gawel 22.09.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 skaba mnie przytrafiła sie wersja light mam pianino po Tacie no to przez 90tke lekko wejdzie Pewno że jak po maśle. Wiecie co mysle czy my to aby komentujemy dziennik Ani?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 22.09.2008 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 No ładnie jeszcze stronke ustrzeliłem. Jak Ona to jutro zobaczy to sie załamie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 22.09.2008 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 DorciaIQ Mam złe doświadczenia z mysza w spiżarni próbowałem kocilli (naszej kotki) 2 rodzajów trutek i 2 rodzajów pulapek i du,pa, az ostatnio zona rano krzyczy z kuchni myyyyysz . Lece a mysz ciedziała w tekturowej rurce na którą nawinieta jest folia aluminiowa i sie patrzy na zone . Szybka interwencja i Pan wraz z Kocillą ruszyli na łowy. Mysz poległa wreszcie Znacie tę historię co się dzieje z takimi co w rurze utkną? nie? Historia podobno prawdziwa: pani sprzątająca w jakiejś fabryce w nocy chciała posprzątać w jakiejś rurze no i weszła do niej, po czym okazało się że utknęła i nie może wyjść. Ani się ruszyć nawet. Później przyszedł strażnik no i zorientowawszy się, że ona nawet nie może odwrócić głowy, a utknęła akurat do połowy (górnej) .... wykorzystał sytuację A pani zaszła w ciążę i zasądziła fabrykę o alimenty. Wygrała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 22.09.2008 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Odnośnie tych dzwi suwanych ostatnio był u mnie taki producent okien i mówił mi ze zwykłe stalowe profile suwane są tanie natomiast prawdziwy baler to przesuwki aluminiowe moja sąsiadka ma takie maja od strony dworu taka suwaną ramke z siatką i po prostu można zasunąć niezaleznie od odsuniecia okna, nawe 1,5 Jasio sam za soba to zasuwa , ale ponoc cena tych okien jest wysoka. Mam namiar na tego goscia oni produkują i montują. Ma u mnie zakładać zaluzje w tym tygodniu to moge sie wypytac ojj słyszałam o tych aluminiowych fajna sprawa u mnie małz się uparł na drewniane i o niczym innym słyszeć nie chciał.. jesli możesz to wypytaj.. bo widze, że jeszcze sporo w sprawie okien pozostaje do przemyślenia, więc może w ogóle koncepcję zmienię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 22.09.2008 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 No ładnie jeszcze stronke ustrzeliłem. Jak Ona to jutro zobaczy to sie załamie nooo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 22.09.2008 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Odnośnie tych dzwi suwanych ostatnio był u mnie taki producent okien i mówił mi ze zwykłe stalowe profile suwane są tanie natomiast prawdziwy baler to przesuwki aluminiowe moja sąsiadka ma takie maja od strony dworu taka suwaną ramke z siatką i po prostu można zasunąć niezaleznie od odsuniecia okna, nawe 1,5 Jasio sam za soba to zasuwa , ale ponoc cena tych okien jest wysoka. Mam namiar na tego goscia oni produkują i montują. Ma u mnie zakładać zaluzje w tym tygodniu to moge sie wypytac ojj słyszałam o tych aluminiowych fajna sprawa u mnie małz się uparł na drewniane i o niczym innym słyszeć nie chciał.. jesli możesz to wypytaj.. bo widze, że jeszcze sporo w sprawie okien pozostaje do przemyślenia, więc może w ogóle koncepcję zmienię Tylko nie drewnaine potem dozywotnio bedziesz miała posadę konserwatora powierzchni drewnianych . Ja mam podbitke i barierki drewniane very big misteake Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 22.09.2008 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 gawel wiesz.. ja mam chłopa z lasu to do drzewa tęskni i pracuś z niego niesamowity, więc bedzie mi te okna regularnie malował.. zreszta mycie też mam zakontraktowane a poważnie mówiąc to było kilka argumentów za drewnianymi.. za 10 lat powiem co o tym sądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 22.09.2008 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Ale te aluminiowe to można ze szprosami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 22.09.2008 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 dzieki za pogaduchy pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 22.09.2008 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Ale te aluminiowe to można ze szprosami? a co za różnica przecież szprosy to sa elementy umieszczone pomiedzy szybami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 22.09.2008 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Ale te aluminiowe to można ze szprosami? a co za różnica przecież szprosy to sa elementy umieszczone pomiedzy szybami No tak, ale jakoś nigdy nie widziałam alu ze szprosami, bo alu są takie... industrialne, biurowe (?) i myślałam że po prostu nie robią i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 22.09.2008 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Ale te aluminiowe to można ze szprosami? a co za różnica przecież szprosy to sa elementy umieszczone pomiedzy szybami no właśnie.. nie bardzo chciałam między szybami... bardziej podobaja mi się zewnętrzne (rzecz gustu oczywiście) i rozwiązuje to kilka kwestii technicznych (jakies mostki termiczne, skraplanie się pary, zwiększanie współczynnika przenikalności itd. itp. - naczytałam się, ze łochocho ).. a żeby uniknąć problemu z myciem wybrałam ramke zewnetrzną.. no i w tym przypadku raczej przesuwka nie wypali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 22.09.2008 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 ale szprosy masz generalnie w 3 rodzajach: pomiedzyszybowe i to z 2 stron masz gładka szybe a szpros w srodku. montazowe czyli konstrukcja okna jest podzielona na pola i kilka oddzielnych szybek weneckie czyli takie ramki nakładane na okna. Od razu ci powiem ze tylko miedzyszybowe dobrze sie myje jak by ich nie było te 2 pozostałe to masakra. Co do wyglądu to profile aluminiowe różnia sie w zasadzie tylko rdzeniem wprofilu no i moze wymiarami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 23.09.2008 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 I przede wszystkim ceną Dzień dobry wszystkim Trochę się pogubiłam czyje to komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 23.09.2008 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 ania obiecuję, ze to już ostatni post ale szprosy masz generalnie w 3 rodzajach: pomiedzyszybowe i to z 2 stron masz gładka szybe a szpros w srodku. montazowe czyli konstrukcja okna jest podzielona na pola i kilka oddzielnych szybek weneckie czyli takie ramki nakładane na okna. Od razu ci powiem ze tylko miedzyszybowe dobrze sie myje jak by ich nie było te 2 pozostałe to masakra. Co do wyglądu to profile aluminiowe różnia sie w zasadzie tylko rdzeniem wprofilu no i moze wymiarami ja wybrałam rozwiązanie czwarte tzn. ramka nakładana - jest na zewnatrz na małych zawiasach i zatrzaskach.. masz możliwość jej odpięcia i do mycia masz całą szybę [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 23.09.2008 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 ale się naskrobaliście w kwesti drzwi to mialam tyle na głowie że nawet nie mialam czasu pomyśleć "o" a co dopiero "okno" więc teraz napiszę jakie są moje przemyślenia po tym co napisaliście 1) przez taras wnieśliśmy wszystkie duże meble do naszego obecnego domu i czasem była to jedyna możliwa droga (nie mam fortepianu ) 2) w sezonie letnim otwieram często oba skrzydla drzwi tarasowych szczególnie wieczorem 3) niestety ilość much i os które pchają się do chałupy jest masakryczna więc koniecznie jakieś moskitiery w oknie kuchunnym i tarasowych ( nie koniecznie muszą być przesuwane ale muszą być !) 4) rozwiązanie skabuś ze szprosami masz super nie wyobrażam sobie szorowaniatakich malych okienek przedzielonych szprosami 5) chwilowo mam dość drewnianych okien - nie ma kto ich pomalować mój mąż pracuś jak wraca do domu to nie ma już ani siły ani ochoty wcale mu się nie dziwię Dorcia nie poznałam Cię jaki nowy wygląd morski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 23.09.2008 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 a tak w ogóle to piszcie koniecznie bo mam co czytać i nadczym myśleć i nie muszę nigdzie daleko biegać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 23.09.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 ania hej hej!! a jak z wypaczaniem się okien drewnianych? bo przyznam, ze to mnie bardziej nurtuje niż malowanie mój mąz czasowy jest i prace domowe baaardzo lubi, a i talent w tym kierunku ma, więc się nie obawiam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 23.09.2008 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 ania hej hej!! a jak z wypaczaniem się okien drewnianych? bo przyznam, ze to mnie bardziej nurtuje niż malowanie mój mąz czasowy jest i prace domowe baaardzo lubi, a i talent w tym kierunku ma, więc się nie obawiam.. jedno okno musieliśmy podszlifować lekko mam wrazenie że najgorzej zachowują się drzwi tarasowe (najbardziej praują i trzeba je co jakiś czas regulować - może to wina montażu ) Poza tym wsztstko ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.09.2008 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Drzwi tarasowe zazwyczaj są niedzielone albo źle dzielone i ramiak nie ma szans - wykrzywia się. Kiedyś chyba jareko to opisywał.ale plastiki wcale nie lepsze - też z balkonowymi jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts