aniawmuratorze 21.06.2008 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2008 No i się zeźliłam mam dość dzwonienia i wysłuchiwania kolejnej wymówki. Majster pojawił się na chwilę w poniedziałek ale gdzieś mu się reszta ekipy zapodziala . Potem się samochód naprawiał przez 3 dni................................. a potem się zeźliłam i powiedziałam sobie dość ! Ponieważ pan H. nie odbierał telefonu to wysłałam mu sms żeby oddal klucze od garażu. Jak dla mnie to się może już wcale nie pojawić, płakać nie będę Od przyszłego tygodnia wchodzi nowa brygada i mam nadzieję że się spiszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 23.06.2008 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Od dziś na placu budowy działa nowa ekipa to znaczy jej część dwóch murarzy i pomocnik Bardzo się cieszę, że wreszcie mury pną się do góry. Niestety okazało się że poprzednicy spartolili wykusz jedna z jego ścianek jest za wąska i nie zmieści się na niej okno 120cm tylko 90cm W sobotę odbędziemy naradę rodzinną co z tym fantem zrobić. Pogoda cudowna 2/4 dzieciarni wywiozłam dzisiaj na obóz jeździecki, a reszta niestety choruje walczymy by rozgonić zapalenie oskrzeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 25.06.2008 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Panowie murarze przedstawili mi plan naprawczy wykuszu jak dla mnie super i będzie tak jak w papierach Widziałam inną wersję tego projektu na żywo i wykusz to ważny element architektoniczny domu. Będę się więc głosować za tym żeby to poprawić .........w sobotę narada rodzinna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 17.07.2008 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Dziennik tak zaniedbany że aż wstyd no ale wakacje w pełni więc ciężko się skupić na pisaniu od ostatniego razu urosły nam ściany parteru i kominy Tak prezentuje się dom od frontu http://img22.imageshack.us/img22/9646/52aebf8f1e910b1dyj6.jpg deski czekają na szlowanie stropu mam nadzieję że stanie się to w poniedziałek Z nową ekipą jest raz z górki (tak jak w tym tygodniu) pracują i widać efekty, albo pod stromą górę (jak w zeszłym tygodniu) kiedy piwo ważniejsze jest od efektów .................. przynajmniej tych budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 17.07.2008 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 W domu jak w labiryncie najfajniejszą zabawą dla Liwii jest oczywiście zabawa w chowanego gorzej jak stoję w "kuchni" a mąż w "garażu" i mogę sobie gadać i gadać a on i tak nic nie słyszy .................. czy on tak specjalnie czy tak samo wychodzi ? Nauczeni doświadzeniem z wykuszem ciągle chodzimy z miarkami i mierzymy każdą ścianę murarze przestali już na nas patrzeć dziwnie i z uśmiechem podają miarki Konieczność wymurowania ściany pomiędzy przedpokojem a kuchnią wymusiła na mnie zaprojektowanie kuchni tak się wkręciłam że zaczynam urządzać wszystkie pokoje wraz z instalacją elektryczną żeby potem przenoszenia kabli nie było A teraz widok na tył czyli "taras" i wyjścia na niego z salonu i sypialni http://img18.imageshack.us/img18/9538/15915e6c3ca34534ha5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 17.07.2008 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 W niedługim czasie trzeba zamówić dachówki na dach i tu dostaję kręćka kolorystycznego i proszę nie pytać dlaczego możliwości jest więcej niż kilkanaście a w dodatku ja chcialabym dach grafitowy a druga polowa miedziany i sama już nie wiem co z tego się wykluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 18.07.2008 05:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Zrobiłam fotki wnętrz jak na razie to mnie samej trudno się połapać wszystko wygląda po prostu tak samo wokół tylko mury i tak np korytarz do gospodarczego http://img22.imageshack.us/img22/8287/b97219d191a97bacxp9.jpg widok z sypialni na ogród http://img18.imageshack.us/img18/2619/sypialniazwidokiemnasadrx0.jpg Zdecydowaliśmy się na gotowe nadproża betonowe i jestem z tego zadowolona robota idzie dużo szybciej a pzy obecnym tempie robót każda minuta się liczy coby przed zimą skonczyć ............................... murowanie Okno w kuchni http://img17.imageshack.us/img17/4601/ede6e332c0b87be6nt3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 04.08.2008 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Są wakacje i dlatego dziennik nieco zaniedbany a i na budowie nie dzieje się zbyt wiele niestety Zeźlilam się poraz drugi i zrezygnowałam z ekipy numer 2 ............ ale ze mnie chyba jakaś zołza jest albo nie trafiłam na swoją ekipę .......................jeszcze (obstawiam to drugie) Za dwa tygodnie wchodzą następni murarze Tak naprawdę to będzie to ekipa z którą prowadziłam rozmowy zimą i byliśmy już umówieni na budowę, ale mąż skusił się na tańszych fachmanów no i masz babo placek mamy 2 miesiące opóźnienia i wracamy do porzuconej ekipy Mogę powiedzieć (dostałam zgodę małża) a nie mówilam ale co nas nie zabije to wzmocni więc korzystamy z pięknej pogody i wakacjujemy się na całego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 06.08.2008 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Na budowie nadal cisza Przez kraj przetoczyły się chmury, burze i wiatr. Niestety w naszym ogrodzie ucierpiał stary sumak i trzeba go było dzisiaj wyciąć. Planujemy w przyszlym tygodniu mały remoncik na dachu naszego starego domu. Mają go zrobić dachowcy sąsiada którzy nocują w naszym garażu. Czekam również na nową ekipę murarzy - górali. Chyba osiwieję bo kto to widział żeby każdą kondygnację robił kto inny ale cóż ja mogę zrobić ......... no nic chyba pierwsza ekipa po fundamentach udawala że przyjedzie i po miesiącu zwodów raz w prawo raz na skos wymiękłam i im podziękowałam druga ochoczo zabrala się do dzieła ale bardzo wolno im szło ciągnięcie dwóch budów mojej i sąsiada i pomimo że murarze fajne chłopaki a majster dobry fachowiec zmieniam ekipę po raz drugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 18.08.2008 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Nawet nie sprowdzam jak nisko upadł moj dziennik na pewno nisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 18.08.2008 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Nadrabiam zaleglości Wykusz zostal poprawiony do orginalnych rozmiarów Taka byla różnica ok 15 cm http://img27.imageshack.us/img27/4308/387c56504571b01cfo7.jpg Trzeba było nawiercić otwory w bloczkach i zrobić zbrojenie by ściany miały wymiar odpowiedni Musieliśmy zerwać część przyklejonego wcześniej styropianu A oto widok z góry od sąsiada http://img17.imageshack.us/img17/7200/e1ebaa9d51dd26bcre3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 18.08.2008 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Zarys jadalni zaczyna się wyłaniać od strony salonu http://img22.imageshack.us/img22/4704/824e45fceb7c55dfug7.jpg cieszę się że jednak nie odpuściłam i poprawiłam tą fuszerkę do wyszystkich którzy robią wykusze mam apel sprawdzajcie wymiary bo murarze nawet najlepsi mają klopoty z wykuszami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 18.08.2008 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Opłacało się wiosną przycinać i pryskać śliwy oto efekt http://img21.imageshack.us/img21/5089/bb671af681920eddet1.jpg teraz muszę się uśmiechnąć do mayland o przepis na śliwowicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 18.08.2008 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Nie chcę zapeszyć ale murarze powiedzieli że w czwartek przyjdą No to czekam chociaż w srodku mnie skręca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 19.08.2008 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Czy pisalam już że niecierpliwa jestem z natury ............................. no chyba pisałam idę pielić w ogódku to mnie zawsze uspokaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 21.08.2008 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 No i som Dzisiaj rano ze snu wyrwał mnie telefon pół przytomna podałam mężowi słuchawkę ( bo to jego telefon zadzwonił ) on jeszcze mniej przytomny bo w środku nocy wrócił z delegacji a to dzwonią nasi nowi murarze że są że przyjechali i chcą budować umówiliśmy się z nimi na wtorek ale uprzedzili w poniedziałek że przyjdą w czwartek no i są już ich lubię mają punt za slowność Chłopaki popatrzyli podumali i powiedzieli proszę zamawiać beton na sobotę będziemy zalewać strop nad garażem no to ja za telefon najpierw do kierbuda coby przyjechał i zbrojenie obejrzal w piątek przed zalaniem a potem do betoniarni z zapytaniem o beton Pan Leszek - nasz kierbut obiecal z uśmiechem że będzie w piątek na 1000% a pan z betoniarni przyjedzie w sobotę z pompą o 11.00 oglaszam więc koniec przerwy na placu budowy - strop się robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 23.08.2008 05:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 Wczoraj strop nad garażem zostal zazbrojony i sprawdzony kierbut zrobił wpis w dzienniku a dzisiaj zalewamy troszkę obawiamy się o pogodę bo zapowiadali deszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 25.08.2008 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Aura była nam przychylna i po porannym deszczyku wyjrzało słońce Bylam tak przejęta że nie mogłam spać i o 6.00 pojawiłam się na budowie coby porządku troszkę zrobić Zdziwienie murarzy bylo wielkie gdy pojawili się o siódmej i zobaczyli mnie biegającą po domu No to teraz foto reportaż Sufit w garażu zalewanie pierwszy raz w życiu gruszko-pompę widziałam http://img17.imageshack.us/img17/2217/79c7c82347b31159ov8.jpg podłoga naszej sypialni nad garażem jeszcze świeżutka i miękka http://img19.imageshack.us/img19/5763/bbcbd7c37c799c25xi5.jpg a las zaczął pojawiać się w sypialni na dole http://img22.imageshack.us/img22/1776/790dc503ce031198ew3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 26.08.2008 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Dziś górale wrócili na naszą budowę Do domu jadą w sobotę po południu ale przyjeżdżają we wtorek bo z tych gór to mają kawałek drogi jakby nie patrzeć Robią dalej strop nad domem rano pytali na jakiej wysokaści zrobić podciągi nie to żebym nie wiedziała co to podciąg ale skąd ja mogę wiedzieć na jakiej chcę wysokości Okazało się że poprzednia ekipa zrobiła podciągi które wystawały by na ponad 20 cm poniżej stropu a górale wyprowadzą je tak że nie będzie ich widać pod podwieszanym sufitem i git Z panem od desek umówieni byliśmy na 12.00 a on dzwoni do mnie o 10.00 że jedzie do mnie i gdzie to nie to żebym nie wiedziala gdzie buduję dom ale właśnie 5 minut wcześniej wyjechałam z domu z dzieckiem po książki do szkoły i kasę na deski Nie wiem co lepsze jak się spóźniają czy jak są za wcześnie ale pan cierpliwie poczekał aż wrócę więc git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 28.08.2008 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 No teraz czuję że buduję od samego rana jeżdżę po sklepach budowlanych i składach Wieczorem dostałam cynk od górali że brakuje gwoździ i drutu wiązalkowego Rano jak tylko otworzyły się drzwi skladu zakupiłam brakujące rzeczy Przyjeżdżam na budowę wszyscy uśmiechnięci tylko jeszcze brakuje im gwoździ do betonu i prętów gwintowanych ........... znów na skład i z powrotem Przyjeżdżam wszyscy uśmiechnięci tylko te stemple od sąsiada pod balkony za krótkie no i brakuje drutu na strzemiona no i dobrze by było żeby beton na sobotę przywieźli Przez chwilę nigdzie nie jadę ............. dzwonię do betoniarni po beton - przyjadą o 8.00 w sobotę i na skład - przywiozą drut do południa Znów w samochód i na skład drewna po stemple mili panowie na składzie zapakowali sosenki i ruszyli za mną na budowę coby się nie zgubić (a ja myślałam że to ja mam problemy z orientacją ) Przyjeżdżam na budowę wszyscy uśmiechnięci , górale przyśpiewują sobie przy robocie, zdejmują czapki na Anioł Pański a ja śmigam obiad gotować dla moich smyków No teraz to ja czuję że buduję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts