adiz1 01.04.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Czy macie jakieś doświadczenia z ogrzewaczami pojemnościowymi/ciśnieniowymi tych firm?Rozważam zakup Atlantica VMARS ewentualnie Aristona Platinum, oba o poj 100l.Pierwszy ma nieco lepsze parametry jeśli chodzi o dobowe straty energii (o 0,4 kW/24h mniej), ceramiczną grzałkę o większej (o 0,4kW) mocy. Ariston z kolei przekonuje zbiornikiem z nierdzewki ( inox) a tym samym dłuższą o 3 lata na niego gwarancją (10lat/7lat), ma zdecydowanie ciekawszy "dizajn". Cena zbliżona -ok 1tys. zł. To tylko "suche" dane, a ponieważ to inwestycja na lata to ciekaw jestem jak sprawuja się w użytkowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 03.06.2008 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Witam Podciągam temat bo też mierzę sie z tym tematem. Z ukierunkowaniem na Aristona Platinum. Podpowiedzcie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZaKontyK 11.05.2009 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Co Państwo wybrali ? Co wybrali inni?Produkty, której z tych firm są godne większego zaufania ?Która ma sprawniejszy serwis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pelsona 11.05.2009 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Dla mnie podstawowym kryterium wyboru danego podgrzewacza jest jego moc oprócz pojemności oczywiście.Ponieważ w sprzedaży są przeważnie urządzenia o śmiesznej wręcz mocy (dla podgrzewaczy 80-100 litrowych), tak więc pozostaje tylko specjalne zamówienie albo wymiana grzałki.Czekanie około 2- godzin na podgrzanie wody to chyba jakiś absurd, albo druga możliwość, że producenci tego typu sprzętu mają nas wszystkich za idiotów.pzdr. PS Nie mam tu bynajmniej na myśli mocy zarezerwowanych dla podgrzewaczy przepływowych rzędu 18-20kW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 26.02.2016 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 Witam,a tak przy okazji po latach - postawiłam na Ariston Platinum i nie żałuję pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 27.02.2016 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 Można jeszcze dorzucić Galmet Kwadro Smart.Też małe straty dobowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts