mariooo 01.04.2008 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 ocieplenie scian zachodzi ok 5cm na krokwie, tam styka się z dociepleniem dachu - wełna. i wlasnie welne upodobaly sobie szpaki na gniazdo. wiem ze najlepszym sposobem byloby zrobienie podbitki ale nie mam na to kasy. co radzicie??? jak pozbyc sie ptactwa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witos 01.04.2008 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 A co na to jego rodzice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariooo 01.04.2008 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 no mowie o rodzicach - malych na szczescie jeszcze nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witos 01.04.2008 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 W takim razie masz jeszcze czas na zbudowanie czegoś takiego http://pl.wikipedia.org/wiki/Skrzynka_l%C4%99gowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariooo 01.04.2008 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 jestem przekonany ze w pobliskim lesie takich skrzynek kilka wisi, nawet jakies ptaki drapiezne lataja w okolicy a tak powaznie - czy cos poza uszczelnieniem tych przestrzeni pomieszy krokwiami mi pozostalo?? moze jakies chemiczne odstraszacze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witos 01.04.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Ochrona Ptak bardzo pożyteczny. Objęty ochroną gatunkową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 01.04.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Ochrona Ptak bardzo pożyteczny. Objęty ochroną gatunkową. bardzo pożytecznie pustoszy sady z owoców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariooo 02.04.2008 06:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 nie chce ich zabijac, chce je tylko odstraszyc w ubirglym roku mialem 3 gniazda w pod gasiorami, strasznie upaskudzone byly dachowki czolowe. teraz mam bardzo ladnie ufajdany parapet i juz zaczynaja sie pojawiac slady na elewacji. chyba poprostu zatkam styropianem polaczenie welny z elewacja i po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 02.04.2008 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 chyba właśnie w tym celu montuje się podbitkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 02.04.2008 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 może firma ochroniarska ? kup siatkę rabitza i zabezpiecz gołą wełnę,no tak ale jak Cię nie stać? to musisz stać i odganiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 02.04.2008 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 jak jeszcze nie miałem podbitki tez miałem ten problem, nawet małe ptaszki były.... przyczepiłem na zszywki do boków krokwi i do łat paski siatki tej od ocieplenia , to załatwiło problem, szpara między ociepleniem a wełną została zasłonięta. siatka/ folia/ , cokolwiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariooo 02.04.2008 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 może firma ochroniarska ? kup siatkę rabitza i zabezpiecz gołą wełnę, no tak ale jak Cię nie stać? to musisz stać i odganiać DZIEKI!!!! jak przystalo na "oswieconą góre" rozwiazales moje watpliwosci i umocniles mnie w przekonaniu ze osoby takie jak ty posiadaja naprawde wszechstronna wiedze i sa w stanie zawsze wesprzec innych fachowa porada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 02.04.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 DZIEKI!!!! jak przystalo na "oswieconą góre" rozwiazales moje watpliwosci i umocniles mnie w przekonaniu ze osoby takie jak ty posiadaja naprawde wszechstronna wiedze i sa w stanie zawsze wesprzec innych fachowa porada. nie trza byyyło... masz "problemy" - pisz, z pewnością pomogę takim, pokrzywdzonym przez przyrodę, Inwestorom ale bardziej podziękuj pawelurb - On zaproponował siatkę do elewacji, pewno łatwiej zamocować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariooo 02.04.2008 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 jak jeszcze nie miałem podbitki tez miałem ten problem, nawet małe ptaszki były.... przyczepiłem na zszywki do boków krokwi i do łat paski siatki tej od ocieplenia , to załatwiło problem, szpara między ociepleniem a wełną została zasłonięta. siatka/ folia/ , cokolwiek. i tak tez zrobilem - 2h pracy i po krzyku:) temat podbitki mam nadzieje odlozony w czasie przynajmniej na najblizszy rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts