Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za kompleksową instalację c.o.

Elcia84

Recommended Posts

Nie mam projektu jeszcze, w sobote jadę do projektanta żeby wszystko omówić. Piec ma być na ekogroszek z podajnikiem i ogrzewaniem wody użytkowej. Instalacja na pewno nie z miedzi, bo za droga. Zastanawiam się nad plastikiem. Grzejniki chyba aluminiowe. Rury mają iść w podłodze. Punktów około 8.

najwięcej prac wykonujemy w centralnej Polsce choć jak się trafia robótka w dalszych rejonach to tam też się wybieramy. Wszystko zależy od zakresu wykonywanej usługi bo nikt nie będzie jechał 150km aby wymienić jakiś zaworek klientowi lub wyremontować pokoik wielkości 20m2 bo to by się nie kalkulowało ani mnie ani klientowi no chyba że nie ma co robić z pieniędzmi to wszystko jest do dogadania.

za taki domek i taka instalacje co.to wydasz ok 16000 do 20000 pln.to jest koszt calej hydrauliki na taki dom.robota z materialem.

Wszytko zależy z jakich materiałów jest wykonana instalacja jakie grzejniki, jaka kotłownia koszt moze byc 16000 a równie dobrze 40.000 tys.

Pozdrawiam

Witam

Planuje założyć instalację c.o, proszę o info jakie mogą być koszty:

- podłączenie pieca na ekogroszek

- cena za punkt

Lokalizacja Łódź i okolice. Dom parterowy z poddaszem w sumie 80 m2.

Witam.

Cena robocizny w Łodzi i okolicach:

- min. 200 zł za punkt

- 2000 zł za kotłownie

Ceny netto. Materiał wykonawcy.

• 3 months później...
Dzisiaj skończyli mi zakładać C.O. Poszło im szybciutko bo wczoraj rano zaczęli, zeszło się im jakieś półtora dnia. Koszty mile mnie zaskoczyły, materiał (PCV) 700 zł i robocizna 1200 zł. Instalacja jest przygotowana do podłączenia grzejników i pieca (ale tych elementów jeszcze nie ma).

• 1 month później...