pawpiwo 05.09.2003 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 Mam dosyć poważny problem. Posiadam kominek z rozprowadzeniem DGP.Po rozpaleniu w nim i ograniczeniu dopływu powietrza, przewodami doprowadzającymi ciepłe powietrze do pokoi przedostaje się dym z kominka. Po rozebraniu obudowy i ponownym uszczelnieniu połączenia kominek -komin sytuacja się powtarza. Po wyłąćzeniu turbiny wylotami ciepłego powietrza znajdujacymi sie na obudowie dym się nie wydostaje. Sama obudowa żeliwna kominka wygląda na szczelną.Jestem w kropce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 05.09.2003 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 A czy masz czerpnię powietrza do kominka i właściwie doprowadzone powietrze do ogrzania. Myślę że masz zły obieg powietrza tzn za mało powietrza do ogrzania i pompa zasysa zadymione powietrze wyciągając je z paleniska przez otwory nawiewne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawpiwo 05.09.2003 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 Jotul Casseta 22 nie posiada doprowadzenia powietrza do samego paleniska. Powietrze z zewnątrz mam doprowadzone pod kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 05.09.2003 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 OK. A jak masz doprowadzone powietrze do ogrzania nad kasetą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawpiwo 05.09.2003 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 Posiadam dystrybutor z którego mam wyprowadzone rury.Przez ten dystrybutor przechodzi rura spalinowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 05.09.2003 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 Czy powietrze z czerpni może swobodnie opływać dystrybutor? Tzn jest zostawiona szczelina między kasetą, a ścianą umożliwiająca dopływ powietrza do kasety, oraz szczelina z tyłu w postumencie kominka aby powietrze z czerpni mogło dostać się nad kasetę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 05.09.2003 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 Może to właśnie rura spalinowa jest nieszczelna, bądź nieszczelnie połączona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 05.09.2003 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 Witam.Bartt może mieć rację.Sprawdź podłączenie wkładu i rury spalinowej. Jeżeli jest zrobione kielichowo (jedno w drugie) - zmień na podłączenie z "biegiem wody" jak to nazywają hydraulicy. Będzie do tego potrzebna przejściówka.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 06.09.2003 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2003 Witam. Pytanko pomocnicze...Od jak dawna palisz w tym kominku? Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawpiwo 08.09.2003 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2003 W tym kominku palę od października ubr. Wszystko co opisałem stało się po ponownym uruchomieniu we wrześniu br. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawpiwo 08.09.2003 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2003 Yeyo mam odpowiednią szczelinę pomiędzy wkładem a blachą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts