Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TELEWIZOR - aranżacja miejsca na TV, gdzie umieścić? Zdjęcia, inspiracje, pomysły

zone

Recommended Posts

• Odpowiedzi 84
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ewunia. Czuję się wywołany do tablicy. Tak więc:

-kominek jest ciekawszy nawet od M jak Miłość
jednostajność nawet najciekawszego widoku może zbrzydnąć

Ale wtedy mogę iść do innego pokoju popoglądać TV

-nie lubię jak mi cały czas tv brzęczy nad uchem
to pudło ma wyłącznik, wiesz?

Tylko, że jest u mnie domownik, który jak przychodzi z pracy, to już nie ma siły na nic innego, tylko gapi się w TV. A jak TV stoi w salonie, to wszyscy są na niego skazani. A jeśli salon łączy jeszcze funkcje jadalni i ma aneks kuchenny... :o

-nie lubię, jak goście przychodzą i zamiast rozmawiać gapi się w tv
a kto przy gościach toto włącza ??? :o no i patrz wyżej

Ale jak TV stoi w salonie, to często jeden albo drugi gość powie, że właśnie zaczyna się jej/jego ulubiony serial....i co, mam powiedzieć, że nie włączę? Mam wyprosić gościa? Jak TV będzie gdzie indziej, to nie będzie miał pokusy.

Takie jest moje zdanie. W salonie będzie kominek i sprzęt grający!

Pozdrawiam

Tommco

W całej rozciągłości zgadzam się z Tommco :D

My od początku założyliśmy, że w salonie telewizora nie będzie, z bardzo zbliżonych powodów. Mamy w domu pokoik gościnno-telewizyjno-rezerwowy :wink: i tam będzie miejsce pudła. Piszę "będzie" bo na razie w ogóle nie mamy i muszę powiedzieć, że wcale mi nie brakuje :o

Moim zdaniem telewizor do kominka nijak nie pasuje.

U mnie telewizor będzie zamykany w specjalnie dla niego przeznaczonej wnęce.

Jeśli chodzi o Twój projekt zone, to może pomyśleć o takiej specjalnej, wiszącej półce na telewizor i powiesić ją nad miejscem, gdzie teraz stoi telewizor (na rzucie).

Nie byłby tak widoczny i nie przeszkadzałby w przejściu.

Tylko, że taka półka wyglada trochę... technicznie, nie wiem, czy pasowałaby Ci do wystroju.

Można jeszcze pomyśleć o zrobieniu takowej półki samodzielnie, np. z drewna i odpowiednio solidnie zamocować.

Pozdr.

:D

mamy problem z telewizorem w pokoju dziennym: nigdzie nie pasuje.

Jedyne miejsce, w którym miałby się dobrze, zajął kominek.

Czy ktoś ma podobny problem?

W załączeniu rzut parteru, może ktoś wpadnie na jakiś pomysł i przyjdzie mi z pomocą? :wink: Czy Waszym zdaniem telewizor w przejściu pomiędzy jadalnią a pokojem to dobry pomysł (nr 3 na rzucie)?

http://host1.studio-atrium.com.pl/res/041/par.gif

a może telewizora w ogóle być nie powinno, ale obawiam się, że przegram walkę z domownikami :lol:

Zone- może przestawiłbyś trochę fotel i tv zmieściłbby ci sie na ścianie tej co kominek-naprzeciwko drzwi na taras, no i stawiajac fotel tam gdzie jest cyferka 3 nie będzie przeszkadzał o ile nie będzie tej półki z tv jak na rysunku. Albo dobudować kawałek ściany zmniejszajac wejście do jadalni (powstanie taki otwór jak od holu) i postawić przy tak powstałej ścianie szafkę z tv.

Troche chaotycznie- no ale przecież w salonie fajnie jest mieć tv :wink: .

Jeżeli ma być w salonie, to wybrano jedyne miejsce. Ale może dałoby sie go jakos zamaskować?

My mamy sporo wiekszy salon, ale dla tv nie ma w nim miejsca. Z wielu względów. po pierwsze okropnie mi nie pasował, po drugie odwiedzająca nas tesciowa jest nałogowym oglądaczem seriali :roll:

Jak nie ma tv w miejscu, gdzie się często przebywa, to nikt go nie oglada 8) :D

często jeden albo drugi gość powie, że właśnie zaczyna się jej/jego ulubiony serial....i co, mam powiedzieć, że nie włączę?

to ja mam odwrotnie

zdarza mi sie prosić gospodarzy o wyłączenie, bo nie przyszłam oglądać, tylko pogadać :wink:

co prawda sprzęt grający, uzywany bez umiaru, tez potrafi mnie z równowagi wyprowadzić

• 2 years później...

No właśnie, jak w tytule. Jesteśmy na etapie instalacji elektrycznej i ma przyjść facet do wytyczenia gniazdek. I zapyta, a gdzie będzie telewizor? Nie żebyśmy namiętnie oglądali telewizję, ale właśnie zdaliśmy sobie sprawę, że jest problem z ustawieniem kompletu wypoczynkowego tak, żeby telewizor był na wprost i żeby nie siedzieć tyłem do kominka.

Czy mogę prosić o pomoc??? Salon to nr 7. Dom jest w odbiciu lustrzanym, więc numer jest odwrócony. Dodam, że salon jest pd-zach.

Nad przestawieniem kominka muszę się zastanowić, bo nie wiem czy technicznie jest to możliwe.

Przyszło mi właśnie do głowy, że można też zamówić drzwi tarasowe przesuwane. Problemem jest oczywiście kasa, bo są one 100 droższe :cry:

Normalnie wczoraj się załamałam :cry: , bo do tej pory w ogóle o tym nie pomyślałam. Nie wzięłam pod uwagę faktu, że i projektant o tym nie pomyślał.

Absurd, że w mieszkaniu 47 m2, jakie mam obecnie wszystko sią da ustawić a w domu 140 m2 projektant nie przewidział ergonomicznego ustawienia telewizora.

Ja bym TV dał w miejscu gdzie jest teraz sofa - sofę podsunoł na środek ew na ścianę okienno - tarasową - wtedy będziesz bliżej kominka wypoczywała - poczujesz ciepło kominka a nie tylko jego wygląd, TV nie będzie konkurował z kominkiem :wink: na co sie patrzyć :D i oczywiście będzie można zerknąc na TV z jadalni :D