Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MODRZEWIOWE KOMENTARZE

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć Ania!

Nie ma nikgo na RW to się skitram w twoich komantarzach :D :D

mam nadzieje, że mnie tutaj żona nie znajdzie 8) 8) 8)

mój mąż Cię znalazł :lol: :lol: :lol:

ups.............. :o no to zmykam żeby problemów nie było...........

Może do komentarzy Dorci? 8)

mąż już w krainie kolorowych więc spoko :lol:

Co do kwesti wtyczkowych i gniazdkowych i podejsc do prądu to remember:

podejscia z prądem przy kratkach wywietrznikowych i okapie kuchennym, na wysokosci szafek górnych w kuchni i do zasilenia centrali alarmowej oraz instalacji TV;

gniazdka na balkonach(tarasach);

oddzielne gniazdka do pralki lodówki (takze bezpiecznik) zmywarki (to standard raczej)

gniazdka wydzielone do drabinek grzejnych w łazience (do podłączenia dodatkowej grzałki)

I to na tyle :wink:

Co do kwesti wtyczkowych i gniazdkowych i podejsc do prądu to remember:

podejscia z prądem przy kratkach wywietrznikowych i okapie kuchennym, na wysokosci szafek górnych w kuchni i do zasilenia centrali alarmowej oraz instalacji TV;

gniazdka na balkonach(tarasach);

oddzielne gniazdka do pralki lodówki (takze bezpiecznik) zmywarki (to standard raczej)

gniazdka wydzielone do drabinek grzejnych w łazience (do podłączenia dodatkowej grzałki)

I to na tyle :wink:

dzięki gaweł napewno skorzystam z porad :D

o tym gniazdku do wyciągu kompletnie zapomniałam :roll:

to nie musi byc gniazdko tylko sam kabel wtedy jak zamontujesz wyciąg to nic nie widac podobnie jest z kratkami w łazience sam kabelek moze byc pod kafelkami z mozliwoscia wycigniecia go w razie potrzeby, a jak znam zycie to w łazience istnieje poxniej potrzeba zainstalowania takowego i wtedy mozna bez psucia efektu podłączyć wyciąg. Osobne bezopieczniki do lodówki i centralki alarmowej sa po to ze jak gdzies wyjedziesz to wszystko sobie wyłaczysz w domu na tablicy elektrycznej a zostanie tylko sam alarm i lodówka.

Jaki rodzaj ogrzewania planujesz?

to nie musi byc gniazdko tylko sam kabel wtedy jak zamontujesz wyciąg to nic nie widac podobnie jest z kratkami w łazience sam kabelek moze byc pod kafelkami z mozliwoscia wycigniecia go w razie potrzeby, a jak znam zycie to w łazience istnieje poxniej potrzeba zainstalowania takowego i wtedy mozna bez psucia efektu podłączyć wyciąg. Osobne bezopieczniki do lodówki i centralki alarmowej sa po to ze jak gdzies wyjedziesz to wszystko sobie wyłaczysz w domu na tablicy elektrycznej a zostanie tylko sam alarm i lodówka.

Jaki rodzaj ogrzewania planujesz?

plany grzewcze mam bardzo rozbudowane rzeklabym

po pierwsze ogrzewanie gazowe do tego kaloryfery i podlogówka

po drugie kominek w salonie ale to raczej jako efekt wizualny

po trzecie w garażu zrobiłam jeszcze jeden szyb kominowy z wkładem ceramicznym i w razie wojny z Ruskimi podłącze sobie tam coś na wszystko :roll:

do tego solary do podgrzewania wody

instalacja grzewcza będzie miała możliwość podłączenia prądu z zewnątrz tzn do agregatu :roll: