Mithos 01.04.2008 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Witam Mam takie pytanie - czy istnieje jakis specjalny cement ktory moglbym wrzucic pod rundament (dla utwardzenia podloza) do stojacej wody?? Czym najlepje zaizolowac blache ktora chcem w ten cement wstawci zeby nie zardzewiala zaraz?? Smola? Minia? Pozdrawiam Adam K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobvilla 01.04.2008 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Cementyzacja gruntu to metoda bardzo stara. Do jej wykonania wystarczy zwykły cement. Robisz mleczko cementowe i wylewasz na grunt. Jeżeli element stalowy chcesz zatopić (zakotwic) w betonie czy też zaprawie nie musisz go dodatkowo izolować przeciw korozyjnie, gdyż cement alkalizuje atoczenie (korozja nie zachodzi). Jeżeli chcesz ten element zamocowac w gruncie np. tym zcementowanym najlepszy będzie lakier asfaltowy. Pomaluj dwa - tzry razy. Nie kupisz go w zwykłym sklepie, czy hipermarkecie.Ja znalazłem go gdzies na stronie internetowej i przysłali pocztą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts