gosia100 01.04.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Witam Zdecydowalam sie na hydroizolacje tarasu kompletnym systemem.Dostalam oferty zrobienia w systemie ceresitu i mapei.Ja niestety o jednym i drugim slyszalam nie najlepsze opinie. Wiem ze najlepsza jest Sica czy Deiterman ale to juz zbyt gorna polka cenowa.A wiec Ceresit czy Mapea - pomozcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobvilla 02.04.2008 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Zdecydowanie ceresit. Choć płytki kleiłbym na T4 z Siki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 02.04.2008 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 To ja się podłączę do tematu i zadam troszkę inne pytanie a mianowicie:Czy wskazane jest jakieś wyjątkowe, specjalne poprostu wymyślne izolowanie tarasu na gruncie. Mam murowany taras jakby dostawiony do domu na osobnym fundamencie, chodzi mi głównie o połączenie płyty tarasu z ścianą budynku z BK. JAkaś folia w płynie, taśma gumowa, cokół.Podobne rozwiązanie wypadałoby zastosować na balkonie i na podcieniu. Chętnie posłucham opini. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobvilla 02.04.2008 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Styk domu z tarasem musisz zaizolować tak by nie zawilgacać tego pierwszego.Cała "wymyslność" technologi dotyczącej izolacji tarasu (płytkowanego), w zasadzie sprowadza się do unikniecia sytuacji w której woda z opadów bądź wilgoć z gruntu (podciągana kapilarnie) wykropli się pod warstwą wykładziny i zamarzając roazsadzi ją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia100 02.04.2008 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Dzieki za opinie. Wybiore Ceresit - dowiedzialam sie ze daja 3 lata gwarancji a Mapea 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 03.04.2008 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Dzieki za opinie. Wybiore Ceresit - dowiedzialam sie ze daja 3 lata gwarancji a Mapea 2. wyłącznie masa cr166 ( dwuskładnikowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia100 03.04.2008 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Rezi dokladnie to zaproponowal mi wykonawca jako warstwe izolacji podplytkowej. Ciekawa jestem tylko czy warto zaplacic wiecej kasy za takie nowoczesniejsze rozwiazanie czy tez 2x papa termozgrzewalna by wystarczyla. Jeden z wykonawcow proponuje polaczenie technologii- jako pierwsza izolacje 2x papa termozgrzewalna a jako druga izolacja Sika + tasmy uszczelniajace Shutter. Co o tym sadzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 03.04.2008 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Kto wlasciwie robi wam te balkony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 04.04.2008 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 a na koniec tradycyjnia porada betonowa, systemy systemami proszę bardzo się nimi cieszyć a po kilku latach tak czy siak nad tarasem zmęczony przeciekami właściciel postawi daszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 04.04.2008 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Jeden z wykonawcow proponuje polaczenie technologii- jako pierwsza izolacje 2x papa termozgrzewalna a jako druga izolacja Sika + tasmy uszczelniajace Shutter. Co o tym sadzicie? jako warstwa podstawowa 2xpapa - to koniecznośc na to kolejna warstwa wylewki + 2 wartswy cr166 , izolacje taśmą n a dylatacjach, izolacja tasmami brzegowymi + profile brzegowe zewnetrzne najlepiej schlutera, do izolacji stykow użyj uszczelniaczy pouliretanowych a nie silikonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia100 05.04.2008 22:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Rezi Czemu twierdzisz ze papa jest koniecznoscia? Czy zlym pomyslem jest zrobienie:jako pierwszej hydroizolacji samoprzylepnej membrany izolacyjnej Ceresit BT 21a jako drugiej CR 166? Mam wykonawce ktory proponowal mi danie papy a na gore hydroizolacje Sicaale podobno z papa sa problemy przy wiwijaniu (mikropekniecia albo przepalenia). To ktora opcje wybrac-systemowa czy mieszana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alpino 06.04.2008 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Rezi czy możesz polecić wykonawców balkonu. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 06.04.2008 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Rezi Czemu twierdzisz ze papa jest koniecznoscia? Czy zlym pomyslem jest zrobienie: jako pierwszej hydroizolacji samoprzylepnej membrany izolacyjnej Ceresit BT 21 a jako drugiej CR 166? BT21 jest bardzo dobrą memraną ,, prze jej przyklejeniem trzeba stosoawać grunt bitumiczny. ( wystarczy każdy na roztworze wodnym) Zbudowałem prawie cały dom na chemi Ceresit i mam do niego zaufanie jak duży jest ten taras ? Alpino budowę tarasu lub balkonu zrobi Ci każdy myślacy wykonawca - pytanie tylko ile chcemy na to przeznaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia100 06.04.2008 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Rezi nawet nie wiesz jak sie ciesze ze to mowisz - obawialam sie ze Ceresit to srednia polka albo gozej. Jakos tak wszyscy wykonawcy wychwalaja Sike, Deitermana.Zdecydowalam sie na Ceresit bo ma to robic autoryzowany wykonawca Ceresitui udzielic 3 lata gwarancji. Technologia dokladnie tak jak napisales (z gruntowaniem). Taras jest spory bo ma 55m2 (jedna plaszczyzna ok 50m + podest 5m).Doradz mi prosze jeszcze jedna rzecz. Wykonawca twierdzi ze powyzej 40m powinno sie zastosowac mate drenazowa. U mnie jest 10m wiecej. Zeby zejsc z ceny wykonawca zgodzil sie zastosowac wloknine zamiast tej maty. Co o tym sadzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alpino 06.04.2008 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Alpino budowę tarasu lub balkonu zrobi Ci każdy myślacy wykonawca - pytanie tylko ile chcemy na to przeznaczyć Właśnie takiego myślącego bym chciał, kótry będzię znać te wszytskie specyfiki C..... a nie ja się będę dokształcał. Ile - tyle ile będzie konieczne - oczywiście bez ekstrawagancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 06.04.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Rezi nawet nie wiesz jak sie ciesze ze to mowisz - obawialam sie ze Ceresit to srednia polka albo gozej. Jakos tak wszyscy wykonawcy wychwalaja Sike, Deitermana. Zdecydowalam sie na Ceresit bo ma to robic autoryzowany wykonawca Ceresitu i udzielic 3 lata gwarancji. Technologia dokladnie tak jak napisales (z gruntowaniem). Taras jest spory bo ma 55m2 (jedna plaszczyzna ok 50m + podest 5m). Doradz mi prosze jeszcze jedna rzecz. Wykonawca twierdzi ze powyzej 40m powinno sie zastosowac mate drenazowa. U mnie jest 10m wiecej. Zeby zejsc z ceny wykonawca zgodzil sie zastosowac wloknine zamiast tej maty. Co o tym sadzisz? ceresit to prewidywalna chemia budowlana (marka naleźy do koncernu henkel ) jaka włókninę ? jakief firmy ? ceresit ma to w systemie ale nie w ofercie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia100 06.04.2008 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Przyznam ze wykonawca tego nie napisal a ja jakos nie spytalam. Zreszta maty drenazowej tez nie maja. Troche tego nie rozumiem - to jak producent ma dac gwarancje jezeli 1 ze skladnikow jest nie jego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia100 06.04.2008 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Zreszta nie chce Ci zawracac tym glowy - zadzwonie do Ceresitu.Doradz mi prosze ostatnia rzecz - Mapea wychodzi taniej o 13000. Czy jest na tyle gorsza od Ceresitu ze warto przeplacic az tyle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts