Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TELEWIZOR - aranżacja miejsca na TV, gdzie umieścić? Zdjęcia, inspiracje, pomysły

zone

Recommended Posts

• Odpowiedzi 84
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 years później...
Witam mam prośbę, pilnie potrzebuję pomocy gdzie umieścić telewizor 42 lub 50 cali (zanim będzie za późno) pierwotnie miał być obok kominka ale po zrobieniu i przystawieniu płyty wielkości tv nastały wątpliwości czy oby on będzie tam pasował ???? Jest jeszcze możlowość przeniesienia tv na inną ścianę wiązałoby się to oczywiście z przerobieniem instalacji elektrycznej i antenowej (doprowadzenie) ale jeszcze jest to możliwe więc może mnie oświecicie gdzie będzie bardziej pasowało ?? Na pierwszym zdjęciu po przyłożeniu a na drugim możliwość przeniesienia na inną ścianę

20110116291-x.jpg

rzut_groszek_tv.jpg

Edytowane przez witekkw

Jak będzie tylko ława, to nawet się nie zastanawiaj, tylko przenoś telewizor. Zestawienie TV + kominek jest bardzo nieszczęśliwe i nie wygląda za dobrze. Aż się prosi, żeby ustawić TV przy ławie, czyli obok miejsca, na którym będziecie siedzieć, oglądając telewizję.

Yyy mmm....no ja nie jestem do konca przekonana, bo wtedy wypoczynek jest tylem do kominka, a patrzec sie jak trzaska ogien w kominku tez bedzie milo...zaraz poszukam jakis inspiracji ze scianami z kominkiem i tv w jednym.

Jak sie dobrze przemysli wszystko na poczatku to moze to ladnie grac np:

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/Screenshot_3-3.jpg

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/Screenshot_1-4.jpg - zdjecia pochodza ze strony http://www.wamhouse.com i sa jej wlasnoscia

Edytowane przez Venus_m

No u nas to kominek jest na innej scianie jak tv...

90 cm to faktycznie nie powala...jak nie jestescie przekonani to przenies to tv albo rozwaz zawieszenie projektora u sufitu i zamontowanie wysuwanego takiego czegos do obrazu. Mozna tez wyswietlac poprostu na bialej scianie :)

Przy kominku widze u was stelaz...czy tam macie przewidziane polki? jezeli tak to tv rowniez ze wzgledow estetycznych raczej odpada.

• 1 month później...

Witam (choć witałem się już grzecznie tam gdzie witać się powinno) :)

Mam niesamowity i spędzający sen z powiek problem - a mianowicie - nie wiem gdzie powiesić telewizor, poustawiać sprzęt grający i rozstawić kolumny grające i do kina domowego.

Najpierw zdjęcia:

1.

http://img707.imageshack.us/img707/6074/dsc03374e.jpg

2.

http://img845.imageshack.us/img845/9607/dsc03376j.jpg

3.

http://img88.imageshack.us/img88/9955/dsc03375z.jpg

Zdjęcie numer 1 przedstawia stan obecny. TV wisi jak wisi. Ostatnio zacząłem się zastanawiać żeby "wyprostować" tzn. zniwelować uskok jak jest na tej ścianie z TV ponieważ jest tam komin, denerwująca jest również widoczna za szafką rtv rozdzielnia od podłogówki w łazience. Mniejsza jednak o to. Jeśli bym prostował ścianę to w miejscu powieszenia TV planuję przykleić i przykotwiczyć suporeks a resztę dać profile i całość zrównać do komina regipsami.

Ale po przeciwnej stronie tej ściany-wnęki jakieś 5 metrów jest ściana (ta z obrazkami) i drzwiami do drugiego pokoju. I tam myślałem przenieś cały kącik z TV, powiesić TV, kupić ładną szafkę na sprzęt i płyty, postawić kolumny frontowe, które lepiej zagrają jak będa stały na otwartej przestrzeni a nie we wnęce a te małe głosniki przenieś do wnęki i do wnęki wstawić również kanapę a fotele po bokach.

Proszę tylko o opinie - nie wydaje się Wam, że TV nie powinien wisieć na ścianie na której są drzwi do innego pokoju?

Czy ukrycie kanapy w miejscu gdzie obecnie wisi TV to dobry pomysł?

Dodam szybko, że kanapa stoi jak stoi tylko dzisiaj bo kaprys mieliśmy żeby przestawić ale wcześniej cały czas stała pod ściana z obrazkami, czyli na przeciwko TV.

Będzie dodatkowy problem, bo jeden z foteli stoi przy drzwiach na balkon i to zasłania balkon co daje mniej światła a latem będzie musiał gdzieś zniknąć bo drzwi od balkonu będą się non stop otwierały i zamykały ponieważ przesiadujemy na balkonie. tylko gdzie ten fotel postawić w przypadku jeśli TV będzie wisiał na ścianie z obrazkami jak zaraz zaczyna się skos. Teraz fotel jest przesunięty pod skos żeby odsłonić balkon i czy kanapa stoi tak jak teraz czy pod ściana z obrazkami to fotel tak stał. Jeśli kanapa będzie we wnęce (pomarańczowa) to fotel trzeba będzie przesunąć bliżej kanapy tym samym zasłaniając balkon.

Bardzo proszę o jakieś rady i opinie :confused:

jak dla mnie to telewizora nie ma gdzie przewiesc jest tylko ta sciana z drzwiami niby od biedy i braku miejsca może tam wisieć ale nie ustawisz wtedy rozsądnie , wyposażenia chowanie kanapy w ten "otwór" to raczej zły pomysł będzie przytłaczać w ogóle tego nie widzę . ogólnie poleciłbym np wywalenie fotela wydaje sie byc tam strasznie ciasno... ale na pewno tak jak mówisz wyprostować ścianę to według mnie najlepsze rozwiązanie, ale mozesz zrobic to tez w jakis inny ciekawy sposób poleciłbym wysuniecie sciany jeszcze możliwie jak nadlej co zmniejszy ten otwór który nie wygląda najlepiej chodzi mi o cos takiego mam nadzieje ze chodz troche pomogłem:popcorn: pozdr

zabudowa_pod_tv_m(1).jpg

Własnie chodzi o to że zarówno pod wnęką jak i po drugiej stronie jest skos i taka zabudowa, którą przedstawiłeś i za ktorą dziękuję odpada, to jest dobra na proste ściany.

Fotela nie wywalę bo nie mogę a ciasno nie jest, to jest bardzo duży salon, tzn. wystarczający na wszystko. Jest tylko ten dylemat z umiejscowieniem TV.

Z tą kanapą to masz jakby rację, ale kanapa będzie wtedy schowana i siedząc/leżąc na kanapie będzie się "pod sufitem" chociaż kanapa wymiarami do tej wnęki pasuje tak, że będzie równo z tą zabudowana półką na której sa płyty CD