madmegs 15.09.2009 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 W końcu nadszedł ten dzień i się doczekałam Uzupełniłaś dziennik Nie zazdroszczę Ci rozkopanej działki,my 2 tygodnie temu zakończylismy temat wybebeszonej dzialłki wzdłuż i wszerz Nie wiem Madzia, co prawda czy szambo też się uszczelnia,żeby nie przeciekało? My mamy 4 kręgi do wody deszczowej i jak stoi woda w kręgach to na wysokości wody na zewnątrz nich i dobrze nie wiadomo,czy to woda z kręgów przecieka na zewnątrz? Czy też woda z zewnatrz przecieka do kręgów? W każdym bądź razie dowiedzieliśmy się,ze najlepszym sposobem jest uszczelnić kręgami mchem .Podobno mech uszczelni łączenia między kręgami i z czasem nic przez nie nie przecieknie. Dla nas jest zapóźno,kręgi w ziemi i za cholerę już nie wykopię ich Nadmiar wody jest odprowadzony z studni,więc mam nadzieję,że będzie ok. Jak później zrzucę w domu zdjęcia to prześlę Ci(jeśli chcesz zdjęcie z bednarką) pozdrawiam gorąco Działka - obraz nędzy i rozpaczy. A było już tak ładnie i zielono Kręgów do wody deszczowej nie musisz uszczelniać. Tym bardziej że masz odprowadzenie nadmiaru. Natomiast szambo z kręgów trzeba szczelnie specjalnym klejem (o mchu nic nie wiem ) łączenia kręgó pokleić, zalać dno betonem i wszystko od środka dwukrotnie smołą wysmarować. Z zewnątrz też ( ale to przed zakopaniem ) Zdjęcia bednarki i reszty uprzejmie poproszę buziaki M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 15.09.2009 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 zajebiaszczy ten wigwan!! dzieci kopia a mamuśka robi zdjęcia ...hehhe dobre no, porządek musi być! a tak poważnie to działkę masz nieźle przekopaną w sensie roboty w ziemi i przekopaną w sensie problemów, choć jak to z budową bywa problemów nie ominie się a wierzę że poradzicie sobie z tym. Idzie ku lepszemu. Powoli ogarniamy tą kuwetę (jak w tym kawale: idą dwa koty przez Saharę, idą i idą, idą i idą. W pewnym momencie jeden kot przystaje i mówi zdziwiony do drugiego: Stary, nie ogarniam tej kuwety! :0 ) pozdróweczki M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 15.09.2009 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Witam No proszę i Sopelkiewicz jaki robotny i Sopelkiewiczowa kosi i kosi A te wykopy to faktycznie nie małe Oczko wodne będzie ładne, a komary to i w szkalnce wody się wylęgną Niech ma chłopinka rybki i zajęcie hm... no niech ma... staw jest już całkiem zielony... Ciekawe kto to będzie czyścił. Bo małżonek twierdzi, że tak ma być, taki urok dzikiego oczka Znaczy się że nie ma zamiaru tego czyścić... Muszę napisać, że róże są PIKNE Ja tez mam glinę, tutaj nie mamy ogrodzenia, jedna różę mi połamano -kulistą różową, została biała... Nie kupowałam żadnej ziemi, ale jeszcze zmieściłam się w czasie, aby zakupić ten nawóz do róż w granulkach i raz lub dwa razy udało mi się ja podsypać. Postanowiłam, że teraz gdy tylko przekwitnie wykopię i wsadzę w donicę, aby ona ocalała... A ta kwitnie i kwitnie -nawet teraz ma jeszcze pączki Zaś płatki aż są różówo -białe. Pojawiły się na niej szkodniki w lecie, ale miałam płyn na przędziorki, który zakupiłam do lili na balkonie, szkodniki zniknęły, a ta kwitnie jak szalona... A sama glina jest... Ba nawet zapomniałam raz uciąć dzikie pędy obok. Co wracaliśmy z budowy i obok przechodziłam miałam wrócić z sekatorem Aż raz Misiek nogą je złamał... Oczywiście ją zabiorę, jak będzie ogrodzenie. Jeszcze kilka dokupię sobie z czasem tych kulistych - z 2-3 -y. A tak podobają mi się takie jak Twoje. Raz widziałam jak przed domkiem wzdłuż kostki brukowej prowadzącej do domu rosły rózne kolory róz -ale super to wyglądało Ja uwielbiam kwiaty, które kwitną... Rododendrony też., mieczyki, liliowate itp. Ale u mnie najpierw musimy dokończyć domek, wyrównać teren -a to za rok (może z tym terenem) Ładne te Twoje róze... drogie te róze? Mam fioła na punkcie róż Piszesz, że moje pikne chyba nie doczytałaś. Te pikne to ze zdjęć z netu. Moje marne, kikutowate i w większości porządnie zeżarte przez zarazę Mam tylko nadzieję, ze jakimś cudem w przyszłym roku wypięknieją Najlepiej tak same z siebie A róże nie takie drogie Średnio po 7 zł Te kikuty. Bo jak chcesz kwitnące w donicy to 25 zł pozdrawiam cieplutko M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 15.09.2009 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Tych, którzy nie śpią zapraszam na kieliszeczek różowego winka z winogron White Zinfandel: http://www.winedrop.co.uk/asps/uploads/big/367-1.jpg pycha do tego jakiś serek? http://www.istockphoto.com/file_thumbview_approve/4303482/2/istockphoto_4303482-cheese-and-grapes.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 15.09.2009 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Nie ma chętnych? No to chyba trzeba będzie przełożyć na inny raz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 16.09.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 spóźniłam się pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 17.09.2009 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 jak żuraw i czapla... Teraz ja jestem, a nikogo nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 17.09.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 jak żuraw i czapla... Teraz ja jestem, a nikogo nie ma Helloooooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 17.09.2009 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 helo Jak się masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 17.09.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 u mnie spoko wpadłam na fm ale wszystkie laseczki juz sie zmyły lu lu spać a wczesniej to buszowały tu ze ho ho co tam u Ciebie słychać ? jak tam twoje różyczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 17.09.2009 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 różyczki zakopane na zimę poczekamy do wiosny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 17.09.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 to co teraz porabiasz w swoim ogrodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 17.09.2009 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 już nic. Trawa skoszona, reszta zasypana świeżą ziemią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 17.09.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 co tam w pracy chyba nie dajesz sobie w kasze dmuchać ??? chyba wszystkie kobitki tak mają ze gdy tylko zaczynają budowe domu to stają się takie waleczne ze szok. hm hm ..no cóż trzeba dbac i walczyć o swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 17.09.2009 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Nie daję sobie dmuchać w kaszę Ale fakt, ciężki żywot kobiety budujacej... pozdrówki, czas spać, jutro od nowa arbait Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 27.09.2009 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Nu..nu... Zajrzałam do dziennika a tutaj niespodzianka... ładnie działeczka wyrówna i nawet zadek mężusia pracującego widać Kurcze chłopina się natyra... a weszłam sprawdzić, czy może pochwalisz nam się tymi pasemkami u siebie... Róże kochana odżyją na wiosnę, tylko kup sobie ten nawóz ale w granulkach... Ja jestem w szoku...znowu moja róza ma pąki... Co chę ja wykopać, wsadzić do donicy -bo kolejną mi połamnie ktoś, a chcę ją zabrać jednak kiedys ze sobą... to ta kwitnie i kwitnie a tylko 2 razy bodajże udało mi się ją nawieźć tymi granulkami -albo raz ... A rośnie w ziemi -gliniastej To jak tam z tymi wykopami? Podjazdem? Już zrobione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 27.09.2009 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Nu..nu... Zajrzałam do dziennika a tutaj niespodzianka... ładnie działeczka wyrówna i nawet zadek mężusia pracującego widać Kurcze chłopina się natyra... a weszłam sprawdzić, czy może pochwalisz nam się tymi pasemkami u siebie... Róże kochana odżyją na wiosnę, tylko kup sobie ten nawóz ale w granulkach... Ja jestem w szoku...znowu moja róza ma pąki... Co chę ja wykopać, wsadzić do donicy -bo kolejną mi połamnie ktoś, a chcę ją zabrać jednak kiedyś ze sobą... to ta kwitnie i kwitnie a tylko 2 razy bodajże udało mi się ją nawieźć tymi granulkami -albo raz ... A rośnie w ziemi -gliniastej To jak tam z tymi wykopami? Podjazdem? Już zrobione? Podjazd zrobiony, nie nasypany i nie utwardzony ( na to jeszcze czas) ale wjechać się da Pasemkami się nie pochwale, no chyba że ojparatu się dorwę hyhyhy Zdjęciowe budowlane zaległości mam okropne, że hej, nie wypada i tu szaleć ze zdjęciami hairów, jak odłogiem fotki dziłaki leżą buziaczki dla Ciebie i tych co tu czasem zaglądają M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 27.09.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 buziaczki dla Ciebie i tych co tu czasem zaglądają M. a zaglądają zaglądają ...i podziwiają ps. a zadek niczego sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 27.09.2009 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 buziaczki dla Ciebie i tych co tu czasem zaglądają M. a zaglądają zaglądają ...i podziwiają ps. a zadek niczego sobie Sopelkiewicza zadek? A nie narzekam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 27.09.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Sopelkiewicza zadek? A nie narzekam... dobry, jędrny zadek to podstawa a jak nie narzekasz to tylko chwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts