23.04.2009 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 więźba 10,60m3 -8.560dachówki - 1o.500membrana - 700rynny - 2.200jeszcze jakieś dodatki do dachówki na osobnej fakturze, o ile się nie mylę to stal do obróbki komina i taśma kalenicowa - ok 1.500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 23.04.2009 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 I jeszcze dziś inny tartak dostarczył 500mb łat i 60mb deski okapowej 4x22cm po znajomości 1.100 . Dawno nic mnie tak nie ucieszyło jak dzisiejszy zakup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 24.04.2009 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Gratki z okazji więźby !! czyli teraz już z górki. Okna już wybrane?? Widzę że u Ciebie wiosna także w pełni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta84 24.04.2009 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Będą Anetka, będą już wkrótce. Jutro , najpóźniej w sobotę, lecę jak kot z pęcherzem i cykam fotki. Przy okazji skoszę trawę, bo wielka ponad kostkę Nie będę kleszczom życia uprzyjemniać pozdrówki M. PS Dolna łazieneczka śliczna! Jak mają się sprawy z górną? No no rób rób fotki szybciutko bo my tu już z niecierpliwości nie możemy wytrzymać. Chcemy zobaczyć co ty tam za cudo masz już na tej swojej działce Miło, że ci się podoba moja skromna łazienka Co do górnej dalej czekamy na glazurników - mają pojawić się na poczatku maja i lepiej zeby się pojawili hihi Mnie jutro czeka wielkie koszenie tej mojej działkowej dżungli pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcz 24.04.2009 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Nono gratuluję! Wreszcie to wygląda jak dom :] Czekam niecierpliwie na zdjęcia z dachówką! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 24.04.2009 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 muszę to dać, bo jest BARDZO na czasie : Na pustym jeszcze placu budowy brygadzista staje przed robotnikami i mówi: - Panowie rozpoczynamy i pamiętajcie: budujemy solidnie, bez fuszerki,wynoszenia na lewo materiałów. Budujemy najlepiej jak umiemy, bobudujemy dla siebie. - A co to będzie? - pyta się jeden z robotników. - Miejska Izba Wytrzeźwień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 24.04.2009 23:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 I jeszcze dziś inny tartak dostarczył 500mb łat i 60mb deski okapowej 4x22cm po znajomości 1.100 . Dawno nic mnie tak nie ucieszyło jak dzisiejsz zakup Jejku, nie wiem czy Ci styknie Ja zamówiłam 600 mb i musiałam jeszcze dokupić 100 mb łat i 50 mb kontrłat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 24.04.2009 23:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Będą Anetka, będą już wkrótce. Jutro , najpóźniej w sobotę, lecę jak kot z pęcherzem i cykam fotki. Przy okazji skoszę trawę, bo wielka ponad kostkę Nie będę kleszczom życia uprzyjemniać pozdrówki M. PS Dolna łazieneczka śliczna! Jak mają się sprawy z górną? No no rób rób fotki szybciutko bo my tu już z niecierpliwości nie możemy wytrzymać. Chcemy zobaczyć co ty tam za cudo masz już na tej swojej działce Miło, że ci się podoba moja skromna łazienka Co do górnej dalej czekamy na glazurników - mają pojawić się na poczatku maja i lepiej zeby się pojawili hihi Mnie jutro czeka wielkie koszenie tej mojej działkowej dżungli pozdrawiam A. Ja dziś skosiłam swoje 17 a. Tzn, gwoli ścisłości - część łąkową - będzie może 12 a. Reszta zasypana gruzem i zajęta domem. Za to brakło mi kosiarki na jakieś 30 m2 od frontu, bo mi kółko odleciało Ale u nas to jest pastwisko. Trawa do pół łydki i wądoły po orce... Ale i tak jestem z siebie dumna niezmiernie Na obu dłoniach mam odciski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 24.04.2009 23:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Gratki z okazji więźby !! czyli teraz już z górki. Okna już wybrane?? Widzę że u Ciebie wiosna także w pełni Dzięki za gratki Ale nie moja, tylko budowlańców zasługa A z górki to mam. POŁOWĘ koszenia. Reszta pod górkę Nie będę przecież pod grapę zasuwała na sucho, nie? Co do okien, do daleka przyszłość. Przez następne kilka lat będę biedna jak mysz kościelna Ale chcę plastiki z okleina a la złoty dąb. Coś jak Twoje. Cudne masz! Okna pozdr M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 24.04.2009 23:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Nono gratuluję! Wreszcie to wygląda jak dom :] Czekam niecierpliwie na zdjęcia z dachówką! Dzięki Wreszcie doczekałam się :) Pierwsze wstępne zdjęcie JUŻ jest A jakiej firmy dachówkę Wy macie? pozdrawiam ciepło M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 25.04.2009 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 I jeszcze dziś inny tartak dostarczył 500mb łat i 60mb deski okapowej 4x22cm po znajomości 1.100 . Dawno nic mnie tak nie ucieszyło jak dzisiejsz zakup Jejku, nie wiem czy Ci styknie Ja zamówiłam 600 mb i musiałam jeszcze dokupić 100 mb łat i 50 mb kontrłat hej ale już 300mb lleżało wcześniej na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 26.04.2009 06:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 No to spoko :) No a ja się pakuję i jadę zaraz na działkę. Pięć róż mam do posadzenia... Miłej niedzielki M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 26.04.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 ....A z górki to mam. POŁOWĘ koszenia. Reszta pod górkę Nie będę przecież pod grapę zasuwała na sucho, nie? kurde jak ja dawno nie słyszałem tego słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 26.04.2009 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Kochana,co ja biedna inwestorka innego Skrzata,mam powiedzieć Widok Twego domku rzuca na kolana , pięknie wyglądają słupy i deska okapowa pomalowana tą czereśnią,naprawdę ładny kolor . I masz już okna dachowe,ale powiedz mi gdzie podziało się okno z pokoju nad byłym garażem . Masz je z drugiej strony? Ale mimo to, proszę o więcej zdjęć. I gratuluję postępów na budowie Zapewne róże zasadzone,a jaka to odmiana pnące czy krzaki albo pojedyncze? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 27.04.2009 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Hejka Okna nad garażem jednak nie będzie. Trochę się panowie na mnie wkurzyli, bo musieli łatać dziurę ( wycięta już była ) Stwierdziliśmy, że dajemy jednak okno od północy, nie będziemy cudować. Sopelkiewicz tak uznał. Ok, skoro chce drugą resztę życia włazić do łóżka po mnie albo od nóg, jak do tej pory... Nie mam już siły użerać się... Lada dzień finish, ale ja jestem TAKA zmęczona, że odpadam. Do tego faktury z hurtowni mnie dobiły. A gdzie tu płacić wykonawcy??? Chyba muszę zmienić profesję, bo tam gdzie pracuję w życiu na ten dom nie zarobię Ze zdjęciami problem, aparat je robi ale ni chuchu nie chce "oddać" ich na kompa. Czasem, po jednym dwa... Robota głupiego Co do róży to nie wiem jakie to są, wszystkie 5 zdobycznych z przyjaciółkowego ogrodu. Jak mi je dała, to tak szybko je pakowałam (żeby się nie rozmyśliła ), że zapomniałam spytać jakie to... Jedna wygląda na jakąś wielkokwatowa, jedna to rosa rugosa na 99 % a reszta nie wiem. Zakwitną to się dowiem, i pomyślę gdzie je docelowo posadzić. Na razie zrobiłam tymczasową różana rabatkę za domem. Budowlańcy tam nie dotarli. pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 27.04.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Szkoda,że Twój aparat taki chwiejny emocjonalnie Na faktury nie ma rady,jak przychodzi ten czs trzeba płacić ,niestety Ale taki nasz los inwestorka ,cierpiącego na braki a chcącego budować. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 27.04.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 TAKA zmęczona, że odpadam to moze coś na ochłodęhttp://www.fotoszok.pl/albums/userpics/13651/tez_ci_tego_potrzeba_mala%5B1%5D.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts