majki 05.09.2003 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 Witam Czy ktoś się może orientuje ( ma coś takiego ), czy można zamontować na ujściu rury kanalizacyjnej z domu trójnik. Tak sobie myślę : zrobi gmina kanalizę to pójdę ściekami w kierunku ulicy. Nie zrobi to w kierunku ogrodu do oczyszczalni. | - rura z domu | | oczysz. -----|------ kanaliza Jest to wykonalne ? Czy "grubsze" części ścieków nie bedą zatrzymywały się na tym miejscu ? Naturalnie ta odnoga rury, która nie będzie używana, zostanie zatkana. Poradźcie coś Forumowicze proszę, dzięki i pozdrawiam Majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 05.09.2003 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 Ja tak miałam mieć zrobione, w projekcie był trójnik, potem jedna rura odchodziłą do przyszłej kanalizacji, a druga do szamba w bok. Ale o ile pamiętam na tym trójniku była zrobiona studzienka, zeby było dojście i możliwosć wyczyszczenia. Ostatecznie szamba nie budowałam, bo zrobili kanalizę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 05.09.2003 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 Alanta oczywiście ma rację. Przy wyjściu z domu należy postawić studzienkę rewizyjną fi 315 z kinetą na kilka odejść, bo czy kanaliza czy oczyszczalnia studzienka być musi. I to rozwiązuje twój problem. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts