kamlotek 10.09.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 jak wchodzisz będziesz miała półki po lewej i prawej i coś pod oknem, tak? zgadza się półki po lewej i prawej,z jednej strony na słoiki,z drugiej na agd i pierdółki oraz moje materklasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 10.09.2009 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 a co, pochwalę się Takie sobie róże posadziłam: http://www.ogrodnik.net.pl/sklep/images/fairy%20rosa.JPG The Fairy http://www.living-gardens.com/Images/RosaWesterland-lg.jpg Westerland http://www.gardensandplants.com/images/plants/Rosa%20Mirato.jpg Mirato http://www.roses.webhost.pl/wp-content/gallery/woobel/new-dawn.jpg New Dawn http://www.roses.webhost.pl/wp-content/gallery/puchowska/hokuspokusjpg-puchowska.jpg Hocus Pocus http://www.mooseyscountrygarden.com/rose-garden/othello-rose.jpg Othello Autsina i http://www.rosarium.com.pl/duze/Elmshorn1.jpg Elmhorn. Oczywiście to są zdjęcia z netu (mam nadzieję, że nie naruszyłam niczyich praw ) bo moje wszystkie na razie wyglądają mniej więcej tak : http://freenet-homepage.de/liliw3/roze/INS1B.jpg Ale nie tracę nadziei, że w przyszłym roku urosną chociaż w połowie tak piękne jak na zdjęciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 10.09.2009 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 jak wchodzisz będziesz miała półki po lewej i prawej i coś pod oknem, tak? zgadza się półki po lewej i prawej,z jednej strony na słoiki,z drugiej na agd i pierdółki oraz moje materklasy co to są materklasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 10.09.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 ta hokus-pokus mnie rozłożyła,piękna jest,a Westerllandowi też niczego nie brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 10.09.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 jak wchodzisz będziesz miała półki po lewej i prawej i coś pod oknem, tak? zgadza się półki po lewej i prawej,z jednej strony na słoiki,z drugiej na agd i pierdółki oraz moje materklasy co to są materklasy? pierdółki,duperele,rzeczy które dawno powinny być na śmietniku,a nie potrafimy się z nimi rozstać,bo a nóż do czegoś się przydadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 10.09.2009 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Mówię Ci, jak jestem u mojej przyjaciółki to jak głupia z wywieszonym ozorem latam i napawam się urodą tych róż. I zapachem Chociaż nie wszystkie pachną. Ale nie można mieć przecież wszystkiego. Nie chcę wymówić w czarną godzinę, ale już widzę te tabuny mszyc ściągających z całej wsi do moich pupilek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 10.09.2009 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 jak wchodzisz będziesz miała półki po lewej i prawej i coś pod oknem, tak? zgadza się półki po lewej i prawej,z jednej strony na słoiki,z drugiej na agd i pierdółki oraz moje materklasy co to są materklasy? pierdółki,duperele,rzeczy które dawno powinny być na śmietniku,a nie potrafimy się z nimi rozstać,bo a nóż do czegoś się przydadzą Och to coś dla mnie! Mój dom cały się składa z materklasów,( czy materklas? ) Skąd wogóle ta nazwa? Podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 10.09.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Nie chcę wymówić w czarną godzinę, ale już widzę te tabuny mszyc ściągających z całej wsi do moich pupilek A Ty juz musisz z takim czarnym scenariuszem wyjezdzać zadne tam mszyce sie u Ciebie nie zjawią bo nie mają prawa róże piękne , cudne . U Ciebie jeszcze piękniejsze wyrosną a mszyce sio sio... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 10.09.2009 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Dobra, dosyć na dzisiaj. Jak to mówią: koniec miłości, majtki na doopę Idę spać, nie mogę tak codzień zarywać nocek Jutro prackowo, ciężkie i długie Za to wkrótce sobota Kolorowych snów M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 10.09.2009 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Nie chcę wymówić w czarną godzinę, ale już widzę te tabuny mszyc ściągających z całej wsi do moich pupilek A Ty juz musisz z takim czarnym scenariuszem wyjezdzać zadne tam mszyce sie u Ciebie nie zjawią bo nie mają prawa róże piękne , cudne . U Ciebie jeszcze piękniejsze wyrosną a mszyce sio sio... Trzymam Cię za słowo Dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 10.09.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Kolorowych snów M. Miłej Nocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 10.09.2009 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Aaaa, jeszcze rododendrona sobie za tamtego ukradzionego posadziłam. Mam nadzieję, że nie dostanie nóg teraz to już naprawdę daję Wam buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 10.09.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 słodkich ,różanych snów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 11.09.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 wigwam super dzieci pewnie były szczęsliwe A z ziemią to tak jest ze ty masz gline na działce a u mnie znowu jest sam piasek i tak zle i tak niedobrze i wez tu babie dogodz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 11.09.2009 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 no właśnie. Nie sposób nam dogodzić Właśnie, w oczekiwanie na ściąganie się zdjęć, czytam Twój dziennik. Jestem dopiero na 3 stronie ale już mnie wciągnęło! Co do Twoich obaw o pracy tam (w IRL) i budowie tu w RP - to najwięcej antagonistów Polaków jest za granicą. To Polacy właśnie Smutne to i przykre Mam nadzieję, że już się tym nie przejmujesz. Największą wadą naszego narodu jest to że zawiścimy innym - sukcesu szczęścia powodzenia. Ja taka nie jestem i często jest mi z tego powodu wstyd i przykro. Część mojej rodziny i wielu moich przyjaciół mieszka po całym świecie. Jeśli tylko jest im tam dobrze, jeśli są zadowoleni - to ja tez Jak mają na imię Twoje bliźniaczki? ( może jest o tym na późniejszych stronach, ale jeszcze nie doszłam ) Wychować "przez kalkę" dwójkę - top jest wyczyn! Podziwiam i gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 11.09.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Jak mają na imię Twoje bliźniaczki? ( może jest o tym na późniejszych stronach, ale jeszcze nie doszłam ) Wychować "przez kalkę" dwójkę - top jest wyczyn! Podziwiam i gratuluję Pamela i Nikola zawsze powiadam ze co dwie to nie jedna !!! na początku było trudno ale potem to juz trening czyni mistrza Aco do dziennika to duzo tez tam pogaduszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 11.09.2009 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Pam i Niki? Ślicznie No tak dużo pogaduszek, ale to tez wciąga Tyle że w śledzeniu postępów budowy rozprasza. Domek piękny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 14.09.2009 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 W końcu nadszedł ten dzień i się doczekałam Uzupełniłaś dziennik Nie zazdroszczę Ci rozkopanej działki,my 2 tygodnie temu zakończylismy temat wybebeszonej dzialłki wzdłuż i wszerz Nie wiem Madzia, co prawda czy szambo też się uszczelnia,żeby nie przeciekało? My mamy 4 kręgi do wody deszczowej i jak stoi woda w kręgach to na wysokości wody na zewnątrz nich i dobrze nie wiadomo,czy to woda z kręgów przecieka na zewnątrz? Czy też woda z zewnatrz przecieka do kręgów? W każdym bądź razie dowiedzieliśmy się,ze najlepszym sposobem jest uszczelnić kręgami mchem .Podobno mech uszczelni łączenia między kręgami i z czasem nic przez nie nie przecieknie. Dla nas jest zapóźno,kręgi w ziemi i za cholerę już nie wykopię ich Nadmiar wody jest odprowadzony z studni,więc mam nadzieję,że będzie ok. Jak później zrzucę w domu zdjęcia to prześlę Ci(jeśli chcesz zdjęcie z bednarką) pozdrawiam gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 14.09.2009 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 zajebiaszczy ten wigwan!! dzieci kopia a mamuśka robi zdjęcia ...hehhe dobre a tak poważnie to działkę masz nieźle przekopaną w sensie roboty w ziemi i przekopaną w sensie problemów, choć jak to z budową bywa problemów nie ominie się a wierzę że poradzicie sobie z tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 14.09.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Witam No proszę i Sopelkiewicz jaki robotny i Sopelkiewiczowa kosi i kosi A te wykopy to faktycznie nie małe Oczko wodne będzie ładne, a komary to i w szkalnce wody się wylęgną Niech ma chłopinka rybki i zajęcie Muszę napisać, że róże są PIKNE Ja tez mam glinę, tutaj nie mamy ogrodzenia, jedna różę mi połamano -kulistą różową, została biała... Nie kupowałam żadnej ziemi, ale jeszcze zmieściłam się w czasie, aby zakupić ten nawóz do róż w granulkach i raz lub dwa razy udało mi się ja podsypać. Postanowiłam, że teraz gdy tylko przekwitnie wykopię i wsadzę w donicę, aby ona ocalała... A ta kwitnie i kwitnie -nawet teraz ma jeszcze pączki Zaś płatki aż są różówo -białe. Pojawiły się na niej szkodniki w lecie, ale miałam płyn na przędziorki, który zakupiłam do lili na balkonie, szkodniki zniknęły, a ta kwitnie jak szalona... A sama glina jest... Ba nawet zapomniałam raz uciąć dzikie pędy obok. Co wracaliśmy z budowy i obok przechodziłam miałam wrócić z sekatorem Aż raz Misiek nogą je złamał... Oczywiście ją zabiorę, jak będzie ogrodzenie. Jeszcze kilka dokupię sobie z czasem tych kulistych - z 2-3 -y. A tak podobają mi się takie jak Twoje. Raz widziałam jak przed domkiem wzdłuż kostki brukowej prowadzącej do domu rosły rózne kolory róz -ale super to wyglądało Ja uwielbiam kwiaty, które kwitną... Rododendrony też., mieczyki, liliowate itp. Ale u mnie najpierw musimy dokończyć domek, wyrównać teren -a to za rok (może z tym terenem) Ładne te Twoje róze... drogie te róze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts