markoto 09.01.2009 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Jest zdrowsza jesli chodzi o alergikow, chodzi na niskich parametrach, jej jedynym minusem jest bezwladnosc cieplna. Ja bede miec wszedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 09.01.2009 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Nie chodzi mi o jakąś dyskusję głęboką a raczej co was osobiście skłoniło do podłogówki Argument : cieplo w nogi jest jak najbardziej na miejscu też to mam Nie będę komentować argumentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 09.01.2009 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Co to znaczy w całym domu dziewczyny? Czyli zero kaloryferów tylko podłogówka i ścienne np? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 09.01.2009 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Ja mam wszedzie to znaczy ze nie mam w ogole kaloryferow, tzn mam tylko w lazienkach jako suszarki na reczniki ale tez na niskie parametry. Przede wszystkim uwielbiam chodzic na bosaka i dlatego zawsze taka nie zimna podloga mi sie marzyla, dwa chcielismy kociol bezobslugowy-czytaj na gaz, ale jednoczesnie jak najbardziej oszczedny, zdecydowalismy sie na kondensat ktory najlepiej pracuje na niskich parametrach, wiec jesli chcemy wykorzystac kondensacje to albo kaloryfery trzeba przewymiarowac albo zrobic podlogowke. jasne ze bylaby tez kondensacja jakby sie zrobilo uklad mieszany ale tak dziala lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 09.01.2009 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Ja też się przekonałam do wszędzie. Nie cierpię kaloryferów i nigdy nie wyobrażałam sobie ich w reprezentacyjnych miejscach. Potem się dowiedziałam że podłogówka to wcale nie znaczy kafle/panele. Potem się naczytałam, że w sypialni to wcale nie szkodzi, a wręcz przeciwnie: jest zdrowsze, bo alergie. A skoro można wszystko na tę podłogówkę kłaść, łącznie z parkietem, to już nie kumam dlaczego ktoś mógłby chcieć mieć obleśny kaloryfer (piękny kosztuje więcej niż podłogówka : ), ciepło w prawą rękę i zimno w lewą, czarny osad z kurzu nad grzejnikiem, latające w powietrzu koty (no dobra, dobra, przesadzam trochę ) i zimno w nóżki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 09.01.2009 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 mam tylko w lazienkach jako suszarki na reczniki ale tez na niskie parametry. Właśnie, Markotko - a taki "zimny" grzejnik to wystarczająco ręczniki podgrzewa i suszy? Tak że są ciepłe w dotyku, czy po prostu schną szybciej i kropka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 09.01.2009 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Wiesz co on nie bedzie zimny bo to podloga bedzie zimna a grzejnik sie nagrzeje od temperatury 45 stopni. Poza tym rozwieszony recznik zawsze lepiej schnie niz zwiniety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 09.01.2009 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Upssss...... a ja całe życie byłam przekonana, że przy alergikach, to powinno sie wystrzegać podłogówki. A w salonie podłóg w DLH w Wawie powiedziano mi, że skoro chcę mieć dechy z Merbau, to one zupełnie się nie nadają na podłogówkę. I będąc o tym przeświadczona, mam kaloryfery w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 09.01.2009 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Faktem jest ze kaloryfer ktory ma temperatute kolo 70 stopni czasem wyzsza podsmaza kurz i to on jest najbardziej szkodliwy dla alergikow, dechy nie sa najlepszym rozwiazaniem na podlogowke. Albo panele drewniane warstwowe, albo drobne elementy np deski ok 7cm szerokie i to max 1.5cm grube i drewno stabilne wiec nie kazde-akurat merbau jest ok , lepiej olejowane niz lakierowane. Na ciemnym drewnie mniej widac ewentualne szczeliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 09.01.2009 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 I tak już po japcach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 09.01.2009 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Wiesz co on nie bedzie zimny bo to podloga bedzie zimna a grzejnik sie nagrzeje od temperatury 45 stopni. Poza tym rozwieszony recznik zawsze lepiej schnie niz zwiniety Jasne że on jest cieplejszy niż podłoga, ale zimniejszy niż zwykły i tak się zastanawiam, bo to fajne jest jak ręcznik jest cieplutki po wyjściu z kąpieli (ale niegramatyczne zdanie ) i się zastanawiam czy sobie nie zrobić w ogóle elektrycznych tych grzejników łazienkowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 09.01.2009 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Zrob z garzalka , jesli ci bedzie za zimno, zamkniesz obieg i przed kapiela wlaczysz grzalke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 09.01.2009 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 dzięki dziewczyny wychodzi mi na to że podlogówka to ważny element w domu i np przy ewentualnym kupnie domu praiwe każdy chciałby mieć coś podgrzanego od dołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 09.01.2009 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 przy ewentualnym kupnie domu praiwe każdy chciałby mieć coś podgrzanego od dołu Ten argument jest very valid and important Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 09.01.2009 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Sąsiad powiedzial że do układu mieszanego dołożył 5 tysdlatego rozważam różne rozwiązaniaa. same kaloryferyb. sama podlogówka( ale chcę deski na podłogę więc odpada)c. uklad mieszany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 09.01.2009 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Zrob z garzalka , jesli ci bedzie za zimno, zamkniesz obieg i przed kapiela wlaczysz grzalke. Tak zrobię Mistrzu Hydrauliku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 09.01.2009 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Ania nie mozliwe ze az 5tys, przeciez tam mieszacz tylko potrzebny, pompa, jakies zawory troche rurek, popytaj 1950 jaka jest roznica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 09.01.2009 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Dorcia mozesz zrobic tez mieszany system , grzejniki w lazienkach i gdzie tam chcesz na innym obiegu i na cieplejszych parametrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 09.01.2009 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Ania nie mozliwe ze az 5tys, przeciez tam mieszacz tylko potrzebny, pompa, jakies zawory troche rurek, popytaj 1950 jaka jest roznica. Temat mieszaczy jest dla mnie jeszcze nie odkryty sąsiadowi robi hydraulik który kupuje mu wszystko i montuje jak mi zaczął opowiadać o pompach, sprzęgłach i mieszaczu to wymięklam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 09.01.2009 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Ale to nie jest koszt 5tys, widac hydraulik ma wysoka roboczogodzine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts