zahadoom 02.04.2008 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Witam, czy możecie podzielić się swoimi doświadczeniami odnośnie cen za ogrodzenie z klinkieru i desek. Jak to liczyć w ogóle? I jakie są aktualnie ceny ? nie ukrywam że szczególnie interesują mnie ceny z okolic Wroclawia, ale proszę także o inne rejony.. Z góy dziękuję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobvilla 02.04.2008 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Policz minimum 300-500 zł za metr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahadoom 03.04.2008 05:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 strasznie dużo... ale jak to liczyć?gdzies wyczytałem ze słupek z klinkieru to okolo 80 cegiel..ale ile cegiel przyjac na murek pomiedzy słupkami? i co ile stawiac słupki.. mam do polozenia 45 metrow ogrodzenia, od tego odjać brame i furtke.Jak duzy/gleboki musi byc fundament w takim ogrodzeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobvilla 03.04.2008 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Ogrodzenie to bardzo droga rzecz, szczególnie z klinkieru. Namaluj sobie na kartce ile wyjdzie ci cegieł dodaj do tego 1kg zaprawy do klinkieru na cegłę, plus robocizna 1,5-2zł za cegłę (tyle bierze fachura, połówki cegieł licz jak całą). Policz sobie ilośc betonu i kubaturę sztachetx1,2, plus rygle, pręty zbrojeniowe i zobaczysz skąd ta cena. Róznica pomiędzy tym co podałem wyżej a twoimi wyliczeniami to robocizna.Jak i na jakiej głębokości poszukaj na innych postach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahadoom 03.04.2008 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 oki.. dzięki ! poprzeliczam zobaczymy jak mi to wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAIDER12 03.04.2008 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Ogrodzenie to bardzo droga rzecz, szczególnie z klinkieru. Namaluj sobie na kartce ile wyjdzie ci cegieł dodaj do tego 1kg zaprawy do klinkieru na cegłę, plus robocizna 1,5-2zł za cegłę (tyle bierze fachura, połówki cegieł licz jak całą). Policz sobie ilośc betonu i kubaturę sztachetx1,2, plus rygle, pręty zbrojeniowe i zobaczysz skąd ta cena. Róznica pomiędzy tym co podałem wyżej a twoimi wyliczeniami to robocizna. Jak i na jakiej głębokości poszukaj na innych postach.Chcialbym żeby fachura zrobił to za 1.5 -2 zł, ja płacę 2.5 od cegły a koszt ogrodzenia jest bardzo wysoki ale efekt wart tego wydatku,wlasnie kończę i za front 21 metrów w tym brama i bramka 5 metrów,wypełnienie kute nie odlew,całość ok 25000zl,między slupkami mam murek na 4 cegły + wykończeniowa i na to ogrodzenie wyszło mi 1500 cegieł,do tego daszki 90 zł szt,worek zaprawy starcza na 25 cegieł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts