Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MODRZEWIOWE KOMENTARZE

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Szczerze mowiac nie wiem od czego zaczac :D

Dom z lat 70 tch wymagajacy remontu (bo poprzedni wlasciciele nie mieli weny by nawet w ciagu 11 lat pomalowac chocby kawalek sciany.... no ok taras drewniany zrobili z ktorego mozna na glowke skakac na... chcialam napisac trawnik ale to tak naprawde gruby dywan z mchu) stal sie teraz naszym domem.

Mam wrazenie ze od poczatku musze poznawac tajniki budowania ale od troche innej strony. Najpierw:

etap I wielkie plany co zrobie w miejscu przeznaczonym do remontu np kuchni

etap II odkrywanie tajnikow budujacych dom 40 lat temu

etap III przeklinanie ich na caly glos

etap IV demolka kompletna bo chociaz mial byc wymieniony tylko zlewozmywak to niestety nie chcial sie zdemontowac bez odrywania kafelkow ze sciany :mad:

nie wiem ile jeszcze niespodzianek mnie czeka ale z pewnoscia nudzic sie nie bedziemy.

Miejsce desantu Szwecja.

Na temat remontu starego domu (mój jest z 1906) to ja moge długo .... Szczególnie, że w tak zwanym między czasie do jego remontu przykładali się mniej lub więcej radośnie nastawieni "fachowcy" :) Powiem ... chociaż nie chcę Cię zniechęcac ... że tych niespodzianek to może byc ... ho ho, skolko ugodno! Ale spoko, skoro ja dałam radę, to dlaczego by Ty nie????

Powodzenia!!!

Dzieki Braza :hug: Zawsze podziwielam Twoje niezmordowanie i wole walki! Wszelkie zyczenia powodzenia przyjmuje w ilosciach nieograniczonych. W poniedzialek zaczynam demolke holu i mojej sypialni ;)

Bedzie wywalanie szaf, wywalanie sufitow, lamperii ala derewnianej i mam nadzieje ze niczego wiecej :p

Potem nowe karton gipsy dookola a w natepnym etapie cegly na kominie w sypialni i w holu troche dla ozdoby a troche bardzie ze wzgledu na to ze inaczej pracuje drewniak a inaczej komin.