Klara1980 29.04.2009 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 ja tez chce piwko, ja też chce! Ale nie mam dacha działki jeszcze tak do końca nie mam! ale ja chce piwak z wami! Ja poprostu wypije za wasze dachy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 29.04.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 dobry wieczór ,i jak tam zdjęcia zgrane na pena ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 29.04.2009 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 ja tez chce piwko, ja też chce! Ale nie mam dacha działki jeszcze tak do końca nie mam! ale ja chce piwak z wami! Ja poprostu wypije za wasze dachy! Pij Stawiam, a co mi tam http://files.alfaomega.webnode.com/200000551-e84deea41a/piwo.jpg Za dachy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 29.04.2009 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 dobry wieczór ,i jak tam zdjęcia zgrane na pena ? Nie zgrane W pracy też się nie da. Muszę zakupić urządzenie co z jednej strony wkłada się do niego kartę SD a z drugiej ma wyjście usb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 29.04.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 niedobrze kolejne wydatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 29.04.2009 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 No Napisałam tam coś w dzienniku. Wybacz Asia, padam na twarz. Dobranoc. buziaki M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 29.04.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 dobranoc,miłych snów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 02.05.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Grill z pożyczkodawcą od Robena udany ? A że się tak tendencyjnie zapytam, zdjęcia porobione są? Wiem,rozumiem,zdaje sobie sprawę,iż zaznaczyłaś,że zdjęcia mogą być i w niedzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 03.05.2009 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Grill udany, a jakże Słoneczko kiełbaski i wogóle Zdjęć nie ma, bo święto państwowe jest i przepisy nie pozwalają sklepom pracować. Urządzenie zatem nie kupione i fotek niet Spróbuję zakupić jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 03.05.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Aby na pewno,ja pojutrze wyjeżdzam,wracam w niedzielę. Jadę na budowę ,ekipa jutro do nas wraca . W końcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 03.05.2009 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Asia, zatem powodzenia , samych pozytywnych emocji i słoneczka. Czekam na relację i zdjęćka buziaki M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 03.05.2009 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 a, jeszcze jedno... Tak bardzo chciałabym się podzielić moja radością... Ale nie mam tych p...przonych fotek, na poparcie faktów Asia. Zobaczysz jakie to cudowne uczucie mieć sso. Zanim ja odzyskam te fotki, Ty będziesz miała gotowe i RAZEM będziemy świętować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 03.05.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 I Ty się nie chwalisz Gratuluję SSO http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/urodziny25.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 03.05.2009 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 No chwalę się Właśnie wyrwałam aparatowi z trzewi JEDNO zdjęcie :0 , więc wpisałam do Dziennika... Asiu, bardzo dziękuję za gratulacje, dziękuję Ci za to, że byłaś tu ze mną dotąd, wspierając mnie i będziesz nadal, mam nadzieję Trzymam kciuki za Twój domek Obyś była równie szczęśliwa, jak ja od czterech dni buziaki M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 03.05.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Madzia dawno nie widziałam piękniejszego widoku Mam pytanie, czy wiesz może jak u Ciebie łączono membranę z kalenicą ? Bo ja już nie wiem - znalazłam jedna opinię,że błędem jest przerzucanie membrany przez kalenicę.Gdyż zamykamy kanały wentylacyjne i powietrze nie może swobodnie przepływać pod pokryciem. Należy ostatni pas ułożyć kilka cm poniżej kalenicy -druga opinia Kalenice powinny przykrywac minimalnie dwie warstwy membrany. Pasma membrany powinny byc przełoone przez kalenice i zachodzic na przeciwna strone dachu na min. 20 cm. Jeeli nie jest moliwe wykonanie takiego zakładu mona połoyc na kalenicy dodatkowy pas membrany. Przy takiej opcji, do liczby metrów naley dodac długosc kalenicy pomnoona przez 1.5. I bądź tu mądra Podpowiedz ,jeśli pamiętasz co robili Twoi specjaliści z membraną i kalenicą, bo na zdjęciach nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 03.05.2009 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 U mnie opcja druga. Bo wentylować się dach ma między membraną a dachówką a nie w ociepleniu. Od przepuszczania pary z domu jest membrana. A przerwa w membranie to woda w ociepleniu. Dla wentylacji przestrzeni pod dachem ( pod dachówką ) w kalenicy, również w tych 4 skośnych ) idzie dodatkowa łata (wyżej niż dachówka ) na niej jest ta taśma typu "opti roll" ( taśma wentylacyjna kalenicy ) i dopiero gąsiory. I tam się wentyluje przestrzeń między dachówką a membraną. Powietrze wchodzi dołem pod okapem tzw wróblówką ( grzebień okapowy ) a wychodzi pod gąsiorami. Dodatkowo mocuje się dachówki wentylacyjne w strategicznych miejscach ( u mnie akurat nad oknami i na każdej połaci pod szczytem ) aby ciąg wentylacyjny nie był zaburzony. Tak mi się wydaje. Mam nadzieję, że się nie mylę ani ja ani moi wykonawcy. Producenci membran też sugerują w instrukcjach takie wykonanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 03.05.2009 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Asia, zastanawiam się nad ociepleniem mojego fundamentu. Widziałam u Ciebie, ze nie ocieplałaś styropianem fundamentu. Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcz 03.05.2009 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Gratuluję SSO! Dom się dobrze prezentuje. To co, znowu się ścigamy? Humus chyba jednego dnia zdejmowaliśmy. Moi istalatorzy póki co trochę nieruchawi, więc możemy spotkać się także na finiszu A w ogóle obmurowanie więźby to fajna sprawa. Nasi murarze nawet mieli to w umowie, ale się wykpili i nie zrobili. Majster tłumaczył się, że nie wie jak, że się nie da, blablabla - ściemniał jak zawsze. Musiałem potem deskami dziury zabijać aby wichry i wróbelki alarmu nie załączały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 04.05.2009 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 a, jeszcze jedno... Tak bardzo chciałabym się podzielić moja radością... Ale nie mam tych p...przonych fotek, na poparcie faktów ....... nic nie szkodzi, że na razie brak fotek Gratki za SSO :) i dalej do przodu w kolejnych pracach!!....trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 04.05.2009 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Asia, zastanawiam się nad ociepleniem mojego fundamentu. Widziałam u Ciebie, ze nie ocieplałaś styropianem fundamentu. Dlaczego? Bo u nas ściana fundamentowa ma 38cm grubości , a ocieplanie ściany fundamentowej ma sens,gdy ma standartową grubość 24cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts