madmegs 27.04.2009 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Co do aparatu - poświęciłam dzisiaj dwie i pół godziny i ściągnęłam kilkanaście fotek Właśnie pracuję nad postem. I kto powiedział, że pisanie dziennika jest takie łatwe? Co do faktur - no, ja nie mam pretensji, że muszę je popłacić - w końcu na tym polega kupowanie Chodzi o to, że zanim kupiłam cokolwiek, najpierw poprosiłam o wyliczenie materiałów i wycenę, potem zamawiałam i przygotowywałam na to kasę. A tu się okazuje, że wszystkiego brakło Proforma na dach na 10946 zł. Trzeba dopłacić ze dwa koła. Na rynny zdecydowałam się bo wyszło po wyliczeniu i wytargowaniu 1700. Teraz trzeba dopłacić jeszcze 190 zł. Kominy były kompletne, tylu specjalistów je obliczało, a musiałam dokupić 10 pustaków wentylacyjnych i 4 worki keramzytu :0 . Więźby policzyli tyle i tyle, część została nie wiadomo po co, za to czego innego trzeba było dokupić. I tak ze wszystkim. Mój problem nie polega na tym, że muszę to kupić, bo przecież i tak musiałabym i tak, potrzebne było przecież, tylko na tym, że ja jestem na inwestorskim w tym roku finiszu i mam dość napięty kosztorys. Każdy odchył skutkuje bankructwem lub zadłużeniem ponad miarę I to mnie męczy Ale jak skończę z tym dachem, będę miała przecież sso i mnóstwo czasu na koszenie trawy. I spłacanie długów. Więc spoko. Byle mieć za sobą już ten stres. Logiczne - jak skończą to nie będzie przybywało faktur do zapłacenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 27.04.2009 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Dzięki za powiew :) Przyda się, zwłaszcza na spalone niedzielnym słońcem plecki PS widzę, ze opanowałaś wklejanie fotek Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 27.04.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 miałam dobrego wykładowcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 27.04.2009 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 heheheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 27.04.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Nikt,a tym bardziej ja ,nie mówi,że pisanie dziennika to łatwa sprawa Posta przeczytałam,teraz czekam na zdjęcia,coby te 2,5 godziny nie przeszły bez odzewu Gratuluje i podziwiam za umiejętne obsługiwanie kosiarki Ja bym dobrze nie wiedziała jak ją włączyć ,bo choć ja ze wszi , to takowe urządzenia nigdy mnie nie pociagały i z koszenie musiałoby się odbyć za pomocą ostrej haczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 27.04.2009 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 jest i post ze zdjęciami. Wystarczy looknąć Co to jest "haczka"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 27.04.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Już jestem,zdjęcia super,ucieszyłam oko Kolor słupów jak mówiłam bardzo ładny A co do naturalnego nawozu zza płotu,nie boisz się,że popali Ci rośliny?Wiem,że świeży nawóz zawiera w sobie zbyt dużo kwasów,czy czegoś tam i moze popalić. Najlepiej gdy jest sezonowany,a jeśli nie masz to włóż pare placków do jakiegoś pojemnika zalej wodą i po kilku dniach możesz chyba podlewać bez obawy. Co prawda nie jestem ogrodnikiem i nie znam się za bardzo,ale lepiej spytaj się kogoś kto się zna,bo szkoda popalonych róż aha zapomniałabym ,zasługujesz na pochwały za trud i szczere chęci zaspokojenia ciekawości niektórych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 27.04.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 jest i post ze zdjęciami. Wystarczy looknąć Co to jest "haczka"? Haczka służy do usuwania chwastów,spulchniania ziemii,słyszałam też inne nazwy np. gracka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 27.04.2009 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 heheh, dzięki Ci dobry człowieku za miłe słowo Co do nawozu - też tak sądziłam, ale okazuje się że żrące jest kurze i świńskie. Krowie nie bardzo, poza tym ja to na górę na ziemię położyłam - troszkę, jak w końcu popada to tylko troszkę przesiąknie. Mam nadzieję że będzie dobrze. W zasadzie, tak na oko to taka przemielona trawa jest pozdrówki M. PS jakby się człowiek nie starał i tak do gównianych tematów wróci, hyhy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klara1980 28.04.2009 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 hej! Magda, tak masz na imię? Mam pytanie, pewnie gdzieś napisałaś, ale nie mam na razie czasu czytać całego twojego dziennika , a szkoda, napisz mi proszę ile cegieł podwyższyłaś ściankę kolankową? Dach masz piękny Pozdrawiam Klara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 28.04.2009 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Hej Klara ( tak masz na imię? Jeśli tak to ślicznie ) Miło Cię u mnie gościć Moja ściana kolankowa to 4 pustaki od stropu. Wieńca nie robiłam. Więc ma dokładnie 100 cm wysokości. Na to poszła murłata 14 cm. Mam nadzieję, że pomogłam pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klara1980 28.04.2009 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Dzięki za odpowiedź, na razie zbieram informacje. A na imie mi Ania, ale zwa mnie Klara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 28.04.2009 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 28.04.2009 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Kto ma ochotę pogadać przy pyfku http://piwa.pl/i/kufel.jpg Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 28.04.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 zaproszenie aktualne ,wpadłam na chwilę przelotem .co słychać dobra duszko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 28.04.2009 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 a suuuper Dach mam prawie gotowy :) I powiem Ci w tajemnicy że jak dla mnie jest cuuudny. Piękniejszy niż wczoraj na przykład Jakie piwko lubisz? jasne, ciemne? Z sokiem? Mówisz - masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 28.04.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 jasne z pepsi proporcja 50/50 tzw diesel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 28.04.2009 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Też takie lubię No to zdrówko! Za nasze dachy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 28.04.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 dobra, za Twój,jak mój będzie gotowy,będziemy miały okazję wypić za mój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 28.04.2009 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 umowa stoi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts