Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ogrodzenie klinkierowe z deskami - WROCŁAW

zahadoom

Recommended Posts

Witam,

czy możecie podzielić się swoimi doświadczeniami odnośnie cen za ogrodzenie z klinkieru i desek.

Jak to liczyć w ogóle? I jakie są aktualnie ceny ?

nie ukrywam że szczególnie interesują mnie ceny z okolic Wroclawia, ale proszę także o inne rejony.. :)

Z góy dziękuję ! :)

strasznie dużo...

ale jak to liczyć?

gdzies wyczytałem ze słupek z klinkieru to okolo 80 cegiel..

ale ile cegiel przyjac na murek pomiedzy słupkami? i co ile stawiac słupki..

mam do polozenia 45 metrow ogrodzenia, od tego odjać brame i furtke.

Jak duzy/gleboki musi byc fundament w takim ogrodzeniu?

Ogrodzenie to bardzo droga rzecz, szczególnie z klinkieru. Namaluj sobie na kartce ile wyjdzie ci cegieł dodaj do tego 1kg zaprawy do klinkieru na cegłę, plus robocizna 1,5-2zł za cegłę (tyle bierze fachura, połówki cegieł licz jak całą). Policz sobie ilośc betonu i kubaturę sztachetx1,2, plus rygle, pręty zbrojeniowe i zobaczysz skąd ta cena. Róznica pomiędzy tym co podałem wyżej a twoimi wyliczeniami to robocizna.

Jak i na jakiej głębokości poszukaj na innych postach.

Ogrodzenie to bardzo droga rzecz, szczególnie z klinkieru. Namaluj sobie na kartce ile wyjdzie ci cegieł dodaj do tego 1kg zaprawy do klinkieru na cegłę, plus robocizna 1,5-2zł za cegłę (tyle bierze fachura, połówki cegieł licz jak całą). Policz sobie ilośc betonu i kubaturę sztachetx1,2, plus rygle, pręty zbrojeniowe i zobaczysz skąd ta cena. Róznica pomiędzy tym co podałem wyżej a twoimi wyliczeniami to robocizna.

Jak i na jakiej głębokości poszukaj na innych postach.

Chcialbym żeby fachura zrobił to za 1.5 -2 zł, ja płacę 2.5 od cegły a koszt ogrodzenia jest bardzo wysoki ale efekt wart tego wydatku,wlasnie kończę i za front 21 metrów w tym brama i bramka 5 metrów,wypełnienie kute nie odlew,całość ok 25000zl,między slupkami mam murek na 4 cegły + wykończeniowa i na to ogrodzenie wyszło mi 1500 cegieł,do tego daszki 90 zł szt,worek zaprawy starcza na 25 cegieł.