Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam,

nigdzie nie mogłem dostac odpowiedzi więc piszę

zastanawia mnie czy jak docieplę strop i dam sufit podwieszany to czy od góry - na poddaszu dawać na deski folię ( bo wiadomo po poddaszu się chodzi więc jakiś syf by leciał między deskami na wełnę poniżej i nidę ) bo narazie na poddaszu nic nie będę robił

aha i czy folię dawać na dach pomiędzy krokwiami jak niebędę wogóle docieplał dachu bo docieplę strop pomiędzy strychem a dachem ...

https://forum.murator.pl/topic/99253-czy-k%C5%82a%C5%9B%C4%87-foli%C4%99-na-g%C3%B3r%C4%99-drewnianego-stropu/

witam,

nigdzie nie mogłem dostac odpowiedzi więc piszę

zastanawia mnie czy jak docieplę strop i dam sufit podwieszany to czy od góry - na poddaszu dawać na deski folię ( bo wiadomo po poddaszu się chodzi więc jakiś syf by leciał między deskami na wełnę poniżej i nidę ) bo narazie na poddaszu nic nie będę robił

aha i czy folię dawać na dach pomiędzy krokwiami jak niebędę wogóle docieplał dachu bo docieplę strop pomiędzy strychem a dachem ...

Syf raczej nie poleci.

Jeśli nie dajesz ocieplenia to nie dawaj folii między krokwie.

Jak nie ociepilasz wełną stropu.Nie daje się folii

Jak na suficie podwieszanym /z płyt GK??/ położysz wełnę,to pomiędzy wełną a płytami MUSI być folia...U mnie tak jest,nie ma wilgoci,dom się "nie poci"...

to wiem że na suficie folia ale na strychu na deskach które "tworzą" ten sufit juz wtedy nic ? skoro mówicie że nie będzie się syfić to nie ale tu będzie graciarnia i dlatego sie obawiam ...a pod deskami wełna, stelaż i sufit z parteru ...

a druga część pytania może dokładniej:

na struchu będą pomieszczenia za rok, dwa

dlategoi też teraz struchu nieocieplam, jak zrobię ścianki działowe to je ocieplę a i tak nie zajmowały będą całego strychu więc strychu ponownie nie chcę ocieplać (będą ocieplone ścianki na strychu okalające pomieszczenia i sufit podwieszany nad nimi)

wokół pomieszczeń pozostanie pusta nieocieplona przestrzeń - graciarnia :)

chyba można by tak to rozwiązać