AGP 30.09.2009 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Mamy kilka pytaniń odnośnie odwodnienia. Jak głęboko są u was wody gruntowe? ile dryn ma wasza studnia chłonna? My niedługo zaczynamy fundameny i od razu chcemy zrobić wokół nich drenaż. PS. macie piękna okolicę Witam serdecznie w moich skromnych i nieco szalonych progach Odpowiedzi: nie mam pojęcia jak głęboko są wody gruntowe. W studni (normalnej) mamy źródło na głębokości 4,5 m. Studnia chłonna ma 2 kregi czyli 1 metr i ciągle jest pełna. My mamay gline i nic głębiej nie wsiąka. Dlatego puścimy rurę do rowu od studni chłonnej. Jak studnia jest na pischu albo co to lepiej zapewne chłonie. U nas jest spadek na dzialce. Deny mamy wokół fundamentu (opaskowe) na głębokości zalanych ław. pozdrawiam i życzę poowdzenia M. U nas też jest glina na 120cm. Zastanawiam sie gdzie odprowadzić wodę ;( Rozmyślam właśnie nad opaską wokół budynku i własnie płytka studnia chłonna Ale pewnie przebijemy glinę aby woda miała gdzie wsiąkać. Wody gruntowe ś ana ok 1,5 -1,7m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 01.10.2009 22:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Mamy kilka pytaniń odnośnie odwodnienia. Jak głęboko są u was wody gruntowe? ile dryn ma wasza studnia chłonna? My niedługo zaczynamy fundameny i od razu chcemy zrobić wokół nich drenaż. PS. macie piękna okolicę Witam serdecznie w moich skromnych i nieco szalonych progach Odpowiedzi: nie mam pojęcia jak głęboko są wody gruntowe. W studni (normalnej) mamy źródło na głębokości 4,5 m. Studnia chłonna ma 2 kregi czyli 1 metr i ciągle jest pełna. My mamay gline i nic głębiej nie wsiąka. Dlatego puścimy rurę do rowu od studni chłonnej. Jak studnia jest na pischu albo co to lepiej zapewne chłonie. U nas jest spadek na dzialce. Deny mamy wokół fundamentu (opaskowe) na głębokości zalanych ław. pozdrawiam i życzę powodzenia M. U nas też jest glina na 120cm. Zastanawiam sie gdzie odprowadzić wodę ;( Rozmyślam właśnie nad opaską wokół budynku i własnie płytka studnia chłonna Ale pewnie przebijemy glinę aby woda miała gdzie wsiąkać. Wody gruntowe ś ana ok 1,5 -1,7m AGP przypadkiem dowiedziałam się, że Twój post to tysięczna odpowiedź w moich komentarzach Nie żebym była fanką statystyki, ale okrągła liczba robi wrażenie pozdrawiam cieplutko M. PS To chyba jakaś nagroda się należy? Tort czekoladowy może być? http://ugotuj.to/im/6/3194/z3194086M.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 02.10.2009 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 ..... AGP przypadkiem dowiedziałam się, że Twój post to tysięczna odpowiedź w moich komentarzach ...... jak to przypadkiem dowiedziałaś się?? ja tez może bym torciki wręczał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 02.10.2009 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 hejka. No przypadkiem Bo szukając czegoś innego na stronie głównej FM zobaczyłam siebie :0 było : komentarze, autor madmegs ilość odpowiedzi: 1000. Równiutkie. No to poleciałam na swoją stronę i tam się okazało czyj to jest ten ostatni post Dla wyjasnienia dodam, że ja nigdy nie wchodzę na swoją, ani zaprzyjaxcnioną stronę ze strony głównej, tylko ze swoich "ulubionych" lub od jednego linka w dzienniku do drugiego... buziak M. PS u Ciebie jest na przykład tak : Komentarze do dziennika naLeśnika [ Idź do strony: 1 ... 14, 15, 16 ] odpowiedzi: 918 autor: naLeśnik wyswietleń: 9371 ostatnie: Czw, 1 Październik 2009 10:10 odwiedzający kamlotek Szykuj przepisy na torciki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 02.10.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 AGP przypadkiem dowiedziałam się, że Twój post to tysięczna odpowiedź w moich komentarzach Nie żebym była fanką statystyki, ale okrągła liczba robi wrażenie pozdrawiam cieplutko M. PS To chyba jakaś nagroda się należy? Tort czekoladowy może być? http://ugotuj.to/im/6/3194/z3194086M.jpg Tort - rewelacja! Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 04.10.2009 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 wszyscy śpią? Sezon budowlany w pełni a Wy tak po cichu siedzicie? Dla tych co jednak nie śpią, tylko się ukrywają rzucam w eter temat: co sądzicie o tych wszystkich bajerach do okien: 1) klamka od zewnątrz i blokada do drzwi balkonowych 2) balkonowe otwieralno-uchylne - za i przeciw 3) kolor dwu - czy jednostronnie? 4) drzwi pcv z paneli ( system taki jak okna ) czy drewniane? 5) rolety zewnętrzne (tzw antywłamaniowe) zalety i wady, jaki kolor, z napędem czy na ręczniaka ? 6) parapety wewnętrzne od razu czy po tynkach? odpowiedzi, sugestie i komentarze mile widziane pozdrówki 4all M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 04.10.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 GRATULACJE AWANSU ELITA FORUM... http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14515/impra8.gif http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14515/impra6.gifhttp://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14515/impra10.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 04.10.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 co sądzicie o tych wszystkich bajerach do okien:[/b][/size] 1) klamka od zewnątrz i blokada do drzwi balkonowych 2) balkonowe otwieralno-uchylne - za i przeciw 3) kolor dwu - czy jednostronnie? 4) drzwi pcv z paneli ( system taki jak okna ) czy drewniane? 5) rolety zewnętrzne (tzw antywłamaniowe) zalety i wady, jaki kolor, z napędem czy na ręczniaka ? 6) parapety wewnętrzne od razu czy po tynkach? 1) klamke na zewnątrz i blokadę to i ja przewiduję, bo do garazu kiedys nie mam zamiaru biegać dookoła domu 2) Oko stałe -trzecie ok, drzwi raczej nie... dlatego, że nie mam jakos przekonania, po problemach z drzwiami u znajomej... 3) Ja osobiście rozglądałam się za obustronnym kolorem... 4) ja wybieram okna PCV, ale gdybym posiadała wieksza pulę guldenów budowlanych to wybrałabym drewniane 5) co do rolet nie wiem - bo nie kupuje - kolor dobierają często do koloru ram okien... ale gdybym wybierała, to z napędem 6) parapety mozna montować i przed i po.... (jeścio ni mom ), ale trzeba przemysleć co i jak, aby potem nie kuć, duzo osób robi po... Uciekam, bo znowu mi cuś zimno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 04.10.2009 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Dziękuję za gratulacje i rady Jedne przyjemne, drugie bezcenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 05.10.2009 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 ....co sądzicie o tych wszystkich bajerach do okien:[/b][/size] 1) klamka od zewnątrz i blokada do drzwi balkonowych 2) balkonowe otwieralno-uchylne - za i przeciw 3) kolor dwu - czy jednostronnie? 4) drzwi pcv z paneli ( system taki jak okna ) czy drewniane? 5) rolety zewnętrzne (tzw antywłamaniowe) zalety i wady, jaki kolor, z napędem czy na ręczniaka ? 6) parapety wewnętrzne od razu czy po tynkach?..... 1. b.dobre rozwiązanie ja niestety tak nie mam 2. tak mam ale co do uzyteczności nie wypowiem sie bo jeszcze nie sprawdzone 3. to tylko od Ciebie zależy, ja mam obustronny 4. tu nie rozumiem za bardzo jakie drzwi z PCV?? 5. rolety zewnętrzne na tak ale czy są one antywłamaniowe?? ...ja mam zwykłe, napęd świetna sprawa 6. montowałem po tynkach dobra kątówka i bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 05.10.2009 05:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Hejka o poranku Dzięki za odpowiedź odnośnie pktu 4) o wejściowe mi chodzi drzwi. Co by je firma od okien wykonała technika profili okiennych. Odnośnie parapetów po tynkach, nie trzeba potem gipsować za wiele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 05.10.2009 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Odnośnie parapetów po tynkach, nie trzeba potem gipsować za wiele? będziesz miała gipsowe tynki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 05.10.2009 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 no właśnie chyba tak i boję się że potem będa ślady po gipsowaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 05.10.2009 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 jeśli tynki gipsowe to ja bym w ogóle się nie zastanawiał spokojnie zamaskujesz tak że nawet śladu nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 05.10.2009 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 no właśnie chyba tak i boję się że potem będa ślady po gipsowaniu... bedzie dobrze U nas parapety obsadzane i po tynkach i po gipsowaniu. Fakt, że mąż sam obsadzał więc starał sie nie nabroić zbyt mocno. Wystarczyło jeszcze raz przygipsować koło parapetów i juz. Lepiej według mnie parapety po tynkach. Jeśli byłyby przed to łatwo można je zachlapać i nie tak łatwo wyczyścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 05.10.2009 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 hmmm... no właśnie mi chodzi o to, że ja po wytynkowaniu wnętrza nie chce juz gipsować ścian wogóle. A jak będą dziury wokół parapetów i załatam je gipsem, to bedzie chyba różnica w fakturze ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 05.10.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 gratuluję ELITY FORUMhttp://www.fotoszok.pl/albums/userpics/13651/normal_zl_szampan%5B1%5D.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 05.10.2009 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Dziękuję To taki awans za kłapanie jadaczką na lewo i prawo hyhyhy To teraz mozemy pogadać jak równy z równym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 05.10.2009 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 świetnie się czyta, super opisy,... cale 3strony ,ale najbardziej się uśmiałam jak na 1stronie wyliczyłaś ze 30pkt..co to do zrobienia jest....no i te 112schodki... świetna dachówka!!!- tzn. duzo rzeczy macie super, ale odnoszę się do dachówki bo taka też miała być u nas.., ale poszla na dno z kosztorysem................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 05.10.2009 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Dziękuję To taki awans za kłapanie jadaczką na lewo i prawo hyhyhy To teraz mozemy pogadać jak równy z równym? powiem,że mi daleko do Ciebie nie nadążam za Tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts