patunia 06.03.2005 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 zone: miejsce zaznaczone na rysunku to jedyne sensowne miejsce na TV, jeśli ma on być w salonie. Myślę, że jeśli dobierzesz jakąś ładną szafkę pasującą do całości do będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 08.03.2005 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Ewunia. Czuję się wywołany do tablicy. Tak więc: -kominek jest ciekawszy nawet od M jak Miłość jednostajność nawet najciekawszego widoku może zbrzydnąć Ale wtedy mogę iść do innego pokoju popoglądać TV -nie lubię jak mi cały czas tv brzęczy nad uchem to pudło ma wyłącznik, wiesz? Tylko, że jest u mnie domownik, który jak przychodzi z pracy, to już nie ma siły na nic innego, tylko gapi się w TV. A jak TV stoi w salonie, to wszyscy są na niego skazani. A jeśli salon łączy jeszcze funkcje jadalni i ma aneks kuchenny... -nie lubię, jak goście przychodzą i zamiast rozmawiać gapi się w tv a kto przy gościach toto włącza ??? no i patrz wyżej Ale jak TV stoi w salonie, to często jeden albo drugi gość powie, że właśnie zaczyna się jej/jego ulubiony serial....i co, mam powiedzieć, że nie włączę? Mam wyprosić gościa? Jak TV będzie gdzie indziej, to nie będzie miał pokusy. Takie jest moje zdanie. W salonie będzie kominek i sprzęt grający! Pozdrawiam Tommco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 08.03.2005 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 W całej rozciągłości zgadzam się z Tommco My od początku założyliśmy, że w salonie telewizora nie będzie, z bardzo zbliżonych powodów. Mamy w domu pokoik gościnno-telewizyjno-rezerwowy i tam będzie miejsce pudła. Piszę "będzie" bo na razie w ogóle nie mamy i muszę powiedzieć, że wcale mi nie brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.03.2005 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Moim zdaniem telewizor do kominka nijak nie pasuje. U mnie telewizor będzie zamykany w specjalnie dla niego przeznaczonej wnęce. Jeśli chodzi o Twój projekt zone, to może pomyśleć o takiej specjalnej, wiszącej półce na telewizor i powiesić ją nad miejscem, gdzie teraz stoi telewizor (na rzucie). Nie byłby tak widoczny i nie przeszkadzałby w przejściu. Tylko, że taka półka wyglada trochę... technicznie, nie wiem, czy pasowałaby Ci do wystroju. Można jeszcze pomyśleć o zrobieniu takowej półki samodzielnie, np. z drewna i odpowiednio solidnie zamocować. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek_s 09.03.2005 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 projektant znalazł na niego miejsce [tył ściany WC] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 09.03.2005 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 To może by tak ekran odwrócić, i już można by w spokoju oglądać mecze na tronie Pozdrawiam T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.03.2005 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 mamy problem z telewizorem w pokoju dziennym: nigdzie nie pasuje. Jedyne miejsce, w którym miałby się dobrze, zajął kominek. Czy ktoś ma podobny problem? W załączeniu rzut parteru, może ktoś wpadnie na jakiś pomysł i przyjdzie mi z pomocą? Czy Waszym zdaniem telewizor w przejściu pomiędzy jadalnią a pokojem to dobry pomysł (nr 3 na rzucie)? http://host1.studio-atrium.com.pl/res/041/par.gif a może telewizora w ogóle być nie powinno, ale obawiam się, że przegram walkę z domownikami Zone- może przestawiłbyś trochę fotel i tv zmieściłbby ci sie na ścianie tej co kominek-naprzeciwko drzwi na taras, no i stawiajac fotel tam gdzie jest cyferka 3 nie będzie przeszkadzał o ile nie będzie tej półki z tv jak na rysunku. Albo dobudować kawałek ściany zmniejszajac wejście do jadalni (powstanie taki otwór jak od holu) i postawić przy tak powstałej ścianie szafkę z tv. Troche chaotycznie- no ale przecież w salonie fajnie jest mieć tv . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 09.03.2005 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Jeżeli ma być w salonie, to wybrano jedyne miejsce. Ale może dałoby sie go jakos zamaskować? My mamy sporo wiekszy salon, ale dla tv nie ma w nim miejsca. Z wielu względów. po pierwsze okropnie mi nie pasował, po drugie odwiedzająca nas tesciowa jest nałogowym oglądaczem seriali Jak nie ma tv w miejscu, gdzie się często przebywa, to nikt go nie oglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 13.03.2005 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 często jeden albo drugi gość powie, że właśnie zaczyna się jej/jego ulubiony serial....i co, mam powiedzieć, że nie włączę? to ja mam odwrotnie zdarza mi sie prosić gospodarzy o wyłączenie, bo nie przyszłam oglądać, tylko pogadać co prawda sprzęt grający, uzywany bez umiaru, tez potrafi mnie z równowagi wyprowadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
net_ka 27.09.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 No właśnie, jak w tytule. Jesteśmy na etapie instalacji elektrycznej i ma przyjść facet do wytyczenia gniazdek. I zapyta, a gdzie będzie telewizor? Nie żebyśmy namiętnie oglądali telewizję, ale właśnie zdaliśmy sobie sprawę, że jest problem z ustawieniem kompletu wypoczynkowego tak, żeby telewizor był na wprost i żeby nie siedzieć tyłem do kominka. Czy mogę prosić o pomoc??? Salon to nr 7. Dom jest w odbiciu lustrzanym, więc numer jest odwrócony. Dodam, że salon jest pd-zach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kiaran 27.09.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Jest tylko problem, że nie wiadomo jaki to dom Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
net_ka 27.09.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Właśnie sobie przypomniała, że nie dałam linka. Ups http://www.archipelag.pl/projekty-domow/lukrecja/rzuty.html?ProjectMirror=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolka22 27.09.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Może na ścianie działowej salonu z pokojem nr 8.Trudne rozwiazanie... na jednej ścianie okno tarasowe na drugiej kominek i wejście do jadalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolka22 27.09.2007 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Ale jesli masz możliwość przestawienia kominka w stronę schodów to może na miejscu kominka telewizor?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sevageivi 27.09.2007 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 albo pomiędzy drzwiami na taras -podwójmymi a pojedynczymi.. z tym, że wtedy nie można by oglądać TV przy otwartych drzwiach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
net_ka 27.09.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Nad przestawieniem kominka muszę się zastanowić, bo nie wiem czy technicznie jest to możliwe. Przyszło mi właśnie do głowy, że można też zamówić drzwi tarasowe przesuwane. Problemem jest oczywiście kasa, bo są one 100 droższe Normalnie wczoraj się załamałam , bo do tej pory w ogóle o tym nie pomyślałam. Nie wzięłam pod uwagę faktu, że i projektant o tym nie pomyślał. Absurd, że w mieszkaniu 47 m2, jakie mam obecnie wszystko sią da ustawić a w domu 140 m2 projektant nie przewidział ergonomicznego ustawienia telewizora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymeq 27.09.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Ja bym TV dał w miejscu gdzie jest teraz sofa - sofę podsunoł na środek ew na ścianę okienno - tarasową - wtedy będziesz bliżej kominka wypoczywała - poczujesz ciepło kominka a nie tylko jego wygląd, TV nie będzie konkurował z kominkiem na co sie patrzyć i oczywiście będzie można zerknąc na TV z jadalni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
net_ka 27.09.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Gdyby to tylko ode mnie zależało, to bym tak zrobiła. Mam jeszcze męża On niby cały czas twierdzi, że w telewizji nic nie ma, ale takie rozwiązanie nie wchodzi w rachubę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ocia79 27.09.2007 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Może na ścianie działowej salonu z pokojem nr 8. Trudne rozwiazanie... na jednej ścianie okno tarasowe na drugiej kominek i wejście do jadalni. tez bym tak zrobila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 27.09.2007 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Może na ścianie działowej salonu z pokojem nr 8. Trudne rozwiazanie... na jednej ścianie okno tarasowe na drugiej kominek i wejście do jadalni. tez bym tak zrobila A wypoczynek jakiś narożny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts