housebuilder 02.04.2008 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 No wlasnie, wykopac, czy zostawic w ziemi przez cale lato do nastepnej wiosny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glilka 02.04.2008 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 kaza wykopywac, moje rosna juz 10 rok w tym samym miejscu do zeszlego roku w zielsku i nie podlewane - wygladaja caly czas tak samo duze - tylko zrobilo sie ich wiecej. Przezyly oranie i zakladanie ogrodu - nie pamietalam gdzie dokladnie byly przed zakladaniem ogrodka.Tulipany tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 02.04.2008 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Nie wykopywane rozmnażają się i drobnieją. Tulipany ,,idą w dół" czyli coraz głębiej i głębiej, a łodyżki coraz dłuższe, cieńsze i mają coraz rachityczniejsze kwiaty. Praktycznym rozwiązanie dla leniwych jest sadzenie cebulkowych w doniczki i zadołowanie ich. Chroni to cebulki przed żarłocznością niektórych zwierzątek i przed zabójczymi podkopani kretów Ponadto łatwo je zlokalizować o każdej porze roku. Nie przekopie się ich niechcący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 02.04.2008 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Zostawić, po przekwitnięciu kwiatostanów, podsypac oszczędnie azofoską lub garścia nawozu naturalnego ( kompostu, przekompostowanego obornika) , by liście zdązyły jeszcze pożywić/ dozywic cebulę, na następny sezon. Będzie większa i zdrowsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna K. 02.04.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 U mnie dopiero zaczęły kwitnąc, i też je zostawiam tu gdzie siedzą, ewntualnie czasami przesadzam w inne miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 02.04.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 No wlasnie, wykopac, czy zostawic w ziemi przez cale lato do nastepnej wiosny? u mnie 4 rok rosna i jest ich coraz wiecej....juz przekwitly =ja czekam az liscie zrobia sie zolte..wczesniej grabie trawe po zimie...jak juz sa zolte kosze trawe i sypie nawozem....jak narazie sie sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glilka 02.04.2008 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 to nie tylko ja taka leniwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
housebuilder 02.04.2008 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 nie widze powodu, zebym ja miala byc nadgorliwa dzieki za rady. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 02.04.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Raz na 4-5 lat można je trochę przerzedzić - po tym, jak zwiędną liście wykopać i przesadzić od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 02.04.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Ogólnie to chyba krokusy nie lubią przesadzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts