kropecka 18.09.2008 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 i tak masz dobrze, bo przerwę masz z powodu pogody. U mnie już 3 tygodnie fundamenty sie robia a ekipe widzialam ostatni raz ponad tydzien temu i nie spieszy im sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 18.09.2008 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 hej Marta! Jeśli czytałaś mój dziennik "od deski do deski" to wiesz, że u mnie wytyczyli fundamenty 17 lipca, a kopali 24, czyli dokładnie tydzień później. Ale prawdziwą polkę z przytupem miałam w okresie od 24 lipca do 4 sierpnia - całe 11 dni udręki i użerania się, zanim łaskawcy dotarli na budowę. O przerwach w pracy później nie wspominam... No, ale nie o licytowanie sie tutaj chodzi - kto miał większe obsuwy... Kochana, wiem że to jest dla Ciebie nerwówa na potęgę i człowieka szlag trafia w takich sytuacjach, ale pragnę Cię pocieszyć - mimo pierepałów w końcu zrobiły chłopy co miały zrobić. Jakbym wtedy wiedziała, że i tak dociągną do końca, to bym się nie denerwowała tak strasznie po drodze. Co Ci poradzić: uzbrój się w cierpliwość, cierpliwość i jeszcze trochę cierpliwości. I bądź dobrej myśli - co się odwlecze to nie uciecze. Skończą fuchę gdzie indziej , albo wytrzeźwieją to przyjdą robić do Ciebie Trzymaj się i nie daj się! M. PS. jak widzę na zdjęciach, to Twoje chłopy może i robią z przerwami, ale ładnie i równiutko im to wychodzi. Moi to paproki okropne. Jak tak patrzę na moje mury na przykład i innych inwestorów to normalnie mi wstyd. Dzięki bogu kiedyś to wszystko zniknie pod tynkiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 18.09.2008 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Znam takich co czytają ale oni akurat nie są łajzy Moja druga połowa to w zasadzie spokojna jest ale podejrzewam, że też by gościa ze schodów zrzucił heheh czasem trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 20.09.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Czesc. Wyslalam Ci na priva wiadomosc o tej dachowce. Przepraszam, ze dopiero teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 25.09.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Magduśka jak tam prace na budowie???? Dzieje się coś czy przez pogodę mały zastój Podobno od jutra upały - zobaczymy Buźka, kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcz 28.09.2008 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Właśnie, co tam słychać? Zaczynam się martwić Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 29.09.2008 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 mcz, kasia w - dzięki za troskę na budowie był dwutygodniowy przestój - kraina deszczowców, się u nas zrobiła, karramba! Poza tym ostatni tydzień chora byłam i mam tygodniową przerwę w życiorysie... Ale już jestem i postaram się nadrobić zaległości. Teraz skoczę popatrzyć co u Was słychać Pozdróweczki M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 29.09.2008 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Hejka Pogoda faktycznie była do du....., ale dzisiaj piękne słoneczko, więc pewnie roboty ruszą... A jak ten strop - na ile wam wycenili??? Ponieważ mojemu małżonkowi tak dobrze idzie zawiadowanie budową, postanowiłam sobie, że pojadę tam dopiero gdy strop będzie gotowy. Nie wiem tylko, czy tyle wytrzymam... No co Ty!!!!!!!! Nie wytrzymasz W życiu - daję sobie głowę uciąć, że przed stropem to jeszcze duuużo razy będziesz na działce.... Buźka, kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropecka 29.09.2008 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 dobrze że wreszcie się coś u was ruszyło. U nas powoli jakoś idzie. Obiecują że będą codziennie, później się wykręcają że mają inną budowę i tak w kółko. Pogoda ładna a mimo to pracują u nas góra 3 dni w tygodniu. Też mam teraz czas wybierania stropu. Jaki kupujecie? Terive czy Porotherm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 29.09.2008 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 A nasz majster ma WYKOPKI!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 01.10.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 A nasz majster ma WYKOPKI!!!! To może jedźcie całą rodziną, pomóżcie - to szybciej na budowę wróci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 01.10.2008 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 A nasz majster ma WYKOPKI!!!! wykopki? fajnie ...jadł ktoś kiedyś ziemniaczki z ogniska wykopane kilka chwil wcześniej??....z masełkiem i solą?..... palce lizać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 06.10.2008 06:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 hejka wszystkim! [/b]No, u nas kolejny tydzień się nic nie działo, bo fachmani nie pojawili się przez cały tydzień na budowie. Dzisiaj mają znowu zacząć.... kasia - na razie nie byłam na budowie po primo nie ma po co, a secundo kolejny tydzień przeleżałam w łóżku. W życiu tak długo nie byłam chora! Teraz pewnie z miesiąc będę odgruzowywać mieszkanie Strop mamy zamówiony, ale nie wiem ile dokładnie będzie kosztował, bo to załatwiał Sopelkiewicz, więc dopowiedz sobie resztę. Dowiesz się to co od własnego chłopa? Jak dostanę fakturę to Ci powiem kropecka - współczuję Ci tej nerwówy z budowlańcami. Ja mam tak samo - mają być i ich nie ma. U mnie to już trzeci z rzędu poniedziałek.... kotecek - wykopki są przynajmniej raz w roku, a poboczne fuchy - bez przerwy bungo, naleśnik - ziemniaki pycha, fakt, tylko czy trzeba mleczarnię kupować, żeby się mleka napić ściskam was wszystkich - fajnie, że jesteście! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropecka 06.10.2008 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 ojej, Madziu, to sobie wspólnie dzisiaj powspółczujemy. Ty mi włamania a ja tobie ekipy Bo jeśli chodzi o moją ekipę to w ostatnim tygodniu spisali się na medal. Jedynym plusem tego włamania jest to, że ekipa tak się wystraszyła że im zwiną betoniarkę że chyba stiwredzili że chcą jak najszybciej skończyć robotę, bo dzisiaj stawili się w tyle osób że Maciek podobno nie zdołał ich policzyć Rozumiem twoją wściekłość, bo dla mnie to już przesadzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek72 06.10.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 hejka ..powodzeia w walce ..też się użerałem z budowlańcami....Co do stempli ja miałem strop lany to potrzebowałem ok 150 , do teriva i innych to gdzieś o połowę mniej... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropecka 06.10.2008 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 ja mam terive i potrzebuje 230 stempli wiec raczej polowe wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek72 06.10.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 to zależy jaki masz duży strop ... Ja zalewałem ok w sumie 23 m3 Razem z stemplami wykorzystywałem belki 12x12 i dlatego potrzebowałem mniej stempli. Na mojej galeri widać prace przy stropie .... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 09.10.2008 06:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Hejka kropecka i waldek dzięki za informacje. Co prawda nadal jestem trochę skołowana ale mam przynajmniej jakiś punkt zaczepienia pozdrówki M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 09.10.2008 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 ...Razem z stemplami wykorzystywałem belki 12x12 i dlatego potrzebowałem mniej stempli. Na mojej galeri widać prace przy stropie .... pozdr i to jest właśnie ważne czy pod strop podkłada się belki czy deski. ja użyłem desek wiec musiałem automatycznie wykorzystać więcej stempli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek72 09.10.2008 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 ...Razem z stemplami wykorzystywałem belki 12x12 i dlatego potrzebowałem mniej stempli. Na mojej galeri widać prace przy stropie .... pozdr i to jest właśnie ważne czy pod strop podkłada się belki czy deski. ja użyłem desek wiec musiałem automatycznie wykorzystać więcej stempli. Naleśnik: ja deskowałem strop.... deski podtrzymywały belki 12x12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts