Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MODRZEWIOWE KOMENTARZE

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

najbardziej w rogach

na środku trochę też

skoro tak to postaraj się to odgrzebac mniej więcej tam gdzie masz kołki i zobaczyć co tam jest... czy czasem nie ma dziureńki... wystarczy maleńka.... czy nie ciągnie powietrze dołem.... jak mniemam to nie będzie coś dużego, ale zobacz czy masz kołki i jeśłi tak to jak są zaizolowane ....

na środku poszukasz potem, bo możliwe że po prostu podciąga od narożników :)

Dorcia cały pic polega na tym żeby dobrze balkony zaizolować od zewnątrz przed wilgocią żeby woda do chałupy się nie lała - a Ty masz kochana jakiś balkon ?

u mnie dzisiaj się suszy i jak wyschnie plama na podłodze będzie próba wodna czy po uszczelnieniu nadal cieknie :roll:

[/u]

Cześć Ania - dziury masz :o cieknie :o

oj nie dobrze, nie dobrze :roll:

ale jadalnia-cuuuuuuuuuudo

dziur nie ma tak jak się patrzy wszystko powinno być ok ale coś podcieka :-?

nie mamy wylewek więc wszystko od razu widać (na szczęście)

teraz kombinujemy z naszym fachowym fachowcem co z tym fantem zrobić

pierwsze zabezpieczenia dzisiaj zrobione silikonem dekarskim zobaczymy jaki będzie efekt jutro po osuszeniu i próbie burzowej wężem ogrodowym :roll:

cieszę się że jadalnia Ci się podoba :D

Aniu, u nas też balkon, będący jednocześnie sufitem w wykuszu też przeciekał. Okazało się, że pianka ,,robiła" za zbiornik wody i jak nazbierało się jej za dużo wtedy przeciekało :-? Po przycięciu pianki podtapianie się skończyło :wink: Z tym, że u nas pianka była na zewnątrz, na niewykończonym tarasie :roll:

Dorcia cały pic polega na tym żeby dobrze balkony zaizolować od zewnątrz przed wilgocią żeby woda do chałupy się nie lała - a Ty masz kochana jakiś balkon ?

u mnie dzisiaj się suszy i jak wyschnie plama na podłodze będzie próba wodna czy po uszczelnieniu nadal cieknie :roll:

[/u]

No nie mam, ale przy tarasie chyba to samo, nie?

[/u]

nie do końca bo taras wykonany jest niezależnie od okna tarasowego i podłogi np w salonie

taras robisz z odstępem od ściany domu bo inaczej pracuje podłoże tarasu a inaczej ściana domu, podłogę na tarasie robi się zwykle trochę niżej niż podłoga w salonie

oczywiście należy zabezpieczyć miejsce przy wyjściu na taras i pamiętać o spadku ale wydaje mi się że problemy wodne przy balkonach są częstsze

a balkony wylewa się razem ze stropem i na linii balkon podloga w pokoju mogą być nieszczelności

teraz w domu to mamy taras drewniany i nigdy nie było problemów z wodą bo grzecznie przelatuje przez szczeliny między deskami

[/u]

nie do końca bo taras wykonany jest niezależnie od okna tarasowego i podłogi np w salonie

taras robisz z odstępem od ściany domu bo inaczej pracuje podłoże tarasu a inaczej ściana domu, podłogę na tarasie robi się zwykle trochę niżej niż podłoga w salonie

oczywiście należy zabezpieczyć miejsce przy wyjściu na taras i pamiętać o spadku ale wydaje mi się że problemy wodne przy balkonach są częstsze

a balkony wylewa się razem ze stropem i na linii balkon podloga w pokoju mogą być nieszczelności

teraz w domu to mamy taras drewniany i nigdy nie było problemów z wodą bo grzecznie przelatuje przez szczeliny między deskami

Aha. To mnie uspokoiłaś, że tak powiem egoistycznie :oops:

• 3 weeks później...