Gosiek33 19.10.2009 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Dzień dobry dziewczyny ...... jak ja nie lubię poniedziałków ale nie ma co marudzić trzeba się brać do roboty Gosiaczku dobrze zauważyłaś z sypialni jest wyjscie na taras (którego jeszcze ne ma ) ale jak będzzie to poranna kawa obowiązkowo na tarasie w piżamie oczywiście nie zimą Ale się rozmarzyłam a tu na razie zimna jesień Zazdraszczam Ci takiej sypialni:oops: , nasze wszystkie na górze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 19.10.2009 06:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Tylko mi zawsze marzyła się sypialnia na poddaszu z oknem dachowym i gwiazdami nad łóżkiem i teraz jest dylemat gwiazdy czy kawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 19.10.2009 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Tylko mi zawsze marzyła się sypialnia na poddaszu z oknem dachowym i gwiazdami nad łóżkiem i teraz jest dylemat gwiazdy czy kawka To ja tak mam, tylko, że na razie jak była różnica temperatur i okna sie rosiły to absolutnie gwiazd nie widziałam, na balkon musiałam wychodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 19.10.2009 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 to ja idę na kawkę na sofkę i zobaczę co slychać na swiecie w tvn24 miłego poniedziałku http://www.ekspresyjura.pl/impressa_x-line/impressa_x9_win/x9_win2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 19.10.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Ania... ja mam pytanko.. to jest parkiet czy panele...? i bez zwględu na odpowiedź powiedz czyjej firmy to to fajnie tam masz... duże okna... zaraz za nim będzie ogród... mmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 19.10.2009 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Ania... ja mam pytanko.. to jest parkiet czy panele...? i bez zwględu na odpowiedź powiedz czyjej firmy to to fajnie tam masz... duże okna... zaraz za nim będzie ogród... mmm wiesz co Nitu takie trudne pytania zadajesz w poniedziałek ja to wchodzę do Liroja (Liroj mój drugi dom a trzeci to Castorama ) wybieram kolor paneli oooooooooooo ten .... się nazywał chyba merbau albo coś w tym stylu luukam cena w granicach 35zł/m2 - pakuję do koszyka razem z folią i jakimś tam zielonym badziewiem i koniec moich wysiłków w tym temacie nie było żadnej konkretne nazwy firmy - jakieś takie nołnejmy a pudełka już spaliłam jak się zniszczą za kilka lat to powtórzę operację jw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 19.10.2009 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 ... a widzi pani... i ja chyba też tak zacznę .. jeśli chce się przeprowadzić w tym stuleciu... bo szperam za jakimiś dobrymi panelami i mi wychodzi cena drewna kurde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 19.10.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 ps. a Ty drewna nie masz ze względów ideowych czy innych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 19.10.2009 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Witam się poniedziałkowo Piękna ta Twoja sypialnia, super połączenie bieli z tą ciemną podłogą Wiesz co ja zawsze marzyłam o sypialni na poddaszu z oknami dachowymi nad głową i gwiazdami wyżej Ale teraz jestem przeszczęśliwa że tego marzenia nie zrealizowałam Mam okno dachowe w łazience na górze, jak pada deszcz to jest głośno jak jasna ch................. i w związku z różnicą temperatur okno jest często zaparowane Budując dom dokonujemy dobrych i złych wyborów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 19.10.2009 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 ps. a Ty drewna nie masz ze względów ideowych czy innych ? no raczej ze względów cenowych bo bardzo lubię dewno pod nogami na parterze wszystko jest w terakocie i tylko ten jeden pokój dostał panele bo nie ma w nim podłogówki na górze spełniam moje marzenie o drewnie będzie sosna bielona tylko za skarby świata nie wiem czym to pobielić może Duch mi pomoże w wyborze jakiegoś fluksa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 19.10.2009 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Witam się poniedziałkowo Piękna ta Twoja sypialnia, super połączenie bieli z tą ciemną podłogą Wiesz co ja zawsze marzyłam o sypialni na poddaszu z oknami dachowymi nad głową i gwiazdami wyżej Ale teraz jestem przeszczęśliwa że tego marzenia nie zrealizowałam Mam okno dachowe w łazience na górze, jak pada deszcz to jest głośno jak jasna ch................. i w związku z różnicą temperatur okno jest często zaparowane Budując dom dokonujemy dobrych i złych wyborów myślałam Magi że to fajnie jak deszcz puka w szybę będę musiała się przekonać byle by się na głowę nie lało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 19.10.2009 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 robisz sosnę o kurcze... ja właśnie dumam czym obłożyć jętki - już nawet Gosi zawracałam tym głowe... i kupiłam dziś dwa preparaty do bielena drewna... widziałam próbniki na sośnie... jedno jest białe białe...drugie coś a'la dąb bielony... i planuje to własnie na sośnie próbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 19.10.2009 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 robisz sosnę o kurcze... ja właśnie dumam czym obłożyć jętki - już nawet Gosi zawracałam tym głowe... i kupiłam dziś dwa preparaty do bielena drewna... widziałam próbniki na sośnie... jedno jest białe białe...drugie coś a'la dąb bielony... i planuje to własnie na sośnie próbować to wypróbuj u siebie i daj znać a jakie srodki kupiłaś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 19.10.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 pierwsza to Bondex półmat biały - lakier barwiący do drewna drugi to drewnochron - kolor dąb bielony - moim zdaniem ładniejszy, bo nie tak biały jak pierwszy... ale tu mówi li tylko o próbkach jakie widziałam w sklepie. I to tez jest lakierobejca.... kupiłam tez małą sosnową deske i jutro myślę to malowac na spróbę.... a nie boisz się sosny, że miękka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 19.10.2009 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 ja swoje widoczne belki przy suficie z pełną premedytacją pomalowałam farbą akrylową do ścian i przetarlam papierem sosna miękka to fakt ale tam nikt w butach nie będzie chodził my nawet kapci w domu nie mamy wszyscy w skarpetach lub na boso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 19.10.2009 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 ja swoje widoczne belki przy suficie z pełną premedytacją pomalowałam farbą akrylową do ścian i przetarlam papierem sosna miękka to fakt ale tam nikt w butach nie będzie chodził my nawet kapci w domu nie mamy wszyscy w skarpetach lub na boso ooo to tak jak my... też na bosaka latamy a masz gdzies fote tych belek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 19.10.2009 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 jutro Ci cyknę ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 19.10.2009 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 jutro Ci cyknę ok? pewnie ale one były jakoś szlifowane? czy takie ostre malowałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 19.10.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 na parterze wszystko jest w terakocie i tylko ten jeden pokój dostał panele bo nie ma w nim podłogówki Aniu to dokładnie jak u mnie, tylko drewno na górze to raczej w dalekiej przyszłości bo kasy brak, a paneli na górze nie chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 19.10.2009 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 te belki miały być zaimpregnowane bezbarwnym środkiem ochronnym ale chłopaki z tartaku się rozpędzili i wrzucili do zielonej kąpieli całą więźbę ja się uparlam że nie chce obijać dodatkowo tych belek wszyscy oczywiście mi mówią że to okropnie wygląda ale trudno chcę patrzeć na moje 100 letnie belki spękane i nierówne zeszlifowalam belki papierem na krążku gradacja 60 i 120 (szlifierką kątową jest mocniejsza i daje sobie z tym radę) żeby ozbyć się tej zieleniny z belek chociaz trochę następnie przyszła warstwa bialej farby ( w międzyczasie polubilam trochę tą zieleń na belkach ) po pierwszym malowaniu przez biel przebijala zieleń po drugim juz nie jest teraz nieco za mocno pomalowane muszę przetrzeć ręcznie żeby wydobyć lekko rysunek drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts