aniawmuratorze 13.08.2009 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 nie mogę się doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 14.08.2009 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Tylko ten zlocik to przed październikiem i w tygodniu plisss Hejka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 14.08.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 ja to w sumie nieśmiała jestem z natury więc nie nalegałam zbyt mocno no i mam za swoje mnie nie odwiedziłyście ale nic to będę dalej szykować domek by następny nalocik zorganizować u mnie Dzięki jeszcze raz wielkie za spotkanie co się odwlecze to nie uciecze Aniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 14.08.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 ANIA jak szambo? co Ci powiedziała 'pani'? dzień dobry w ogóle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 14.08.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 No właśńie jak szambeczko??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 14.08.2009 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 No że tak powiem brzydko dupa dowiozłam panom szybkowiążącą zaprawę wodoszczelną ale nie wiem jak to powiedzieć bo mi osobiście się w głowie pewne rzeczy nie mieszczą rozrobili zaprawę ale nie zdążyli nanieść bo stwardniała no kuźwa jak to możliwe nie wnikam małż dał za wygraną poniekąd bo zgodził się na tą pianę (trochę go rozumiem dygał tam od samego rańca - a tu przyjecali jacyś goście z księżyca z szambem) dodzwoniłam się do szefowej firmy i zaczełam z nią rozmawiać spokojnie (ale ciśnienie mi już skoczyło) że miało być to zamontowane szczelnie a ta piana to przecież szczelności nie daje (pani na to że okna są szczelne jakoś a na pianę montowane) no ok ale przychodzi na to później cała ta obrobka cieplna stryro, klej, tynk więc ja mówię (jak mi Nitu kazała - dzięki kochana) że spiszę protokół jak szambo jest uszczelnione żeby w razie reklamacji nie było że to nie ich broszka i co się dowiedziałam że muszę sama sobie teraz zambo oblecieć do okoła i obciąć wystającą pianę i uszczelnić to klejem lub czymśtam wodoszczelnym we wlasnym zakresie potem to dysperbitem wysmarować i wtedy oni dają gwarancję na szczelność no żesz tego to mi miła pani szefowa jak zamawiałam szambo to nie powiedziała Panowie już się pakowali a ja pytam o gdzie dziura w szambie na rurę kanalizacyjną ? a oni w zleceniu nie mają wycięcia rury no więc znów za telefon do szefowej, która nie zapisała że to ma być wycięte No nie polecę nikomu tej firmy bo miałam dostać szambo z montażem okazało sie że rur od domu do szamba to oni nie podłączają o dziurę też się musiałam upomnieć i jeszcze muszę sobie to sama uszczelnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 14.08.2009 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 No ale szambo jest przerobię jeszcze fachowców od drzwi wewnętrznych i od ogrodzenia i będzie z górki aaa zostają mi jeszcze Ci od kolorku na elewacji i kostki na wjeździe a podlogę co mi miał Duch ulożyć to sama będę sobie przybijać jak kasy na dechy wystarczy gotuję chyba betonawą fasolkę szparagową ciągle twarda skubana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 14.08.2009 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Dopiero dzisiaj wpadłam podziękować za przemiłe spotkanie u Myszy Bardzo miło było cię poznać i twoje wspaniałe pociechy Jakie one są grzeczne Szkoda, że nie udało nam się zobaczyć twojego domku, ale następnym razem zorganizujemy spotkanie u ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 14.08.2009 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Dopiero dzisiaj wpadłam podziękować za przemiłe spotkanie u Myszy Bardzo miło było cię poznać i twoje wspaniałe pociechy Jakie one są grzeczne Szkoda, że nie udało nam się zobaczyć twojego domku, ale następnym razem zorganizujemy spotkanie u ciebie i ja dziękuję pięknie wczoraj mialam chwilkę żeby obejrzeć Twojego Topaza - śliczny z tym drewnem na elewacji bajer no i coś w stylu włoskiej willi jak się kilka lat powalę w głowę na moim poddaszu to następny napewno będzie taki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 14.08.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 dodzwoniłam się do szefowej firmy i zaczełam z nią rozmawiać spokojnie (ale ciśnienie mi już skoczyło) że miało być to zamontowane szczelnie a ta piana to przecież szczelności nie daje (pani na to że okna są szczelne jakoś a na pianę montowane) no ok ale przychodzi na to później cała ta obrobka cieplna stryro, klej, tynk poza tym w przypadku okien pianka ma je ustabilizować i wyizolowac od WIATRU ... wilgoć owszem tez, ale mniej bo to jest rola wszystkich obróbek dookoła... a jeśli chodzi o szambo to jest WYŁĄCZNIE hyrdoilolacja.... więc ja mówię (jak mi Nitu kazała - dzięki kochana) że spiszę protokół jak szambo jest uszczelnione żeby w razie reklamacji nie było że to nie ich broszka dobra dziewczynka i co się dowiedziałam że muszę sama sobie teraz szambo oblecieć dookoła i obciąć wystającą pianę i uszczelnić to klejem lub czymśtam wodoszczelnym we wlasnym zakresie potem to dysperbitem wysmarować i wtedy oni dają gwarancję na szczelność ..... jak to sama czyli co? Ty sobie zrobisz a oni łaskawie podpiszą gwarancję zgroza co masz na umowie? jeśli szambo+montaż to oni są w dooopie, jeśli ta pianka puści wodę... chyba, że jest gdziekolwiek na piśmie, że Ty wyrażasz zgode na izolację wyłącznie pianką...nie wiem jakiś regulamin czy coś podobne... pamiętaj, że oni dają gwarancję dobrowolnie... ale oprócz tego - bez ich łaski - masz rękojmię (rok lub trzy- to by trzeba było sprawdzić, ale chyba trzy) i tu możesz ich za przeproszeniem kroić ile wlezie no żesz tego to mi miła pani szefowa jak zamawiałam szambo to nie powiedziała bo nie sądziła, że będziesz miała tyle pytań i zastrzeżeń Panowie już się pakowali a ja pytam o gdzie dziura w szambie na rurę kanalizacyjną ? a oni w zleceniu nie mają wycięcia rury no więc znów za telefon do szefowej, która nie zapisała że to ma być wycięte ale rozumiem, że za to nie płaciłaś ? No nie polecę nikomu tej firmy bo miałam dostać szambo z montażem okazało sie że rur od domu do szamba to oni nie podłączają o dziurę też się musiałam upomnieć i jeszcze muszę sobie to sama uszczelnić ja bym poczekała na jesień... jeśli będzie nieszczelne bym od razu z miejsca ich dokopała pismem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 14.08.2009 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Dopiero dzisiaj wpadłam podziękować za przemiłe spotkanie u Myszy Bardzo miło było cię poznać i twoje wspaniałe pociechy Jakie one są grzeczne Szkoda, że nie udało nam się zobaczyć twojego domku, ale następnym razem zorganizujemy spotkanie u ciebie i ja dziękuję pięknie wczoraj mialam chwilkę żeby obejrzeć Twojego Topaza - śliczny z tym drewnem na elewacji bajer no i coś w stylu włoskiej willi jak się kilka lat powalę w głowę na moim poddaszu to następny napewno będzie taki mam nadzieję, że nie będziesz się walić, bo tak niskiej ścianki kolankowej jak u moich rodziców jest, to chyba nikt nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 14.08.2009 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 więc powiem tak jeśli coś jest tańsze to trzeba być bardziej czujnym zaoszczedziłam tysiaka mam nadzieję że nie pożałuję tego montaż w rozumieniu tej firmy polega na wstawieniu zbiornika w wykopie i na nim tych kręgów rewizyjnych i zapianowaniu łączeń dają atest na zbiornik i gwarację pod warunkiem że inwestor sobie odpowiednio zaizoluje zbiornik w poniedziałek jeszcze ich pomęczę o tą gwarancję nitu oczywiście że nie płaciłam za tą dziurę dziura miała być i tyle a ze sobie ktośtam gdzieśtam nie zapisał to już nie mój problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 22.08.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 Cześć Aniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 22.08.2009 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 cześć Monia padam już dzisiaj umyłam wstępnie wszystkie okna na parterze ale syfek się na nich zgromadził no i wyczyściłam okna z tych naklejek żeby nie było tak że się przeprowadzam w listopadzie i zgrabialymi dłonmi usuwam klej z okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 23.08.2009 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 cześć Monia padam już dzisiaj umyłam wstępnie wszystkie okna na parterze ale syfek się na nich zgromadził no i wyczyściłam okna z tych naklejek żeby nie było tak że się przeprowadzam w listopadzie i zgrabialymi dłonmi usuwam klej z okien Ja przed zimą też myję okna jakoś mi tak ich szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 23.08.2009 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Naklejki pozrywała mzaraz po wstawieniu okien - lekko zeszły bo teraz pewnie bym się męczyła - uff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 23.08.2009 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Naklejki pozrywała mzaraz po wstawieniu okien - lekko zeszły bo teraz pewnie bym się męczyła - uff te naklejki z ram to też zerwałam w tydzień po załozeniu okien ale teraz zdzieram to świństwo z szyb (wcale nie chce schodzić muszę acetonem klej zmywać ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 23.08.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Czesc Anulka, dokąd teraz pedałujesz? Ja juz swoje okna wymyłam z cementu i piachu odczysciłam- pierwszy raz, ale chyba nie było widac ze czyste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 23.08.2009 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Czesc Anulka, dokąd teraz pedałujesz? Ja juz swoje okna wymyłam z cementu i piachu odczysciłam- pierwszy raz, ale chyba nie było widac ze czyste właśnie wróciłam z budowy okna zamknęlam żeby wilgoć w nocy nie buszowała po domu muszę chyba dziennik uzupelnić alete zdjęcia co mam to takie bez ładu i składu są a ja sobie naiwnie nawet o Twoich oknach pomyślałam (jak myłam swoje) że pewnie takie czyste bo nowe i nie są jeszcze uflejone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 23.08.2009 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Czesc Anulka, dokąd teraz pedałujesz? Ja juz swoje okna wymyłam z cementu i piachu odczysciłam- pierwszy raz, ale chyba nie było widac ze czyste właśnie wróciłam z budowy okna zamknęlam żeby wilgoć w nocy nie buszowała po domu muszę chyba dziennik uzupelnić alete zdjęcia co mam to takie bez ładu i składu są a ja sobie naiwnie nawet o Twoich oknach pomyślałam (jak myłam swoje) że pewnie takie czyste bo nowe i nie są jeszcze uflejone skązde, wiesz co na nch juz było? wiesz jak sie z nimi cackałam zeby szyb nie porysowac? najpierw miękką zmiotką scierałam piasek, sciagałam naklejki potem oczywiscie ludwik i duzo wody a potem dopiero płyn na glanc , ale na niego to juz mi sił brakowało, zresztą to bedzie pooooozniej, teraz nie było sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts