naLeśnik 10.10.2008 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Naleśnik: ja deskowałem strop.... deski podtrzymywały belki 12x12 wiem madmegs i ja mamy terive, belki w naszym przypadku podtrzymują belki stropowe, ja niestety nie miałem belek wiec położyłem po dwie deski na płask na stemple. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 10.10.2008 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Hej chłopaki Nie kumam już całkiem o co chodzi z tymi belkami Ty, Waldek, rozumiem wykładałeś poziomo dno stropu deskami na to zbrojenie i lałeś beton? A belki 12x12 były dodatkowymi pionowymi stemplami oprócz tych stempli "właściwych" tak? A Tobie, Naleśnik chodziło o to, że jak sie zamiast desek położy belki to bedzie to sztywniejsze i nie trzeba tylku stempli, tak? A wogóle to ja głupia jakaś jestem ( nic nowego ), bo myślałam, że jak mam tą terrivę czy jak jej tam, to te betonowe zbrojone poziome belki opierają się bezposrednio na pionowych stemplach... Nie wiedziałam, że między to ito trzeba jeszcze pakować deski... Nalesnik, nie wrzuciłbys mi tu jakiegoś zdjęcia z tego stemplo-deskowania? Bo na stronie masz tylko stop od góry a nie od dołu... Dzięki i pozdrówki dla obu panów M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 10.10.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 MadguśkaBetonowe belki stropowe opierają się na ścianach nośnych.Pod belki stropowe daje się stemple.A między belki stropowe daje się pustaki. i tyle.... Tutaj jest wszystko napisane:)http://www.wienerberger.pl/servlet/Satellite?pagename=Wienerberger/Page/CallArticle05&cid=1077526673740&sl=wb_pl_home_pl Pozdróweczki, kasia[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 10.10.2008 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Kasia-dzięki wielkie! Jestes, jak zwykle, nieoceniona!!! Buziak M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 10.10.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 .... A Tobie, Naleśnik chodziło o to, że jak sie zamiast desek położy belki to bedzie to sztywniejsze i nie trzeba tylku stempli, tak? ..... otóż to!!, lepiej nie można było tego ująć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek72 12.10.2008 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Hej chłopaki Nie kumam już całkiem o co chodzi z tymi belkami Ty, Waldek, rozumiem wykładałeś poziomo dno stropu deskami na to zbrojenie i lałeś beton? A belki 12x12 były dodatkowymi pionowymi stemplami oprócz tych stempli "właściwych" tak? A Tobie, Naleśnik chodziło o to, że jak sie zamiast desek położy belki to bedzie to sztywniejsze i nie trzeba tylku stempli, tak? A wogóle to ja głupia jakaś jestem ( nic nowego ), bo myślałam, że jak mam tą terrivę czy jak jej tam, to te betonowe zbrojone poziome belki opierają się bezposrednio na pionowych stemplach... Nie wiedziałam, że między to ito trzeba jeszcze pakować deski... Nalesnik, nie wrzuciłbys mi tu jakiegoś zdjęcia z tego stemplo-deskowania? Bo na stronie masz tylko stop od góry a nie od dołu... Dzięki i pozdrówki dla obu panów M. Mówiąc belki mam na myśli tzw kantówki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropecka 13.10.2008 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 zerknij sobie jak u nas to zrobili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 13.10.2008 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 zerknij sobie jak u nas to zrobili acha! Teraz już kumam A w którym pokoju masz tak zaszałowane deskami? Lać będziesz tam strop? Zdjęcie z dzieciaczkiem gdzie zrobione? Nota bene wspóczuję noszenia na rękach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 13.10.2008 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Wiesz, Marta, liczyli u mnie te stemple i liczyli i orzekli, ze 84 sztuki POWINNO wystarczyć... Czaisz?! Ciekawe kiedy wyślą mnie żeby dokupić - tuż przed laniem betonu czy w trakcie?! Pozdrówki M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropecka 13.10.2008 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 deski sa tam gdzie bedzie lany beton, czyli w okolicach schodow, dokladnie nie wiem. Z dzieckiem stoje przy pokoju zrobionym z garazu, jeszcze bez scianki dzialowe. A ja jestem wkurzona, nasz sobie zazyczyl 230 stempli a wykorzystal z polowe tego. No oczywiscie tyo nie jego kasa wiec moze se wymyslac ilosci materialow z kosmosu, a ja 2 razy wiecej za wszystko zaplace Teraz jestem na maksa wkurzona bo zginelo nam zbrojenie, wcielo nam drewno, kupujemy wszystko podwójnie a nie stać nas na to Juz mi zbrzydla ta budowa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek72 13.10.2008 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 nie jesteś sama nawet nie wiesz jak ja sie wkurzam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek72 13.10.2008 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 zerknij sobie jak u nas to zrobili. własnie o tym mówiłem :0 przeca kantóweczki Umnie była tak sama z tym że miałem strop deskowany.... 230 stempli - nieżli budowlańcy .. Tak jak pisałem ja wykorzystałem ok 150 .... a na terive przypada ok połowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropecka 13.10.2008 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 teraz zażyczył sobie 15 m3 betonu na zalanie stropu i schodów. Wydaje mi się dużo ale już sama nie wiem. Może ktoś mi podpowie jak samemu wyliczyć potrzebną ilość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 14.10.2008 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 ... Może ktoś mi podpowie jak samemu wyliczyć potrzebną ilość?a jaki masz strop?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 14.10.2008 05:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Hej Martusia! No z tymi stemplami to przegięcie, ale zbrojenie i deski?!! No szok!!!! Przecież tego nie da się wynieść na plecach?!! Co do betonu, to naLeśnik pisał jak to się oblicza. Nie wiem ile tego bedzie na strop, moi na okrągło ( czyli licząc dom 10 m x 12 m ) wyliczyli mi z wieńcami jakieś 10 m3 betonu. Więcej niż bym chciała No, ale na zalanie płyty posadzki na gruncie poszło dokładnie 12,5 m3 i brakło jakies metr - półtora ( bo tyle nam nie dowieźli. A zamówiliśmy akurat 14 m3. I tyle byłoby w sam raz. Więc nie wiem jak przy stropie? Tam idzie cienko górą, ale dużo w belki i wieniec... Trzeba zapytać Bungo i Kasię. Kasia mi mówila ale cenowo a nie ilościowo a nie wiem po ile chodził beton w zeszłym roku... Słuchaj, zrobic możesz jeszcze tak: Zamówić gruszkę np 9 czy 10 m3 i drugą 6 m3 wstępnie. Najwyżej dowiozą. Albo trzy małe gruszki i najwyżej z tej trzeciej zrezygnujecie? Trzymaj się i nie daj się! ps Jeśli choć trochę Cię to pocieszy, to ja mam taki wqu...w że nie pytaj. NAWET NIE CHCĘ MYŚLEC JAKI BĘDĘ MIAŁA SUFIT W DOMU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 14.10.2008 05:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Marta, naleśnik napisał mi odnośnie wyliczania betonu coś takiego: W mnie jest 77m2 terivy, pustaki maja 21 cm a daliśmy 4cm nadbetonu. Kierbud mi podał normę chyba 0.075m3 na 1m2 do tego dodałem wieńce plus płyta nad wykuszem. Nie pytaj mnie jak wyliczać wieńce. Chyba długość bieżąca murów zewnętrznych x wysokość stropu x grubość, tj. szerokość wieńca. Objętości stali chyba nie ma sensu obliczać i odejmować... Ale głowy za to nie dam, nigdy się bowiem nie kochałyśmy. Matematyka i ja. Niech się ktoś mądrzejszy wypowie. naLeśnik, nie gniewasz się, że sekrety "prywatnych wiadomości" tu zdradzam? A może powiesz, jak te wieńce trzeba policzyć? pozdrówki M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 14.10.2008 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 ....naLeśnik, nie gniewasz się, że sekrety "prywatnych wiadomości" tu zdradzam? A może powiesz, jak te wieńce trzeba policzyć? .... no pewnie że nie gniewam się a wieńce liczy się dokładnie tak jak napisałaś wyżej, mb muru x szerokość wieńca x jego wysokość. Oczywiście nie ma sensu pomniejszać kubiki na stal bo i tak cześć betonu poleci w pustaki no chyba że zrobiło się na murze zaprawą cementową wyrównanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 14.10.2008 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 No, o tym zasmarowaniu pustaków to ja już moim fachowcom ze trzy razy mówiłam. Raz delikatnie napomknęłam, bo co głupia baba się będę wymądrzać, drugi raz niesmiało zapytałam, trzeci, dałam se spokój z dyplomacją i wywaliłam: czy zaślepicie mi zaprawą te pustaki coby beton sie przy laniu wieńców nie wlewał? To mi powiedział szefo, że nic się nie nalej, bo B-20 jest za gęsty i szybko stygnie. Jasne. Bo jak mu udowodnię że nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropecka 17.10.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 czytam Twój dziennik i strasznie mi przykro a przede wszystkim jestem wściekła jak można tak bezczelnie żerować i oszukiwać Może zerwij umowę, nie zapłać mu ani grosza i daj sobie z nimi spokój? Przecież to co robi twoja ekipa to rozbój w biały dzień Ja narzekam na swoją, ale w porównaniu z twoimi to moi naprawdę coś robią. Poszukaj zastępczej ekipy, może ktoś ma wolny termin na dokończenie ci stanu surowego (w sumie niewiele zostało). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 17.10.2008 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Hejka Dzięki za współczucie i dobre słowo. Jestem u kresu wytrzymałości. Jeśli nie wydarzy się coś dobrego, to chyba dam sobie spokój. Szkoda zdrowia. Wiesz, najgorsze jest to, że zerwanie z mini umowy jest niekorzystne dla nas a nie dla nich. Napiszę Ci na PW co zrobili. Nie chcę tutaj, bo się jeszcze jakiś inny gnój nauczy i kogoś wykiwa. Nie rozumiem, czemu ludzie są tacy niesłowni i nieuczciwi?!!! Uczą ich tego specjalnie w dzieciństwie czy jak? Chciałabym, żeby tylko dokończyli ten p..przony strop, ogrodzili działkę, rozliczyli się, wzięli resztę zapłaty i poszli sobie w cholerę. I żebym już nigdy w życiu żadnego na ulicy nawet nie spotkała! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts