krzychu74 18.03.2002 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2002 Przy ręcznym rozładunku bloczków z betonu komórkowego duża ilość z nich straciła kawałek narożnika. Robotnicy naprawdę starali się zdejmować bloczki batdzo delikatnie, jednakże małe "stuknięcie" jednego bloczka o drugi przy układaniu warstwy na ziemi powodowało odpadnięcie kawałka narożnika bloczka. Bloczki są zamówione z firmy Solbet, która się chwali liderowaniem w robieniu bloczków z betonu komórkowego. Złożyłem reklamację i teraz czekam na jej rozpatrzenie. Czy mieliście podobne problemy a może bloczki z betonu komórkowego mają to do siebie, że są dość kruche? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 18.03.2002 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2002 Im lżejszy, tym bardziej podatny na pęknięcia. Ja miałem 500 i ostrzegano mnie, że może się kruszyć, ale nie było tak źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pacul 19.03.2002 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2002 Jeśli kawałki odpadały przy delikatnym stuknięciu, to znaczy,że tak naprawdę bloczki zostały uszkodzone podczas transportu lub załadunku. Zdarzają się też wady struktury podczas produkcji, ale jest to sporadyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 19.03.2002 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2002 Witam. Moje 600-tki ze Śniadowa, trzeba było porządnie walnąć, żeby pękły. Robiłem też eksperyment polegający na oparciu końców bloczka (po ok. 3-4 cm.) na innych bloczkach, a następnie wejściu na ten bloczek i wykonanie kilku solidnych skoków (ważę 80 kg.) Nie pękały. A te wszystkie testy dlatego, że chciałem zrobic terrivę z betonu komórkowego ze śniadowa. Sebastian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu74 20.03.2002 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2002 dzięki za informację. Uznali mi reklamację, obniżyli mi cenę bloczków z odłupanymi narożnikami, jednakże na całkowitej cenie bloczków dało to tylko około 100 zł, co wydaję mi się trochę śmieszne, jak na tak renomowaną firmę. Myślałem, że w dobie obecnej konkurencji firmy bardziej dbają o swój wizerunek, jednak się pomyliłem, chciałbym ostrzec innych przed zakupem bloczków z firmy Solbet (Solec Kujawski), a już bynajmniej niech nie zdejmują ich ręcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tgb 20.03.2002 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2002 Do ArtMedia Trochę nie na temat, ale dlaczego zdecydowałeś się na Terrivę z BK? Tańsza od zwykłej, lepsza z jakiegoś powodu? Zastanawiam się właśnie nad szczegółami projektu i chętnie dowiem się czegoś o tym rozwiązaniu. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.03.2002 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2002 Nie straszcie mnie. Ja zdecydowałem się na czterysetkę 42 cm ze śniadowa. Zapewniali mnie że nic nie ma prawa się rozlecieć. Czy ktoś budował ze czterysetki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 20.03.2002 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2002 No ładnie Krzychu, a ja właśnie miałam zdecydować się na Solbet. A może trochę trzeba było się mocniej potargować np zarządać wymiany wadliwego materiału? A tak przy okazji jaką cenę za m2 udało ci się wytargować w hurtowni (na poczatku). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu74 20.03.2002 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2002 Reklamacja była załatwiana przez hurtownię. Hurtownik stwierdził, że więcej się już nie udało załatwić (tak jak by te 100 zł to było strasznie dużo-). Za bloczek 24x24x59 cm płaciłem 5,40 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.03.2002 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2002 Akcja protestacyjna - musiałeś tu zaglądnąć !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 21.03.2002 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2002 Witam. Cytat On 2002-03-20 16:29, tgb wrote: Do ArtMedia Trochę nie na temat, ale dlaczego zdecydowałeś się na Terrivę z BK? Tańsza od zwykłej, lepsza z jakiegoś powodu? Zastanawiam się właśnie nad szczegółami projektu i chętnie dowiem się czegoś o tym rozwiązaniu. Tomek Ponieważ brałem wszystkie materiały ścienne i stropowe od jednego producenta, dało mi to większy upust a w rezultacie dobrą cenę. Opinie o tym stropie też były dobre. Strop wyszedł bardzo sztywny, sądziłem, że będzie gorszy, ale jak chłopaki położyli mi bez mojej wiedzy 3,5t bloczków na powierzchni 4 m2, to sie ostatecznie przekonałem, że może w tym miejscu stac nawet duża wanna Sebastian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 21.03.2002 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2002 Wynik niezły - napisz gdzie to postawili. Czy to był środek pomieszczenia czy przy ścianie nośnej i ile tam było belek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 22.03.2002 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2002 Witam. Rozpiętość od ściany do podciągu ok. 2 m, dalej jeszcze 1,5 m. do ściany (belki składają sie jakby z dwóch odcinków, jeden koniec pierwszej belki na ścianie, drugi na podciągu, następnie początek drugiej belki na podciągu a koniec na ścianie, podciąg prostopadle do belek a równolegle do ścian. To dlatego, że obok jest otwór na schody i strop ma kształt litery L). Na tej części gdzie są belki 2 metrowe (jest ich 5, z tym że przy krawędzi otworu na schody sa dwie obok siebie jako podciąg) położono bloczki. Mam nadzieję, że da sie to zrozumieć Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts